Oldal kiválasztása

Férfi gardróbszoba és gardróbszekrény tervezése

Férfi szekrény – Út a rend felé

A férfi szekrény olyan belső tér, amely egyre gyakrabban található meg a lakástervben. Itt vannak kialakított szabályok és logika, de luxus is, nem feltétlenül durva formában. A férfiak szekrényében nincs hely az ürességnek és a helytelen kezelésnek. Minden elemnek „valaminek” kell lennie, meghatározott céllal kell rendelkeznie.

A praktikum és a funkcionalitás mindenképpen a vezérmotívumok, mert a férfi szekrénye egy fullos tárolóhely. A belső térben rejlő lehetőségek maximális kihasználása és a dolgok megfelelő elrendezése miatt a ruhásszekrény megfelel minden számára, amit el kell rejteni, és gondoskodik tulajdonosának kényelméről.

Egy férfi számára a ruhák mindennapos használatának és a rendtartásnak könnyűnek és kényelmesnek kell lennie. Tehát mire kell figyelni, amikor elrendezi a férfi szekrényét?

Nyitott gardróbszoba sötét színű fa hatású bútorlappal, belső világítással és szekrény kiegészítő elemekkel
Nyitott férfi szekrény, ahol mindennek megvan a maga helye

Férfi szekrény megtervezése – hol kezdjük?

A gardróbtervezés kellemes folyamat lehet, de megfelelő gondolkodásmóddal és hozzáértéssel kell megközelíteni valami fontosat. Ez a „valami” természetesen kényelem és még több kényelem az elkövetkező években. Egy férfi számára valószínűleg ez a fő érv, amely arra ösztönzi majd, hogy bútort tervezzen a holmijai tárolására. A férfiak ruhatárát a logika és a minták vezérlik, így a tervezési folyamat olyan, mint egy háborús stratégia kidolgozása.

> Az elrejtendő dolgok áttekintése és a rendelkezésre álló hely elemzése.
A terület feltérképezése, vagyis mennyi hely áll rendelkezésre és mekkora a belső elrendezés, valamint a birtokolt ruhák ellenőrzése, az első és legfontosabb szakasz. A férfiak általában kevesebb ruhával rendelkeznek, és nem annyira szentimentálisak a ruhákkal kapcsolatban. Nem tartanak ruhát arra az időre, amikor majd „talán egyszer lefogyok”. Számos további eszközük van, amelyeknek meg kell találniuk a helyüket a szekrényben is. Ebben a szakaszban összehasonlíthatja a rendelkezésre álló helyet az erőforrásaival, és eldöntheti, hogy mi marad, és mely ruhák és tárgyak nem jelennek meg az új helyen. Azt is meghatározhatja, hogy a ruhákon kívül mi marad még a szekrényben, és szükség van-e speciális tárolási formára.

> A preferenciák meghatározása a tárolás módja és a leglogikusabb kommunikációs útvonalak alapján.
A mindennapos öltözködés nem lehet értelmetlen futkosás egyik polcról a másikra, kerül minden időpazarlást. A bútor belső kialakítása ezért nagyon fontos. Fontos elem tehát a tárolási preferenciák meghatározása, vagyis hogy melyik a jobb és megfelelőbb: a dolgok felakasztása vagy inkább hajtogatása. A tárolás módja nagyon gyakran az életstílustól és a ruházatától függ, ezek meghatározzák, hogy a szekrényben számos fogas, vagy inkább polcok és fiókok lesznek.

> Szekrény kialakítása, kiegészítők és bútorok kiválasztása
A férfiak általában szerkentyű-szerelmesek, így a számára készült szekrény funkcionális kiegészítők nélkül nem lehet teljes. És nem arról van szó, hogy remek filozófiát találjunk, és képzeletbeli elméleteket alkossunk a „nagy fiúkról” és játékaikról. Csak a funkcionalitásról és a praktikumról szól. Kevesebb rendetlenség, gyors öltözködés, minden kéznél van és készen áll az indulásra.
A megközelítésben a minimalizmus nem azt jelenti, hogy a férfiak nem esztéták. A szekrénynek is jól kell kinéznie számára, ezért fontos a bútorok kiválasztása és megjelenése. És mivel itt a praktikum játszik nagy szerepet, az egyedi bútor lesz a legjobb választás. Megfelelően ki fogják tölteni a szekrény helyét, és mindent el fognak rejteni.

Férfi szekrény az Orto rendszerben, külön zónákra osztott kialakítással

A méret számít – vagyis azok a méretszámok, amelyeket érdemes tudni, amikor egy férfinak szekrényt tervezünk

Látszólag a méret nem számít? Nos, egy szekrény tervezésénél igen. A szekrény belső terének megtervezésekor ügyelnie kell a ruhák megfelelő helyének fenntartására és a tulajdonos hajlamaira. A kényelemről és a megfelelő belső elrendezésről van szó. A legjobb, ha a mindennap használt dolgokat könnyen elérhető helyen tartja. Azok, amelyeket szórványosan és szezonálisan használnak, a bútor kevésbé hozzáférhető részeibe helyezhetők el. Fontos, hogy ne ásson át egy halom ruhát, ne ugorjon fel a létrán minden egyes öltözködés közben, és ne alakítsa ruhatárát akadálypályává.

A ruhákhoz való szabad hozzáférés nem igényel további lépcsők megmászását, állandó lehajolást vagy a polcok mélyére merülést. A meghatározott tárolóhelyek, fiókok, akasztók vagy polcok elhelyezkedését ezért a felhasználó magasságához kell igazítani. Például egy 185 cm magas ember könnyen eléri a 200 cm-t. Tehát jó, ha ezen a helyen tartja mindennapi ruháit és gyakran használt dolgait. A fenti polcok hobbi felszerelésekhez, szezonális vagy nagyméretű tárgyakhoz használhatók, amelyeket sokkal ritkábban használnak.

Az ábrán megadott méretek hozzávetőlegesen azt jelentik, hogy mennyi helyet kell elkülöníteni bizonyos dolgoknak, hogy a szekrény működőképes, kényelmes és tágas legyen számára.

 

Férfi szekrény és a legfontosabb méretek

 

Ingek, dzsekik vagy cipők – mennyi helyet foglalnak el egy férfi szekrényben?

Annak érdekében, hogy a tárolás hatékony és kényelmes legyen, valamint hogy a férfiak szekrénye jól használható legyen, érdemes tudni néhány tényt és dimenziót a férfi ruházatról:

  • A hosszú függő tárgyak, például dzsekik vagy zakók, körülbelül 100-120 cm magasságot foglalnak el a szekrényben.
  • Az ingek mérete a felhasználó magasságától függően körülbelül 90-100 cm.
  • A nadrágfogasok körülbelül 70-80 cm-es helyet foglalnak el.
  • A nagyméretű tárgyaknak, például a laptop táskáknak vagy aktatáskáknak körülbelül 30-50 cm szabad helyre van szükségük, hogy ne gyűrődjenek össze és ne rakódjanak egymásra.
  • A férfi ruhásszekrényében speciális zónákra és helyekre van szükség a férfi cipők számára is, amelyek egy párja körülbelül 25-30 cm.
  • Meg kell tervezni egy helyet a fiókoknak is fehérneműk, kiegészítők, nyakkendők és övek tárolására. Szabadon elférnek egy körülbelül 25-30 cm mély fiókban.

A megfelelő hely megtartásával a szekrényben könnyebb tárolni a dolgokat

Modulok, kiegészítők és zónák a szekrényben a praktikus ember számára

A férfi szekrényében logika és szigorúan körülhatárolt cselekvési út uralkodik. Minden részletnek külön célja van, minden polcra annyi ruha fér, amennyi csak tud. Még ha itt néha egy kis rendetlenség is van, valójában egy kontrollált rendetlenség. A férfiak is szeretik a rendet, de a maguk feltételei szerint. Nincs mit változtatni rajtuk, és lehetővé kell tenni, hogy a maga módján megtervezze a saját tárolózónáját.

Igaz, hogy az övek fiókjában nyakkendők is helyet kapnak, de a kedvenc zenekar turnéinak pólóinak pólója nem osztható fel az edzőterem vagy a squash pólóival. Tehát mi a fontos a szekrény elrendezésében számára, és milyen helyek és kiegészítők nem hiányozhatnak:

Férfi modul, hogy minden kéznél legyen, mert számít az idő és a kényelem

”Ha azt kérdezi, mi a divat legnagyobb találmánya, amelynek szerzője szeretnék lenni, azt mondom: bárcsak feltaláltam volna a fehér inget. Számomra az ing mindennek az alapja. Minden más ezek után következik. ” – Karl Lagerfeld

A férfi modul, azaz egy külön terület, amely egy blokkban tartalmazza a legfontosabb ruhákat a kész rajtkészlet befejezéséhez. Tartalmaz: akasztókat az ingekhez, kihúzható nadrágfogasokat, fiókot fehérneműkhöz és fiókot a nyakkendőkhöz és övekhez a Mocca termékcsaládból. A tartozékok ezen elrendezésének köszönhetően a felkészülés és a munka vagy a találkozó nagyon kevés időt vesz igénybe, és rendkívül kényelmes és praktikus lesz.

 Ingek, nadrágok, nyakkendők és cipők – példa egy férfi szekrény kialakítására

A nyakkendők és az övek elférnek egy ilyen fiókban, mindegyik külön térbe helyezve

Lábbeli zóna, hivatalos és egyéb alkalmakra egyaránt

„ Nem lehet jól öltözött olcsó cipőbe. „ – Hardy Amies

Nem csak a nők szeretik a cipőjüket. A nők néha nagyon meglepődhetnek, hogy mennyire odafigyelnek a férfiak a saját cipőikre. Mert minden valódi férfinak rendelkeznie kell pár ilyen „egyetlen és egyedüli” cipővel. Az életstílustól és a szakmától függően néha a sportcipők korlátozott modelljei, és néha egyedi formális cipők a nagyszerű rendezvények számára.

 A férfiak is szeretik a cipőket. A férfi szekrényében legyen egy zóna, amelyet a hétköznapi és az átlag feletti cipőknek szentelhet.

 

Hobbi zóna olyan dolgokhoz, amelyek segítenek elfelejteni a mindennapokat

„A legfurcsább, legszerényebb szenvedély is valami nagyon-nagyon értékes dolog.” – Stephen King

Látott valaki szenvedély nélküli férfit? Hiszen még egy szeretett sportcsapat sáljának, játékkonzoljának vagy motoros sisakjának is külön helyet kell kapnia. Miért ne hozhatnának létre egy ilyen zónát számukra a szekrényben. Külön polcok vagy fiókok, sőt néha egy üveges vitrin különválasztása is ideális hely, ahol minden nap legeltetheti a szemét kedvenc tárgyain, és könnyen hozzáférhet hozzájuk.


Vannak olyan tárgyak, amelyeket a szekrény felső zónáiban lehet tartani. Ide tartoznak például szezonális vagy hobbi tárgyak

Mosodai kosár, hogy rendben legyenek a dolgok

„A megfelelő ruha a jó modor jele.” – Tom Ford

De ahhoz, hogy megfelelő legyen, először is a ruházatnak tisztának kell lennie. A kihúzható szennyeskosár nagyon praktikus kiegészítő a szekrényében. Tágas, nem sok helyet foglal el, és egy mozdulattal a korábban eltávolított ruhákat teheti bele. Elég naponta egyszer kiüríteni, anélkül, hogy folyamatosan a fürdőszobába vagy a mosodába kellene rohangálnia.

Praktikus, funkcionális és könnyen használható. A kihúzható vászonkosár intelligens módja a tisztaság megőrzésének

Biztonságos hely férfi ékszerek számára – Titkos hely a szekrényben

„ Az eleganciát soha nem szabad összekeverni a sznobsággal. „ – Yves Saint Laurent

A mindennapi életben a férfinak érdemes megengednie magának, hogy elegáns legyen. És hol a legjobb a férfiak titkait, dokumentumokat vagy ékszereket őrizni, ha nem széfben. Egyedi bútorok készítésével eldöntheti, hogy a szekrény melyik zónájában szeretne rejtett elemeket elhelyezni. Elrejtheti egy fiókba, hogy vizuálisan elegyedjen a szekrény többi részével, és láthatatlan maradjon. A férfiak kedvelik az elektronikus kütyüket, ezért egy ilyen érintőképernyős széf és 4 számjegyű kóddal nyitott beépített zár biztosan tökéletesen illeszkedik a férfi világba.

A szekrény felszerelhető egy kis széffel. A legfontosabb kincseket tartalmazza, amelyek különleges tárolást igényelnek

A férfi szekrény különbözik a többi bútortól, hiszen saját titkai és egyedi helyei is vannak, amelyek meghatározzák tulajdonosát és életstílusát. Egy dolog változatlan – meg kell mérni a ruhákat és egyéb kiegészítőket és ezen információk birtokában kell megtervezni a szekrényt. Méretileg, stílusosan és a használhatóság szempontjából illeszkednie kell a gazdájához.. Még ha nem is nagy, de azért lehet praktikus. A férfiak nagyon jól tudják, és ezért logikát és tanult mintákat használnak a rendezésre, elsősorban a kényelem érdekében. A szekrény nemcsak hely, hanem egy designos tárolási filozófia is.

 

 

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.