Oldal kiválasztása

Hogyan rendezzük be a tetőteret és hogyan nyerjünk még több helyet?

Rendetlen, véletlenszerű dolgokkal zsúfolt vagy „csak egy pillanatra leteszem ezt ide…” raktárhelyiség, ez a tetőterekről kialakult gyakori kép, amely elég nagy probléma. Hogyan kezeljük, és hogyan rendezzük be a tetőteret, hogy több tárolóhelyet nyerjünk mind az újonnan épült, mind az évek óta lakott házakban? Számos lehetőség van.
Sokak számára a hangulatos tetőtér egy olyan álom, amely egy bájos hálószobára emlékeztet, ahol a tetőablakot ritmikusan veri az eső, vagy elalvás előtt a csillagos égbolt látványában gyönyörködünk. A padlástérben van valami varázslatos, de általában akkor, ha nem kell foglalkozni az elrendezésükkel.

Minden építész és tervező tudja, hogy a padlások sok olyan zónát rejtenek, amelyeket nehéz elrendezni. A ferde helyiségek olyan helyekkel rendelkeznek, amelyek nem teljes méretűek a magasság tekintetében, szokatlan ugrásokat, ferdeségeket vagy mélyedéseket és vakfoltokat rejtenek. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet gyakorlatiasan megközelíteni a padlás kiigazításának és elrendezésének témáját . Milyen bútorokat és megoldásokat válasszon a tetőtér elrendezéséhez amivel több helyet nyerhet, megőrizve a szögben lévő szobák varázsát?

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Több hely – a rendezett padlás előnye

Ha van egy extra helyiség a padláson, megtisztelve érezheti magát. Egy olyan időszakban, amikor minden további centiméternyi hely aranyat ér, az ilyen plusz méterek egyszerűen a lottónyereményt jelentik. És bár a padlást nem könnyű berendezni, a jó tervezés és az egyedi készítésű bútorok használata lehetővé teszi, hogy stílusosan a lehető legtöbbet hozza ki belőle.

Mielőtt nekilátna a tetőtéri helyiség elrendezésének, határozza meg a célját, és készítsen megfelelő leltárt a belső térről minden mérettel együtt. Ellenőrizze, hogy hány kihasználatlan zóna van a padlótól a tető síkjáig mért 70-90 cm alatti magassággban, és mennyi hely áll rendelkezésére, hogy bármilyen bútordarab elférjen a padlás elrendezése során. A jól berendezett padláson a funkcionalitás kéz a kézben jár a kényelemmel. Nincs annál rosszabb, mint amikor nem tudsz szabadon belenyúlni a tárolt tárgyakba, vagy állandóan óvatosnak kell lenned, amikor felkelsz az ágyból vagy leülsz az íróasztalodhoz.

Tetőtéri beépített gardróbszekrény festett üveges tolóajtóvalEgy ferde szekrény és ágy a tetősík alatt – a hangulatos hálószoba és a tetőtér elrendezésének receptje

Egy szoba és megannyi lehetőség, amire a padlást lehetne használni.

A tetőtérben lévő helyiség funkcionálisan történő kialakítására számos lehetőség van. Az átgondolt megoldásoknak és a megfelelően kiválasztott bútoroknak köszönhetően további helyet találhat a háztartás tagjai számára vagy különböző dolgok tárolására. Csak az a kérdés, hogy mire van igazán szüksége, vagy miről álmodik.

Hogyan rendezzük be a padlást és nyerjünk több helyet? Például a tér szögben történő átalakításával:

  • egy hangulatos hálószoba
  • szoba egy gyermek vagy tinédzser számára
  • otthoni dolgozószoba könyvtárral
  • gardróbszekrény
  • további fürdőszoba
  • szórakoztató szoba házimozival, társasjátékokkal és konzolokkal
  • tárolóhely a szezonális tárgyaknak

De ahhoz, hogy megfelelően rendezzük a tetőteret és ezzel találjunk egy további helyet, fontos feladat áll előttünk – a megfelelő bútorok kiválasztása, amelyek kényelmet biztosítanak, és a belső térnek klímát és karaktert adnak. És itt jön a segítség az egyedi készítésű bútorok révén, amelyeket nemcsak tetszőleges színekben készíthetünk, hanem leginkább az épület adottságaihoz és a tetőtér építészetéhez igazíthatja őket. Egyszóval a lehető legjobban kihasználja a rendelkezésre álló helyet egy szokatlan komódnak, egy kis könyvespolcnak a szoba sarkában vagy egy ferde szekrénynek köszönhetően.

Egy kis szoba a tetőtérben egy lánynakHa az íróasztalt az ablak alatti területre helyezzük, természetes fényhez jutunk tanulás és játék közben.

5 bevált ötlet arra, hogyan nyerhetünk több helyet és rendezhetjük be érdekesen a padlást az egyedi bútoroknak köszönhetően.

#1 Hogyan szervezzünk egy padlást – otthoni iroda
A padláson kialakított otthoni iroda vagy otthoni irodahelyiség tökéletes megoldás, ha szüksége van egy saját, félreeső sarokra, távol attól a helyiségtől, ahol a mindennapok zajlanak. Egy otthoni iroda hangulatos és stílusosan eltérhet otthonod többi helyiségétől, de kifejezhet téged és a munkád jellegét.

A tetőtéri iroda elrendezésében egy tolóajtós szekrény hasznos lesz további tárolóhelyként. Elférnek benne a dokumentumok és az irodai berendezések. Természetesen egy kényelmes, nagy íróasztalnak is helyet találhat, ahol szabadon dolgozhat. A ferde szekrény legalsó részei rejtett polcok és dobozok zónája.

tetőtéri beépített szekrény megoldás dolgozó szobában Az ablak alatti alacsony szekrényeknek köszönhetően több tárolóhelyet nyerhet, és kihasználhatja az összes lehetőséget.

#2 Hogyan szervezzünk egy padlást – egy szoba egy kis és nagy gyermek számára
Melyik tinédzser nem álmodik saját szobáról, távol a szüleitől és fiatalabb testvéreitől? Pontosan, mindegyik erről álmodik. A padlásszoba tökéletes hely ehhez. Ahhoz, hogy ez legyen az egyetlen és utánozhatatlan ilyen hely a földön, érdemes gondoskodni az érdekes elrendezéséről és megfelelő helyet biztosítani az ifjúság kincseinek tárolására. Íme, hogyan rendezheti be a gyerekszobát a padláson, és hogyan nyerhet több helyet:

  • Az ablak alatti, nem teljes méretű területen elhelyezhet egy tanulóasztalt, amely a tető üvegezésének köszönhetően természetes fényt kap.
  • Ezen a helyen egy fiókos ágyat is elhelyezhet, és az ágy fejéhez csatlakozó alacsony szekrényeket is felszerelhet. A csúszó frontoknak köszönhetően kinyitva nem foglalnak helyet, elférnek benne a szükséges dolgok, de éjjeliszekrényként is funkcionálnak. A látszattal ellentétben a kreatívabb emberek számára a függőszekrények alatti hely a magazinok vagy a kisebb tárgyakat tartalmazó dobozok tárolására is alkalmas hely lesz.
  • A ferde tér kitölthető egy könyvespolccal vagy egy tolóajtós szekrénnyel, amelynek teteje nyitott a sporteszközök számára. A tetőtéri gardróbszekrény egy telitalálat.

ágyba integrált függő szekrény és tetőtéri gardróbszekrényAz ágyhoz integrált függesztett szekrény éjjeliszekrényként is használható. Így rendezheti be a padlást és nyerhet több helyet

#3 Hogyan szervezzünk egy tetőtérben – egy hangulatos tetőtéri hálószoba
A tetőtéri hálószoba vágyott helyiség, különösen a nők körében. A női lélek romantikus oldala érvényesül itt, de a praktikus oldal is, amely szerint nincs olyan hely, amit ne lehetne jól berendezni. A szoba legalsó részében lévő szekrények mellett egy kényelmes ágy is található, érdekes fejvéggel, közvetlenül az ablak alatt. Mindezek az egyedi készítésű bútorok integrálhatók a térbe, hogy egy stilisztikailag harmonikus belső teret hozzanak létre. Természetesen a belső építészet gerendák és fából készült mennyezetek formájában a szoba további előnye lesz.

És természetesen egy toló- vagy nyíló szekrény a személyes holmik vagy a tartalék takarók, szőnyegek vagy ágyneműk elhelyezésére. Fontos, hogy nem kell mélynek lennie, elég, ha a polcain elférnek a lakástextíliák. Ezért a padláson lévő alulméretezett mélyedés tökéletes lesz számára. Ezenkívül a szekrény elrejti a belsőépítészet tökéletlenségeit, gyönyörűen kialakított ajtókkal fedve őket.

gardróbszekrény a tetőtérbenEgy kis szekrény, egy alacsony ágy és egy sor szekrény, amely ülőhelyként is szolgálhat, érdekesen ad egy hálószobai enklávét a padláson.

#4 Hogyan rendezzünk be egy padlást – egy funkcionális, egyedi készítésű szekrény
Még a padlás legkevésbé variálható helyét is úgy lehet kialakítani, hogy ott álomgardróbot hozzon létre. Nem jelentenek akadályt az alacsony terek, a ferde tető vagy a szűk fülkék, ha egyedi bútorokról van szó. Az egyetlen kihívást itt a belső tér funkcionális zónákra való felosztása vagy a kiegészítők és megoldások kiválasztása jelentheti.

Mindig igénybe veheti a szakemberek segítségét ebben a témában, akiknek többször is volt dolguk a tetőtéri szekrényekkel. Ahhoz, hogy több helyet nyerjen a tetőtéri szekrényben, jó kombinálni a nyitott tereket polcok, fiókok és rudak sorai formájában, valamint érdemes kialakítani egy zárt szekrényt. Az ilyen szekrény belseje tökéletes hely a szezonális felszerelések és vastagabb ruhák, hobbitárgyak vagy akár bőröndök és táskák számára. A nyitott részben hasznosak lesznek a mélyebb és keskenyebb polcok sorai, a különböző szélességű fiókok és kosarak vagy akasztósorok. Természetesen mindig gondolni kell arra, hogy a tárolt dolgokhoz való hozzáférés kényelmes és biztonságos legyen.

Hófehér tolóajtós és üveg nyílóajtós tetőtéri beépített szekrényekHogyan rendezzük be a padlást, és hogyan kapjunk több tárolóhelyet? Egy öltözőszekrény és polcok tökéletes megoldást jelentenek.

#5 Hogyan rendezzük be a padlást – egy kis fürdőszoba vagy egy mini mosókonyha.
A ferde fürdőszoba szintén érdekes alternatívája a tetőtérben lévő belső térnek. Ha a ház többi részében van egy másik fürdőszoba, amelyet naponta használ, akkor a padlásszobában kialakíthat egy vendégfürdőt vagy egy mini mosókonyhát. Például elrejthet benne egy mosógépet, és rendezhet egy helyet a mosandó ruhák gyűjtésére. A ferde, tolóajtókkal ellátott mélyedésben a mosógép és a szárítógép is elfér. Ennek köszönhetően a mindennapi fürdőszobában helyet nyer egy nagyobb kád vagy zuhanyzó, illetve egy mini SPA számára egy kényelmes pihenősarok formájában.

Ha tehát van egy kiépítetlen padlása, nézze meg alaposan. Gondolja át, hogyan használhatja ki a legjobban, hogy további tárolóhelyet nyerjen, és tehermentesítsen más helyiségeket vagy bútorokat. A padlás nem csak egy új hely, hanem egy alternatív megoldás és egy olyan tér rendezésének lehetősége, amely eddig csak az álmok szférájában volt. További inspirációt és ötleteket a padlás elrendezéséhez és a több hely megszerzéséhez talál a honlapunkon a tetőtéri beépített szekrény menüpont alatt.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában   Hogyan tudunk két fal közé tolóajtót készíteni? A tolóajtó sínrendszere 5cm, vagy 10cm szélességű, tehát a két épített fal között minimum ennyi helynek kell lennie. Ezért érthető, hogy ha a két fal elkészült, akkor...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.