Oldal kiválasztása

Útmutató a téli ruhák tárolásához

Amikor jön a tél, olyan ruhákat használunk, amelyek garantálják a kényelmet és a meleget. Az évszak végével elmúlik az idejük, és át kell adni a helyüket a könnyebb és szellősebb ruhadaraboknak. Itt az ideje elbúcsúzni a téli holmiktól, és a szekrénybe tenni őket a jól megérdemelt pihenésre. És itt gyakran felmerül a probléma: Hogyan tároljuk a téli ruhákat, vastag kabátokat, pulóvereket vagy cipőket úgy, hogy ne akadályozzák a mindennapi ruhák elérését, és jó állapotban maradjanak meg a következő szezonig ?

A legjobb hely a szezonális dolgok számára

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a téli ruhák az év nagy részében kihasználatlanul hevernek a szekrényekben és a polcokon. Éppen ezért találjunk egy olyan helyet, ahol összegyűjthetjük őket anélkül, hogy attól kellene tartanunk, hogy összegyűrődnek vagy nemkívánatos szagokat szívnak magukba. Sok helyet foglalnak el. Szerencsére az egyedi készítésű bútorok lehetővé teszik, hogy az Ön igényei szerint alakítsa ki, így hosszú évekig szolgálhat és készen áll a szezonális ingadozásokra bármelyik szekrényben.

Tágas gardróbszoba vagy praktikus szekrény – melyik a jobb a téli ruhák tárolására?

Egyre gyakrabban használunk üreges, mennyezetig beépített gardróbszekrényt vagy gardróbszobát, a ház vagy lakás lehetőségeitől függően. Mindkettő tökéletes tárolóhely a szezonális ruhák számára, feltéve, ha a bútorok tervezésekor erre is gondolunk. Ilyen esetben minden méretre készült bútor praktikusabb, mint egy szabadon álló gardróbszekrény, mert nagy szabadságot ad a belső tér elrendezésében. Ennek köszönhetően könnyedén külön helyet jelölhet ki a belsejében a kiegészítőknek, amelyek gondoskodnak a kevésbé használt dolgokról, és segítenek a szekrénykáosz ellenőrzésében.

tetőtéri gardóbszekrény megoldásSzekrényben és a gardróbszobában is jó, ha külön zónákat különítünk el a szezonális tárgyak számára.

Az alap a jó előkészítés és a megfelelő létesítmények

Mindenkinek gondot okoz, hogyan tárolja a téli dolgokat. A legmegfelelőbb, gyakorlati szempontból a legmegfelelőbb megoldás, ha a bútorok legmagasabb zónáit használjuk a téli ruhák tárolására. Nem használjuk minden nap, így a magasra nyúlás és a nyaktörő mászás nem jelent majd problémát számunkra. Azzal, hogy a téli ruhákat a szekrény vagy gardróbszekrény felsőbb zónáiba költöztetjük , helyet biztosítunk annak is, amit a következő hónapokban fogunk viselni.

A téli ruhák tárolása megfelelő részleteket és kiegészítőket igényel. Ezért jó, ha vásárolunk vákuum zsákokat, ruhatakarókat, zárt dobozokat és legalább egy fiókot vagy kosarat. Gondoskodjunk a téli lábbelik megfelelő tárolásáról is. Megfelelően megszárítva és impregnálva a következő télig a szekrényben maradhat.

Amikor azt tervezzük, hogyan tároljuk a téli ruhákat, itt kell kezdenünk…

A hüvelykujjszabály a következő:

Egy adott szezon lezárásakor alaposan ellenőrizze a ruhákat.

Erősen ajánlott kizárni azokat a dolgokat, amelyekre a következő szezonban biztosan nem használunk. Kár lenne, ha a szekrényben maradnának és értékes helyet foglalnának. Ami még rendkívül fontos, amikor a dolgokat a gardróbba vagy a ruhásszekrénybe helyezzük, az a higiéniáról való gondoskodás. Mindig tartsuk a dolgokat tisztán és hiánytalanul, megszabadulva a téli kosztól és szagoktól.

funkcionális gardróbszekrény a hálószobábaFunkcionális gardrób a hálószobába

Hogyan tároljuk a kabátokat

A felsőruházat elrejtése előtt ellenőrizni kell az összes zsebet, és ki kell venni a bennük maradt jegyeket, aprópénzt vagy zsebkendőcsomagokat. Fontos továbbá a cipzárak ellenőrzése és javítása, a gombok bevarrása vagy a gallér levétele. A kabátoktól és dzsekiktől függően érdemes mosodába vinni őket, vagy egyszerűen csak jól kimosni és megszárítani. A tavaszi nap nagy szövetségesünk lesz ebben a tekintetben. Soha ne rejtse el a nedves és szárítatlan ruhákat a penész esetleges megjelenése és a kellemetlen szag miatt. Tárolja megfelelően előkészített felsőruházatát hosszú vagy rövid ruhákhoz való huzatokban, és akassza őket a gardrób vagy a ruhásszekrény egy helyére .

Jó hely a bútor legmagasabb részén lévő zóna is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy funkcionálisan rendezzünk. Abban az esetben, ha a szekrényben egy vállfás hely van, használjuk a kabátokra szánt vákuumzsákokat. Ennek a megoldásnak köszönhetően sok szabad helyet nyerünk, és elkülöníthetjük a téli dolgokat a tavaszi dzsekiktől, kabátoktól.

kabátok tárolása a gardróbszekrénybenKabátok tárolása a gardróbszekrényben

Vastag pulóverek – hajtogassuk vagy akasszuk fel?

Meleg, bolyhos, gyapjas és puha. Az ilyen pulóvereket szeretjük a legjobban, és télen nagyra értékeljük az előnyeiket. Amikor azonban megjelenik a nap, és a tavasz első jelei mutatkoznak, elfeledkezünk róluk. A szekrények mélyén rejtőzködve visszavárják a hideg napokat. Persze, megteheti, de ne feledje, hogy a pulóverek puhaságát és kényelmes szövésüket a szekrénymolyok is szeretik, amelyek szívesen találnak bennük menedéket. Ne tömjük tehát a pulóvereket szorosan, egymás hegyén-hátán a bútorok hátuljába, mert nem fogják jó állapotban megélni a következő szezont.

A pulóverek tárolásakor hagyjuk őket lélegezni. Megfelelően kimosva és megszárítva, hajtsuk össze és rejtsük el a szekrény tetején található tároló polcra. A pulóverek akasztóra akasztása eldeformálhatja őket a vállukon, vagy csúnyán megnyúlhatnak. Praktikus megoldás lesz az is, ha szellős és áttört kosarakba rendezzük őket, amelyek megfelelő szellőzést biztosítanak a ruháknak. Ha azonban a pulóverek száma túl nagy, mint a kabátok esetében, érdemes vákuumzsákokhoz nyúlni. Ez felbecsülhetetlen segítség abban, hogy további, szabad helyet teremtsünk a szekrényben.

vastag púlóverek tárolása a gardróbszekrénybenVastag pulóverek tárolása a gardróbszekrényben

Kalapok, sálak és kesztyűk – a téli attribútumok okos helye

Ötujjas vagy egyujjas, sima vagy pomponos, hosszú vagy rojtos… Kesztyűk, sapkák, sálak – nem olyan nagyok, és valahogy nincs hely számukra a bútorainkban. Pótolhatatlanok a zord téli napokon és az őszi virágzásban, feleslegesek, amikor az ablakon kívül madarak énekelnek és vidám napsugarak ragyognak. És mit lehet velük kezdeni? Hová rejtsük el őket, hogy ne zavarjanak, és ne legyenek útban, amikor egy könnyű sálat keresünk? Itt jönnek jól a kosarak, fiókok, kiegészítők és dedikált dobozok, amelyeknek mindig lesz hely az egyik felső polcon. A párba állított, összehajtogatott, tiszta és illatos téli textíliák gond nélkül öregednek bennük, és ha kell, teljes készenlétben állnak.

Egy speciális, válaszfalakkal ellátott betéttel ellátott fiók szintén ideális tároló zóna lesz a téli kiegészítők számára. Mindegyikben elhelyezhetünk egy-egy készlet kesztyűt és sapkát színek vagy felhasználók szerint rendezve, akikhez tartoznak. Így nemcsak a mindennapi dolgoktól, hanem önmagunktól is elkülönítjük őket.

sálak tárolása a gardróbszekrénybenSálak tárolása a gardróbszekrényben

Hasznos kiegészítők a téli lábbelikhez

A téli cipőkre jellemző, hogy méreteik jelentősen eltérnek tavaszi és nyári társaiktól. Magas csizma, bakancs, szőrmés díszítés vagy akár vastag talp – mindez azt jelenti, hogy több helyet és speciális tárolóhelyet igényelnek. Természetesen, akárcsak a ruhák esetében, ezeket is mindig meg kell tisztítani, impregnálni és szükség esetén javítani kell, mielőtt tároljuk őket.

A legjobb, ha speciálisan előkészített és szignált dobozokba zárjuk őket, vagy behúzható polcokra helyezzük őket, hogy ne deformálódjanak. Számukra a szekrény alsó része ideális megoldás, amely nem igényli, hogy minden alkalommal lehajoljunk és mélyen belenyúljunk a bútorba. Ha van egy külön, csak a lábbeliknek szánt zónánk, akkor érdemes a felső polcokat is használni.

hasznos kiegészítők téli cipőkhözHasznos kiegészítők téli cipőkhöz

A szezonális lábbelik számára egy zóna kijelölése segít elkülöníteni őket a többi dologtól. Minden évben szembesülünk azzal a dilemmával, hogy hogyan tároljuk a téli ruhákat. Tárolásuk nem könnyű feladat. Alaposan át kell gondolni ezt a kérdést, és jól meg kell tervezni, hogyan rendezzük el az egyes ruházati elemeket, hogy néhány hónapos öregedés után készen álljanak a tél érkezésére. A tárolás módja itt nagy jelentőséggel bír, tehát nem csak az a fontos, hogy hol, hanem az is, hogy hogyan tároljuk őket.

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.