Oldal kiválasztása

Hogyan kell gondoskodni a szekrény és a bútor tisztaságáról?

Otthoni küzdelem a vírus és atkák ellen

A közelmúltban minden esetben megváltoztak a higiénia, a tisztaság vagy a kézmosás szavak jelentései és jelentőségei. Egyértelművé és megkerülhetetlenné vált, hogy milyen fontos gondoskodni az egészségről, mit kell tenni és mit kell elkerülni, és hogy ha tehetjük akkor jobb otthon maradni.

Tehát hogyan teheted biztonságossá ezt az otthont, ha irodává, óvodává, iskolává vagy főiskolává válik? A kulcsszó a „rend”.
Miképpen gondoskodjunk a háztartási szekrények és bútorok tisztaságáról, amelyek körülvesznek és kísérik a napi tevékenységeket? Hogyan végezzük a vírusok és atkák elleni küzdelmet a bútoroknál? Íme néhány tipp és tanács, amelyek minden bizonnyal nem csak az allergiát szenvedők számára segíthetnek.

Milyen szennyeződésnek vannak kitéve a bútoraink?

Az előszobaszekrény egy olyan bútordarab, amely a szennyezés elleni küzdelem első sorában helyezkedik el. Minden amit hazaviszünk a külső környezetből, később a szekrény ajtaján és belsejében jelenik meg. Aligha gondolkodunk rögtön a kézmosáson, mihelyt belépünk a házba. Inkább levesszük a cipőt, lehúzzuk a felső ruházatot, betesszük a szekrénybe, és csak akkor megyünk a fürdőszobába, hogy kezet mossunk. És ily módon a szennyeződést átjuttatjuk a szekrényünkbe is. Ez csak egy példa, amely fontos a jelenlegi helyzet szempontjából.

Mi történik még az előszobaszekrényben a mindennapi életben? Minden. Édes és ragadós egy gyermek kezétől, aki bújócskát játszik. Odatéved a kíváncsi állat mancsa vagy orra. A sminkes kezek visszatükröződő jelei, amikor munkába indulás előtt még megvizsgáljuk a szükséges dolgokat. Vagy egyszerűen csak megjelenik a por, amely minden ház légterében lebegve, polcokon és akasztókon fog végül megülni. A szekrények felületén és a bútorok belső részén baktériumok és pollenek is megtalálhatók, sőt ha az egyik szobában van egy köhögés, orrfújás vagy tüsszentés – akkor ezek az apró mikroszkopikus részecskék megtalálhatóak lesznek a bútorokon is. Egy ilyen robbanásveszélyes keverék egyáltalán nem egészséges, és a legjobb, ha azt a lehető leghamarabb megtisztítjuk, eltüntetjük.

Milyen bútor elemekre kell figyelnünk, hogy a szekrény tiszta maradjon?

A szekrény minden része folyamatos törődést érdemel, nemcsak az ünnepek alkalmából hanem a hétköznapokban is. A szekrény néhány részét gyakrabban, másokat kissé ritkábban kell megtisztítani, de egyik elemet sem szabad elhanyagolni. Tehát hogyan lehet a legjobban gondoskodni a gardrób tisztaságáról, hogy annak használata kellemes, problémamentes legyen és így kellemesen befolyásolja az életminőséget? A következőkre kell figyelni a takarítás során:

1. tipp – Hogyan és miért kell megtisztítani a szekrény ajtaját?

A szekrény „arca” az ajtó és egyben ez a legszembetűnőbb elem is, függetlenül attól, hogy tolóajtóval vagy nyíló ajtóval rendelkezik-e. Az ajtókon láthatóak legjobban a szennyeződések, az ujjlenyomatok vagy a felhasználás egyéb jelei. Itt is porcicák halmozódhatnak fel, vagy elegáns porcsíkok jelennek meg. A szekrény ajtajának anyaga tükör vagy üveg, akkor a tisztításához és a nem kívánt csíkok eltüntetéséhez célszerű langyos vizet, puha ruhát és üvegtisztítót használni. A legpraktikusabb és leginkább „ bio „ megoldás az ecetet tartalmazó víz, amely zsírtalanítja az üvegfelületet.

Amennyiben az ajtó bútorlapból készült, akkor kifejezetten az ehhez a felülethez javasolt folyékony és karcmentes tisztítófolyadékot és puha ruhát javaslunk amely nem hagy pelyheket vagy szálakat a használat során. Kerüljük azokat a tisztítószereket, amelyek olyan részecskéket tartalmaznak, amelyek karcolhatják a lemez vagy üveg felületét. Végül mindig jó, ha a tisztított szekrény nedves ajtaját szárazra töröljük, hogy ne maradjanak csúnya foltok.

2. tipp – Hogyan és miért kell tisztítani a síneket és profilokat a szekrényben?

Ez a zóna különösen fontos a higiénia szempontjából, de a szekrény megfelelő működése szempontjából is. Tolóajtós szekrényekben a sínben felhalmozódó hajszál, vagy állati szőrszál becsavaródik a tolóajtóhoz tartozó csapágyazott kerekekbe, megakadályozva forgásukat. Ezen felül a por is eltömítheti a nyomtávokat. Ilyen körülmények között a szekrényajtók egyszerűen nem csúsznak simán és csendesen, amely érthető okokból bosszúságot okozhat. Tehát az első lépés az, hogy rendszeresen porszívóval porszívózd ki a síneket.
Az ajtóprofilok, közismert nevén keretek vagy nyílóajtók esetén az ajtófogantyúk tisztításakor próbáld meg lemosni enyhe tisztítószerrel, amelyet lakkozott felületek tisztítására vagy edények mosására használnak. Ne használj azonban csiszolóanyagokat és maró anyagokat, valamint festék- és lakk-oldószereket, mert ezzel véglegesen megsérül a keret felülete. Puha ruhával átitatva, egyszerűen törölje le a profilt alulról felfelé, majd ismételje meg a műveletet egy száraz ruhával.

Miért olyan fontos a profiltisztítás? Mert te és szeretteid is naponta többször megérintitek őket. A profilokon maradhatnak baktériumok, amelyeket hazaérkezéskor az utcáról hozol magaddal, majd nem készakarva ugyan, de véletlenül előfordulhat hogy átadod a ruháknak és egyéb tárgyaknak a szekrényben. A profilok letörlése csak egy pillanat, és ezzel mindenki számára jobb lesz a hangulat és biztosítva lesz az egészséges környezet.

L alakú beépített gardróbszekrény az előszobában nyitott és zárt felületekkel
A szekrény tisztításakor ne felejtsd el a homlokzatot sem

3. tipp: Hogyan és miért kell megtisztítani a szekrény belsejét?

Minden lapos felület mint például a polcok, a poratkák menedéke. Nyugodtan várnak, és amint átjut a szekrényen, vagy a kutya vagy macska áthalad rajta, azonnal felszállnak a levegőbe, és telepednek le, ahol csak tudnak. A ruhásszekrényben, a ruhákon, törülközőkön vagy az abban rejtett ágyneműkön is. Tehát annak érdekében, hogy gondoskodjon a ruhásszekrény tisztaságáról és a benne tárolt dolgok higiéniájáról, mossa le a polcokat langyos vízben átitatott törlőkendővel, mosogatószerrel vagy erre a célra szolgáló, enyhe tisztítószerekkel, majd törölje szárazra. Különösen emlékezzen a szekrény felső polcára, ahol szezonális vagy terjedelmes tárgyakat tart. Igaz, hogy ritkábban érkezik rájuk, de a por nem. Ideális hely a pihenésre. Emellett feltétlenül mossa meg azokat a polcokat, amelyeken törülközőt, ágyneműt vagy más otthoni textíliát tart, amelyeket később áthelyez a lakás más részeire.

4. Tipp: Hogyan és miért kell tisztítani az akasztókat és a többi kiegészítőt?

A külső és jól látható ajtókereteket gyakran tisztítjuk, ugyanakkor szekrény belső elemei, például a kihúzható nadrágtartók vagy akár a fiókok belseje gyakran figyelmen kívül maradnak még alapos tisztítás közben is. És ez egy nagy hiba. Ezen szekrény kiegészítők mélyedéseiben a por és az atkák valódi menedéket találnak. Csak nézd meg a fiók alját, és ott lesznek az apró morzsák,  hajszálak vagy pollenszemcsék. Jól porszívózd ki az ilyen belső tereket, majd mosd le nedves ruhával és töröld szárazra.
Hasonlóképpen járj el a plüss vagy más anyaggal párnázott tartótálcáknál, amelyekben ékszereket, apró tárgyakat vagy válogatott fehérneműt tartasz. A kihúzható kosarak vagy kiegészítők fogantyúin, amelyeket minden alkalommal megérintesz amikor nadrágot, öveket vagy sálakat keresel, visszatükröződnek az ujjlenyomatok, a rudakon vagy akár az ingekkel ellátott fogasokon is lerakódhat a finom por. A bútorok mindennapi használata során egyáltalán nem gondolunk rá, ezért a szekrény tisztaságának biztosítása érdekében ügyeljünk a legrejtettebb részletekre is.

A hálószobában található szekrény különös gondot igényel, mivel a hálószoba az a hely, ahol alszol és pihensz.

 

Milyen gyakran tisztítsa meg a ruhásszekrényt, hogy vigyázzon a bútorok egészségére és higiéniájára?

Mindenkinek mást jelent a „rendrakás” és mindenki máshogyan határozza meg a folyamatot. Mindenkinek megvan a saját ritmusa és szabályai. Mi a saját tapasztalataink alapján a következőket javasoljuk:  A szekrény alapos tisztítását évente legalább négyszer kell elvégezni, amikor az évszakok változnak.

Mit jelent az alapos tisztítás?

  • Az összes belső tartalom kivétele a szekrényből
  • a dolgok szétválogatása,a belső tér és a kiegészítők áttörlése
  • porszívózás belül és kívül,ajtók tisztítása
  • az összes bútorfelület karbantartása,
  • a dolgok rendszerezése és szortírozása.

A szekrény normál higiéniája és tisztítása, legalább hetente ápolókezelés.

Ekkor ezek történnek:

  • A szekrény ajtajának tisztítása
  • a polcok áttörlése, különösen ha vannak nyitott polcok, mert a por ott gyakrabban halmozódik fel
  • ha tolóajtód van, akkor az alsó sínpályák porszívózása kötelező.

 A tolóajtóknál az alsó sínpálya porszívózása kötelező

Tehát mivel jelentős időt töltesz otthon, vigyázz annak jó állapotára, ezáltal egészségedre és kényelmedre. A napi rutinfeladatok közé kapcsold be a rendszeres rendrakást is.

Minden nap harcolnak az otthonunkban a baktériumok és atkák ellen, amelyek por formájában a bútorokon, a ruhásszekrény polcán, a hálószobában, a textiltermékeken vagy a padlón telepednek le. Mivel tudod, hogyan kell hatékonyan gondoskodni a szekrények és a bútorok tisztaságáról, és hogy megbizonyosodj arról, hogy lakásod valódi menedékké válik – csináld! Alapvetően elegendő a napi tevékenységekkel kapcsolatos dolgok következetes tisztítása, ruha elrejtése, ágynemű elrakása, az asztallap vagy a bútorok felületének megtisztítása a látvány és a rend érdekében. Javasoljuk azonban az alaposabb tisztítást. Ha igényes vagy, akkor határozottan növeled annak esélyét, hogy a tisztaságot és higiéniát fenntartsd a lakáson belül, önmagad és szeretteid biztonsága érdekében.

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.