Oldal kiválasztása

Hogyan lehet vizuálisan megnövelni egy szobát? 7 inspiráció kis belső terek számára.

Akiknek kis lakásuk van, gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy hogyan lehet vizuálisan megnövelni egy szobát. Mert bár a kicsi is hangulatos, néha mégis további terekről, vagy legalábbis a tágasság érzetéről álmodozunk, bárhol is vagyunk. Mit tegyünk, hogy megváltoztassuk az optikát? Hogyan lehet egy kicsi, jellegtelen szobát tágasabbá, világosabbá tenni, és első pillantásra nagyobbnak tűntetni, mint amekkora valójában? Köztudott, hogy egy korlátozott teret fizikailag nem lehet megnövelni, mert nem fogunk rögtön falakat szétbontani. Érzékszerveinket azonban becsaphatjuk, hogy nagyobbnak érzékeljük a belső teret. Ehhez csak ismernünk kell néhány szabályt, trükköt és ötletet. Íme 7 inspiráció kis belső terekbe, amelyek több térfogatot adnak a kis helyiségeknek, javítják a funkcionalitásukat, és megmutatják, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen vizuálisan megnövelni egy szobát.

Az élénk színek vizuálisan megnövelik a szobát. Kezdje az alappal.

Egy szoba élénk színekkel való festésével azonnal nyerhet egy tucatnyi értékes centimétert, mind függőlegesen, mind vízszintesen. Az élénk színek visszaverik a fényt, aminek köszönhetően még egy kis szoba is tágasságot, teret és könnyedséget nyer. Egy ilyen jelenség megtéveszti a látásunkat, amely azonnal nagyobbnak és tágasabbnak látja a szobát. A falak egységes színe tökéletes hátteret biztosít a tárgyak és bútorok számára. Emellett ügyesen elrejti a belső tér tökéletlenségeit, fénytöréseit és építészeti hibáit. Ez harmóniát és koherenciát hoz a helyiségbe, és így megmutatja, hogyan lehet vizuálisan megnagyobbítani a szobát.

A fehér szín egyértelmű kedvenc a színválasztásban. Nagyon higiénikus és tágas belső teret hoz létre, bár egyesek számára túl steril és nem hangulatos szín. És itt a vigasz – nem kell fehérnek lennie, ha nem tetszik. De mindenképpen ragaszkodjon a pasztellszínekhez, a bézshez, a szürkéhez, a törtfehérhez vagy a krémszínhez. Akkor könnyebb elérni azt a hatást, hogy a belső tér nagyobb legyen, mint amekkora valójában.

Bevált trükk a helyiség vizuális megnagyobbítására az is, ha a mennyezetet a falaknál világosabb árnyalatra fested. A belső arányok ilyen jellegű megbolygatása nagyon jót tesz, ha vizuálisan szeretnénk megnagyobbítani és feldobni azt.

Üveg térelválasztó fallal leválasztott főzőfülkeAz élénk pasztell színek vizuálisan megnövelik a szobát

Nincsenek osztások a padlókon és a grafikai illúzió

De nem csak a falak fontosak. Gondoskodjon a padló világos színéről, és használjon egységes anyagot a szoba minden helyiségében. Az osztás hiánya és a padló különböző színei sokkal nagyobbnak fogják láttatni a szobát.

Ha pedig szereti a tapétákat a falakon, válasszon olyanokat, amelyek kis mintákkal, világos színekben pompáznak, és ne féljen a függőleges vagy vízszintes csíkoktól. Ezek is a szövetségeseid lesznek, attól függően, hogy milyen méretű szobát szeretnél vizuálisan megnagyobbítani. A geometrikus vagy absztrakt mintákkal ellátott tapéták, amelyek illúziós elemeket hoznak a belső térbe, szintén tökéletesek lesznek.
Ön a fotótapéták rajongója? – nagyszerű. Nyúljon azokhoz, amelyek nagy tereket és mélységet mutatnak, például egy hosszú, tengerbe vágó mólót vagy egy keskeny, hangulatos utcát. A falakon megjelenő illúzió csodákra képes, ha vizuálisan meg akarja nagyítani a helyiséget.

Nagy méretű tolóajtóval készített nappali gardróbszekrényAz érdekes kilátású falfestmény mélység benyomását kelti, és optikailag megnöveli a belső teret

A multifunkcionális, egyedi készítésű bútorok nyújthatnak olyan megoldást, amelyek vizuálisan megnövelik a belső teret.

Ha a minimalizmus vagy a japán lakberendezési filozófia híve vagy, akkor ezzel a trükkel nem lesz gondod. Nem csoda, egyszerűen egész lényeddel ráérzel, és tudat alatt azt választod, ami funkcionális, egyszerű és hasznos. De ha ezt nem tudod, ne feledd, hogy a bútorok és tárgyak korlátozása a helyiség terében vizuálisan mindig nagyobbnak fogja tűntetni a szobát, mint amekkora valójában.

Ez azonban nem csak az optikáról szól. A sok tárgyról és bútorról lemondva könnyebb lesz a kommunikáció, és a lakás kellemesebb és barátságosabb lesz. Nem kell többé összeütközni a nem funkcionális székekkel, kanapékkal, asztalokkal vagy komódokkal . Még akkor is, ha szeretsz szuveníreket és szentimentális tárgyakat gyűjteni, – csak azért mert egy álomutazásról vagy bolhapiaci kirándulásról származnak – tegyél róla, hogy megfelelően legyenek kiállítva.

A rend a lényeg és vajon mi segít a rend megtartásában? Természetesen a funkcionális bútorok , és lehetőleg egyedi készítésű bútorok, amelyekben minden részletről te döntesz.

  • Az egyedi készítésű beépített bútorok teljes falú szekrényekkel a funkcionalitás halmozása. Elrejtheti benne a dolgait, elrendezheti a könyveket vagy elrejtheti a tévét. Ez lehet könyvespolc, TV-szekrény és könyvespolc egyben. Az ajtó sima felülete, a padlótól a mennyezetig terjedő tér maximális kihasználása és több funkciónak a bútortestbe zárása hozzájárul a belső tér optikai megnagyobbításához. 
  • Egy olyan változtatható méretű asztalt keress, ami legyen kicsi a mindennapokban, de bontakozzon ki barátságos méretűvé, amikor partit szervezel. 
  • Kanapé vagy sarokkanapé vásárlását tervezi – mindenképpen olyan bútordarabot válasszon, amely ágyneműtartóval és alvófunkcióval rendelkezik az Ön vagy vendégei számára.

Minél kevesebb bútor, annál több hely és annál nagyobb a szoba.

Fehér teljes falas nappali beépített szekrényMultifunkcionális bútordarab élénk fehér színekben – ez lehet egy hatásos trükk, hogy vizuálisan bővítsük a szobát

Tükör és üveg. Ezek az anyagok segítenek vizuálisan megnövelni és feldobni bármelyik helyiséget.

Semmi sem világosítja fel jobban és teszi látványosabbá a szobát, mint egy tükör. Az üveg is a szövetségese, különösen amelyen a napsugarak enyhén átsütnek, mélységet teremtve a belső térben. Ezeket az anyagokat falburkolatként használhatja a szoba egyik falán. A tükör szabadon álló vagy lógó díszítőelemként szépen mutat stilizált vagy egyszerű, geometrikus keretben.

A tükrös ajtó a tolószekrényben is rendkívül funkcionális és praktikus megoldás lesz . Így korlátozza a bútorok és tárgyak számát a szobában, és nagy tükörfelületet nyer, amelyben láthatja magát. A szekrényajtóban lévő tükör optikailag megnöveli és feldobja a belső teret az üvegfelületről visszaverődő tükröződéseknek köszönhetően. Ügyeljen arra, hogy a tükör az ablak előtt legyen. A szobába beeső napsugarak és a természetes fény így erősebb hatással lesz a helyiségre. Ez mindenképpen pozitív hatással lesz a belső tér vizuális megjelenésére.
De mit kell észben tartania a tükör trükk alkalmazásakor? Figyeljen arra, hogy mi tükröződik a tükörüvegben, mert pont a kívánt hatás ellenkezőjét érheti el. A túl sok tükröződő részlet további káoszt és rendetlenséget okozhat.

Tükrös nappali beépített szekrény elegáns bőr borítássalA tükrök jó szövetségesek, ha egy szoba felnagyításáról és feldobásáról van szó. Választhatsz ezüst, vagy akár bronztükröt is a kívánt hangulat eléréséhez

Még egy trükk, hogy vizuálisan megnövelje a helyiséget – magas ajtók egészen a mennyezetig.

A szobák közötti magas belső ajtók egyre gyakoribb megoldásnak számítanak a lakásokban. Ezek különböző formákat öltenek, mint a látható zsanérok vagy keretek nélküli ajtószárnyak, vagy egyszerűen a falba simuló ajtók. A padlótól a mennyezetig érve, magasba törő és hosszúkás vonalukkal optikailag megnövelik a belső teret, vizuálisan magasabbá téve a helyiséget. Ezt a hatást még tovább fokozhatja, ha áttetsző üveget használ ajtótöltelékként.

Üveg térelválasztó ajtó fekete kerettelA mennyezetig érő ajtó „megemeli” a belső teret, optikailag magasabbá téve azt.

Üvegfalak és üvegezés a zónák között – egy tér, sok lehetőség

Az üveg hatalmas szövetséges a belső térben a plusz centiméterekért folytatott harcban. Ha le tudsz mondani a falakról és a szobák közötti válaszfalakról, a helyiség optikai megnagyobbítása nem jelent problémát. Ha azonban egy adott belső téren belül funkcionális zónák elkülönítését tervezi, de nem akarja optikailag lezárni és mesterséges felosztásokkal elárasztani, akkor a különböző térelválasztási megoldások kerülnek alkalmazásra. Ezek finom, modern, stílusos megoldások, nagy lehetőségekkel és fényáteresztéssel.
A tolóajtók, fix vitrinek és panelek formájában lehetséges változatok választékának köszönhetően elérheti a kívánt célt, a belső tér pedig hangulatot és karaktert nyer. Ha tehát azon töpreng, hogyan lehet vizuálisan megnövelni egy helyiséget, ne mondjon le a nagy üvegezés és az üvegfalak lehetőségéről.

Üveg térelválasztó tolóajtó fekete kerettelAz üvegfalak könnyedséget kölcsönöznek a belső térnek, és tágasabbnak, nagyobbnak mutatják azt.

Nincs függöny vagy drapéria – engedje be a természetes fényt.

A magas és nagy ablakok tulajdonosainak minden bizonnyal könnyebb dolguk van. Igaz, hogy nagyobb felületet kell tisztán tartani, de emellett egyedülálló és látványos kilátást és nagyszerű lehetőségeket kapnak a belső tér megvilágítására. A kisebb ablakok tulajdonosai sincsenek rosszabb helyzetben.

Ha optikailag szeretné megvilágítani és megnagyobbítani a teret, mondjon le a mintás függönyökről és a nehéz függönyökről. Bár ezek otthonosságot visznek a belső térbe és hangulatot teremtenek, kissé el is zárják azt, még akkor is, ha a falak színével megegyező színűek. Függönyök helyett válasszon fényes római rolókat, szövetpaneleket, vagy hagyja az ablakokat függöny nélkül.

Modern nappali szekrény bérházbanA függöny nélküli ablakok több fényt engednek be, ami vizuálisan megnöveli a szobát.

Ez a 7 inspiráció biztosan hasznos lesz, ha azzal a dilemmával szembesül, hogyan lehet vizuálisan megnövelni egy szobát. Mindegyik más, de sok közös van bennük – élénk színek, egyszerűség, sima felületek, könnyedség. Függetlenül attól, hogy a javasolt változtatásokat a bútorokon vagy az alapkörnyezet elrendezésén vezeted be, vizuálisan becsapod az érzékeket, és eléred a kívánt célt.

Ha meg akarja bővíteni a belső teret, használjon trükköket, kövesse a tippeket és tanácsokat, de ne feledje a fő szabályt – az a lényeg, hogy nekem jó legyen! Korlátozza a tárgyak és bútorok számát, hogy lélegzetet adjon a belső térnek. Tegyen polcokat, szekrényeket és egyedi készítésű bútorokat, mert ezek garantálják, hogy a funkcionalitás, a méret és a megfelelő szín felhalmozásával ellenőrizni fogja a teret, amelyben elhelyezkednek. Ennek köszönhetően nemcsak optikailag és vizuálisan bővíti a helyiséget, hanem bővíti az életteret, és ugyanakkor a belső tér minőségén és használhatóságán is nyer. Ez az Ön jólétében és kényelmében fog megmutatkozni, mert egyszerűen jobban él a tágas és jól elrendezett belső terekben.

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.