Oldal kiválasztása

Hogyan tároljuk a cipőket? Rendet teszünk a szekrényben és az öltözőben.

Hogyan tároljuk a cipőket? Valószínűleg mindannyian feltettük már ezt a kérdést legalább egyszer, amikor a gardrób vagy a ruhásszekrény takarításakor vagy tartalmuk szezonális cseréjekor meglátjuk a cipőket. Valószínűleg ez a kérdés többször is felmerült a munkába indulás előtti ruhakiegészítés, egy családi esemény vagy egy spontán baráti találkozó alkalmával. Általában ilyenkor kevés időnk van, és a cipő, amire szükségünk van és amit keresünk, valami furcsa véletlen folytán elveszett a szekrény mélyén, és semmiképpen sem találjuk meg. Hogyan tároljuk őket tehát úgy, hogy mindig kéznél legyenek?

Rövid útmutatónkban találsz néhány tippet arra, hogyan tárolhatod a cipőket, és hogyan csinálj helyet nekik, amikor kitakarítod a szekrényedet vagy a gardróbodat. Ez biztosan segít elkerülni sok stresszes helyzetet. És mivel elérkezett az őszi/téli szezon ideje, a téma biztosan jókor kerül kivesézésre.

Papucsok, csizmák, cipők … cipők mindenütt, és fogalmam sincs, hogyan tároljam őket.

Amikor a szekrény előtt állsz, és tehetetlenül nézed a vegyes cipők halmát, vagy egy össze nem illő cipőt tartasz a kezedben, különböző gondolatok cikáznak a fejedben. Azon tűnődsz, honnan van otthon ennyi cipő? Miért tartod állandóan azokat, amelyekben már egy éve nem jártál? Hogyan lehet megfelelően szabályozni ezt a hatalmas cipőhalmazt, és miért nem fér el az előszobai szekrényedben az összes? Ráadásul az idő és a helyzet nyomása is hátrányosan hat, fokozza a dühöt, a zavarodottságot vagy az ingerültséget.

Nyugodj meg! Ezt orvosolni tudjuk. Van néhány tippünk, amelyekkel javíthatod bútoraid funkcionalitását, és gondoskodhatsz saját kényelmedről. Tippjeinket 4 dologra bontottuk, de rájöttünk, hogy a legjobb megoldás, ha ezeket egy nagyszerű tippben egyesítjük.

A sokféle cipő a szekrényben megfelelő tárolást igényel
A sokféle cipő a szekrényben megfelelő tárolást igényel

Hogyan tároljuk a cipőket a gyors hozzáférés érdekében?

Cipők különleges alkalmakra, alkalmi cipők, futócipők vagy hegyi túracipők. A legtöbbünknek van egy szép adag cipője, nem beszélve azokról, akik szeretik a cipőket. Emellett ott van az a szempont is, hogy hányan tárolják a cipőiket, és még a legnagyobb gardróbszekrényben vagy ruhásszekrényben is megduplázódik vagy megháromszorozódik a cipők száma. Aztán ott van az a probléma, hogy hogyan tároljuk a cipőket, hogy gyorsan hozzáférhessünk hozzájuk, és ezt a problémát valahogyan kezelni kell.

Képzeljük el a reggelt és a munkába vagy iskolába készülődést. Mindenki próbálja megtalálni a cipőjét. Elkezdődik a keresgélés, a kapkodás, az idő telik és a helyzet azonnal feszült lesz. Minek? Jobb, ha stratégiailag és praktikusan közelítjük meg a témát, és átgondoljuk, hogyan tároljuk megfelelően a cipőket, hogy gyorsan hozzáférjünk hozzájuk, még akkor is, ha egyszerre többen teszik ezt. Valószínűleg ez a kép jobban tetszik.

Tanácsaink a cipők tárolásához, hogy könnyen és gyorsan elérhetőek legyenek:

 • Ha gardróbszekrényt vagy öltözőt tervezel, válassz fix és kihúzható polcokat egyaránt. Ennek köszönhetően a cipők egymás utáni elrendezésével a lehető legjobban kihasználhatod a beépítés mélységét.
 • A megfelelő polc kihúzásával gyorsan elérheted a bútor hátuljában lévő cipőket, anélkül, hogy az elöl fekvő cipőket el kellene távolítania.
 • A kihúzható polcok a bútor felosztását is megkönnyítik. A külön polcok kijelölése bizonyos személyek számára elkerülhetővé teszi a zűrzavart.
 • A szezonális cipőket tartsd a bútor egy másik részében vagy dobozokban, így nem keverednek a mindennapi cipőkkel.

Hogyan tároljuk a cipőket? Az alsó zóna elkülönítése a szekrényben vagy az öltözőben nagyon jó ötlet.Az alsó zóna elkülönítése a szekrényben vagy az öltözőben nagyon jó ötlet. Elrendezés: gardróbszekrény az Orto rendszerben

Hogyan tároljuk a szezonális cipőket

Mindenkinek vannak szezonális cipői. Amikor a tél véget ér, a csizmák, bakancsok a szekrény mélyén végzik, és a vezető helyet a szandálok, papucsok, flip-flopok, alacsony csizmák és sportcipők veszik át. Amikor az évszakok változnak, a cipők elrendezése a szekrényben és a ruhatárban is megváltozik. Ez egy normális ciklus. Míg a gardróbban könnyebb helyet találni a szezonális cipőknek, addig a ruhásszekrényben kicsit nehezebb lehet, de nem lehetetlen. Csak egy jó terv kell hozzá.

Tanácsunk a „szezonon kívüli” cipők tárolására:

 • Mindig tisztítsuk meg és tartósítsuk azokat a cipőket, amelyeket a szezon után tárolni szeretnénk.
 • Tegyük a szezonális cipőket a dobozokba. Ha nincsenek meg az eredetiek matricával és a cipő fényképével, legyen megfelelő címke leírással, amely szükség esetén segít megtalálni a megfelelő párt.
 • A ruhásszekrényben és az öltözőben jó hely lesz a tárolásra, ha külön zónát jelölsz ki. Ezek lehetnek tároló polcok a bútordarab felső részén vagy a szekrény alsó részén, ahol ritkábban látogatjuk őket.
 • Ha a cipőket fix vagy kihúzható polcokon tárolod, akkor a „szezonon kívüli” cipőket helyezd mélyebbre, mert a következő szezonban úgysem lesz rájuk szükség. Ennek köszönhetően az aktuális lábbelik előre kerülnek, mindig láthatóak és könnyen elérhetőek lesznek.
 • A magas cipők esetében ügyelj a megfelelő töltésre, merevítőkre vagy cipőfákra, hogy az „öregedés” során ne deformálódjanak és ne torzuljanak.

A szezonális cipők tárolásának okos módja - a kartondobozokat elrejthetjük a bútorok felső részeinA szezonális cipők tárolásának okos módja – a kartondobozokat elrejthetjük a bútorok felső részein

Hogyan tároljuk a cipőket – kiegészítők áttekintése

A cipők megfelelő tárolásában azonban semmi sem segít jobban, mint a jól megválasztott, erre a feladatra tervezett cipőkiegészítők. Lehet, hogy nincs belőlük túl sok, de megfelelően kiválasztva és elhelyezve a szekrények vagy gardróbszekrények terében, valóban gondoskodhatnak a lábbelikről és azok megfelelő körülmények közötti tárolásáról. Ehhez azonban jó, ha már a gardróbszekrény tervezésének szakaszában megtervezzük a lábbelik helyét, amikor a bútor minden részletére befolyással lehetünk.

Kihúzható cipőpolcA kihúzható cipőpolcok segítségével gyorsan elérheti a megfelelő párat. Itt egy szabadalom arról, hogyan tárolja a cipőket, és hogyan férhet könnyen hozzájuk. A polc elrendezése a Mocca termékcsaládból.

Tanácsunk, hogy milyen kiegészítőket használjon a cipők megfelelő tárolásához:

 • Fix polcok cipők számára. Ezek ferdén is felszerelhetők speciális tartókkal, amelyek megállítják a cipőt a sarkánál fogva és megakadályozzák, hogy lecsússzon.
 • Tároló polcok. A gardróbban vagy öltözőben a legmagasabbra helyezett polcok tökéletes helyet biztosítanak a szezonális cipőknek. A legjobb, ha a lábbeliket megfelelően felcímkézett kartondobozokba és dobozokba rejtve tárolja.
 • Kihúzható, áttört aljú cipőpolcok. Az ilyen típusú polcok lehetővé teszik a gyors hozzáférést egy adott pár cipőhöz. Csak ki kell húzni a teljes modult, és megtekintheti a tartalmát. A legjobb, ha a cipőket az áttört polcokon tisztán tartja, hogy a koszos talpról ne hulljon homok a szekrény belsejébe. Nem ajánlott továbbá magas sarkú és kényes sarkú cipőket tartani rajtuk, hogy ne férjenek be a polc elemei közé.
 • Fém kosarak. Az ilyen típusú kosarak megkönnyítik több pár cipő dobozokba zárt tárolását, vagy az úgynevezett puha lábbelik tárolását. Szellőzést és légáramlást biztosítanak, ugyanakkor a cipőket a bútor egy meghatározott részébe zárják.

Kihúzható fémkosár cipőknekA fémkosarak megkönnyítik a különböző típusú lábbelik tárolását. Egy gardróbban vagy öltözőben egymás mellett vagy egymás fölött is megjelenhetnek.

Hogyan lehet a legjobban tárolni a cipőket a szekrényben, és hogyan az öltözőben?

A fent említett kiegészítőket csoportosítva létrehozhatunk egy külön helyet csak a cipők számára. Akkor nem lesz gond a rendben tartással. Ráadásul mindig gyorsan és stressz nélkül megtalálod majd a keresett cipőt.

 • A szekrényben a cipők számára kialakított hely lehet a bútor alsó zónája vagy egy különálló modul, amelyben egymás fölött elhelyezett fix és mozgatható polcok sora található. Ennél a cipőtárolási lehetőségnél fontos, hogy a polcok közötti távolságot úgy állítsuk be, hogy mind az alacsony, mind a magas cipők számára legyen hely. Különösen az utóbbiaknak nem szabad, hogy felhajtott felső részük legyen, hanem szabadon el kell férniük a polcok között.
 • A szekrényben jó, ha a lábbelik számára külön zónát különítünk el egy zárt szekrény vagy cipősvitrin formájában. Ekkor a cipősvitrin 4 nagyon fontos funkciót fog betölteni:
 • Higiéniai ( a cipők és a ruhák elkülönítése ),
 • védő (a cipők védelme a szennyeződésektől),
 • praktikus ( gyors és könnyű hozzáférést biztosít egy adott pár cipőhöz ),
 • esztétikai ( a cipők egyedi módon történő megjelenítése ).

Tanácsunk – a ruhatár vagy gardróbszekrény tervezésekor

Mérd meg a cipőidet, mind a hosszát, mind a magasságát és a szélességét. Így könnyedén megtervezheted a polcok megfelelő méreteit és azok távolságát, függetlenül attól, hogy egy pár cipőt egy pár mellé vagy dobozokban, egymás tetejére raksz. Egy ilyen számítás segít a bútorok belsejének optimális kihasználásában.

SZAFIR keretes tolójató a gardróbszobábanHogyan tároljuk a lábbeliket úgy, hogy funkcionálisak és esztétikusak legyenek? Az üvegvitrinek tökéletes megoldást jelentenek, ha van elég helyünk.

Ha eddig rejtély volt, hogyan kell a cipőket úgy tárolni, hogy biztonságban legyenek, készen álljanak az évszakok változására és hosszú élettartamúak legyenek, akkor most már valószínűleg nincs ezzel gond. Mindig gondolj a kényelemre, valamint a jó tervezésre. Ezeknek az elemeknek a kombinációja lehetővé teszi, hogy megfelelő helyet hozz létre szeretett cipőidnek a szekrényben vagy a gardróbszekrényben lévő térben. Ha egyedi készítésű bútorokat választasz , sokkal könnyebb lesz. A bútor minden részletét a cipődhöz és magadhoz igazíthatsz, és a tárolás könnyű lesz, és kompromisszumok nélküli, nem más dolgok rovására történik majd.

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.