Oldal kiválasztása

Minimalista belső terek

Minimalista belső terek. 4 elrendezési szabály, amelyet tudnia kell

„A kevesebb több” – sokszor ez az ötlet áll a minimalista belső terek mögött, és elrendezésük szabályai főként hozzá illenek. Vannak, akik a minimalista stílust egy hűvös, steril belsővel társítják, amelyben hiányzik az empátia, a szeretet és a melegség, vagyis ezt sokan úgy értelmezik hogy ez a sznobok stílusa. Mások számára a minimalista belső terek jelentik a tervezés lényegét, a funkcionalitás és a forma, az egyensúly és a rend tökéletes egyensúlyát, lehetővé téve számukra, hogy jól működjenek a mindennapi életben.

Mi a minimalizmus és melyek azok a bútorok vagy minimalista belső terek, amelyek egyre gyakoribbak otthonainkban? A minimalista stílus mindenki számára elérhető? Milyen főbb elrendezési szabályokat kell betartanunk, hogy létrehozzunk egy egyedi, harmonikus és időtlen belső teret, amely megérdemli a minimalista nevet? Itt egy gyors útmutató.

Minimalista stílus

Ki fogja szeretni a minimalista belső tereket és kinek szól ez a légkör?

A minimalista stílus nem mindenkinek való. Habár egyre népszerűbb és némelyikünk néha öntudatlanul törekszik rá, mindenképpen tudni kell, hogy ez a stílus nem mindenkinek áll jól. Ha olyan ember vagy, aki szereti a csecsebecséket, paplanokat, a bohó vagy az eklektikus stílust, és szereted a kreatív káoszt, akkor messze állsz a minimalizmustól. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a minimalizmus megköveteli az élet aszkétává és színtelenné változtatását. Inkább belső stabilizációt, nyugalmat és koncentrációt, valamint rendezett környezetet igényel. A minimalista belső tereket jól szervezett embereknek kell meglátogatniuk, akik szeretik a térbeli szabadságot, jól szervezettek és értékelik az összhangot. A minimalizmus a perfekcionisták stílusa, akiknek van tervük, következetesek és meghatározott szabályok szerint élnek.

Abban a térben, amelyben a minimalisták működnek, mindennek „valamiért” kell lennie, megvan a maga helye és egyedi. A túl sok színes inger vagy a tárgyfelesleg elvonja a figyelmüket, szorongást vált ki, zavarja a koncentrációt és az általuk kialakított rendet. A minimalista belső terek a japán filozófiában gyökereznek, ahol nincs hely a káosznak, ahol a harmónia és az egyensúly uralkodik. Maguk a belső terek kifinomultak és precízek, mint egy igazi mester által szabott frakk. Tehát ha nem a mennyiséget kergeti, hanem a legmagasabb minőségre, az érték funkcionalitásra és a racionalizmusra összpontosít, és stabilitását és regenerálódását keresi a lakás négy sarkában – imádni fogja a minimalista belső tereket. Úgy érzed majd itt magad, mint hal a vízben.

minimalista beépített szekrényA savmart üvegből készült ajtófront tökéletesen illeszkedik a minimalista belső terekbe és azok atmoszférájába

Minimalista belső terek – 4 legfontosabb szabály

Ha a tér rendezésének szakaszában vagy, és a minimalizmus olyan stílus, amelyben tökéletesen megtalálod magad, használd ki a minimalista belső terek elrendezésének 4 fontos elvét. Nem túl bonyolultak, és bevezetésük a szobák elrendezésébe minden bizonnyal sokkal könnyebbé teszi számodra is a tervezést.

1. szabály – A kevesebb több

Hely, hely, sok hely. Ez a minimalizmus elve. Ne tedd tele olyan felesleges tárgyakkal, amelyek nem működnek együtt a környezettel vagy nem különösebben érdekesek. Támaszkodj olyan bútorokra és tárgyakra, ahol több funkciót kombinálhatsz. Tökéletes lesz az egyedi gyártású szekrény, amelyben a tévét, ruhákat és egy könyvespolcot elrejthetsz a tolóajtók mögött. Válaszd ki a nyitott polcok, komódok, szekrények helyét. Tedd félre a sok felesleges csetreszt. Ha valamit meg akarsz jeleníteni, akkor az legyen érdekes és lehetőleg szentimentális elem. Keress egy egyedi helyet számukra, hogy felhívják magukra a figyelmet, mint a belső tér fő megkülönböztető jegyei. Ne teremts versenyt számukra színes felületek, kiegészítők vagy felesleges tárgyak formájában. A moderálás a minimalista belső terek előnye, és ehhez ragaszkodj. Tehát, ha el tudsz rejteni valamit, rejtsd el. Nagyszámú különféle dolog megjelenítése káoszt idéz elő és kiüti a belső teret a nyugodt ritmusából, és nem ez a lényeg. Azt mondják, hogy ami a szem számára láthatatlan, az a legszebb. Hasonló a helyzet a minimalista enteriőrökben is.

2. szabály – Béke és harmónia

Kerülje a feltűnő színeket. A bútorokban és a belsőépítészeti elemekben, mint például a falak, a padló vagy a textíliák, mindenképpen ragaszkodni kell a visszafogott színpalettához. A belső térnek meglehetősen monokrómnak kell lennie. Válasszon fehér, szürke, grafit vagy fekete árnyalatokat. Használhat pasztelleket is, de nagyon füstös és halvány változatban. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs szín. A minimalista enteriőrökben erősebb szín akcentusra koncentrálhatsz, de hagyd, hogy ez indokolt legyen. Meg fogja törni a belső terek vizuális sterilitását, barátságosabbá teszi és határozottan felpezsdíti a teret. Használj színt függönyökön, kiválasztott textíliákon, kárpitozott bútorokon vagy „valamiként” a belső térben, például kép, komód vagy szobor formájában. Ne feledd azonban, hogy nem lehet többszínű függöny és színes párnák szőnyeggel. A színnek finom bevonatúnak vagy egyenletesnek kell lennie egy nagy felületen – remélhetőleg ez sem túl sok. Egyszínű kanapé vagy falfestmény elegendő lesz. A minimalista belső terekben a béke és a harmónia érvényesül, amelyet a természetes fény és a szinte meditatív tér áramlása kísér.

minimalista fehér beépített szekrényMinimalista belső tér, amelyben harmónia és béke van. Funkcionális bútor felesleges fogantyúk nélkül, egyenes vonalakkal

3. alapelv – Egyszerűség és funkcionalitás

A lekerekített formák, a finoman csavart, stilizált lábak vagy fogantyúk nem ennek a stílusnak a jellemzői. A minimalista belső terek egyszerű, geometrikus bútorformákon alapulnak, amelyeket klasszikus arányok tartanak fenn. Modernista formák, egyszerű, karcsú vonal, kissé szigorú megjelenés, vizuális könnyedség és könnyű gondozás – ezek a minimalista tárgyak és bútorok részletei. Valójában a funkció és a forma tökéletes duó, amely illeszkedik a minimalista belső terek filozófiájába és elveibe. Miért válasszon olyat, ami nem praktikus, csak jól néz ki? Miért érdemes olyat választani, amely hasznos, de ijesztően néz ki és zavarja az uralkodó rendet? Itt nincs idő ilyen dilemmákra. Itt egyszerűnek és funkcionálisnak kell lenni. Kis mennyiségű tárgy és bútor, amely harmonikusan néz ki egymással és a belső térrel, és minden igényt kielégít – ez a minimalizmus kulcsa. Ha ezt szeretnéd elérni, válaszd az egyedi bútorokat, amelyek minden részletében személyre szabhatók. Kombináld ezeket úgy ahogyan kedved tartja, hiszen mind méreteikben mind pedig kialakításukban csak a te elképzeléseidtől függnek.

4. szabály – Időtlenség és kényelem

Nincs kompromisszum az anyag és a kialakítás terén. Fogadj természetes és kiváló minőségű alapanyagokra és megoldásokra. Az üveg, a beton, a lakkozott felületek, a padló felmelegedő fája vagy az időtlen kő – ezek szeretnek a minimalista belső terekben találkozni. A textíliákban nem lehet mesterséges anyag, ezért válassz pamutot, kasmírt vagy selymet. Tapintásuk, megjelenésük és textúrájuk első osztályba tartozik. A belső tárgyak korlátozott száma miatt ne feledd, hogy ezeknek nemcsak kinézniük kell, hanem a mindennapi használat során praktikusan is kell őket használnod. A minimalista belső terek nem szeretik az állandó változásokat, ezért mindennek a lehető leghosszabb ideig szolgálnia kell, és meg kell adnia a kívánt kényelmet. A puha záródású fiókos szekrények vagy egy komód, a puha zsanérokkal ellátott bútorok ajtajai lassan és zajtalanul záródnak, ezekre a részletekre ügyelni kell. Hasonlóképpen, az asztallap, amely nem karcolódik meg minden dörzsölés után, vagy a kedvenc kanapéd huzata – mindennek tökéletesnek kell lennie az elkövetkező években.

minimalista fehér konyhaMinimalista belső terekben válasszon időtlen dekorokat, anyagokat és lehetőleg nagy nyitott teret

Minimalista belső terek – érdemes betartani ezeket a tippeket!

Szereted a minimalizmust, és már tudod, hogy a minimalista belső terek megjelennek az otthonod négy sarkában? Emlékezz a legfontosabb részletekre, és alkalmazd azokat a gyakorlatban. Hagyd, hogy az általad létrehozott szobák és kiválasztott bútorok elősegítsék a kényelmes, csendes belső tér kialakítását, amely menedékhely és relaxációs zóna lesz minden érzék számára. Ha pedig minimalista szekrényre vágysz, keresd meg a legközelebbi mintatermünket. Használd ki tanácsadóink tudását, akik segítenek egy egyedi bútordarab elkészítésében, amely ötvözi a funkcionalitást a formával és illeszkedik az te otthonod belső teréhez.

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.