Oldal kiválasztása

Hogyan tároljuk a cipőket? Rendet teszünk a szekrényben és az öltözőben.

Hogyan tároljuk a cipőket? Valószínűleg mindannyian feltettük már ezt a kérdést legalább egyszer, amikor a gardrób vagy a ruhásszekrény takarításakor vagy tartalmuk szezonális cseréjekor meglátjuk a cipőket. Valószínűleg ez a kérdés többször is felmerült a munkába indulás előtti ruhakiegészítés, egy családi esemény vagy egy spontán baráti találkozó alkalmával. Általában ilyenkor kevés időnk van, és a cipő, amire szükségünk van és amit keresünk, valami furcsa véletlen folytán elveszett a szekrény mélyén, és semmiképpen sem találjuk meg. Hogyan tároljuk őket tehát úgy, hogy mindig kéznél legyenek?

Rövid útmutatónkban találsz néhány tippet arra, hogyan tárolhatod a cipőket, és hogyan csinálj helyet nekik, amikor kitakarítod a szekrényedet vagy a gardróbodat. Ez biztosan segít elkerülni sok stresszes helyzetet. És mivel elérkezett az őszi/téli szezon ideje, a téma biztosan jókor kerül kivesézésre.

Papucsok, csizmák, cipők … cipők mindenütt, és fogalmam sincs, hogyan tároljam őket.

Amikor a szekrény előtt állsz, és tehetetlenül nézed a vegyes cipők halmát, vagy egy össze nem illő cipőt tartasz a kezedben, különböző gondolatok cikáznak a fejedben. Azon tűnődsz, honnan van otthon ennyi cipő? Miért tartod állandóan azokat, amelyekben már egy éve nem jártál? Hogyan lehet megfelelően szabályozni ezt a hatalmas cipőhalmazt, és miért nem fér el az előszobai szekrényedben az összes? Ráadásul az idő és a helyzet nyomása is hátrányosan hat, fokozza a dühöt, a zavarodottságot vagy az ingerültséget.

Nyugodj meg! Ezt orvosolni tudjuk. Van néhány tippünk, amelyekkel javíthatod bútoraid funkcionalitását, és gondoskodhatsz saját kényelmedről. Tippjeinket 4 dologra bontottuk, de rájöttünk, hogy a legjobb megoldás, ha ezeket egy nagyszerű tippben egyesítjük.

A sokféle cipő a szekrényben megfelelő tárolást igényel
A sokféle cipő a szekrényben megfelelő tárolást igényel

Hogyan tároljuk a cipőket a gyors hozzáférés érdekében?

Cipők különleges alkalmakra, alkalmi cipők, futócipők vagy hegyi túracipők. A legtöbbünknek van egy szép adag cipője, nem beszélve azokról, akik szeretik a cipőket. Emellett ott van az a szempont is, hogy hányan tárolják a cipőiket, és még a legnagyobb gardróbszekrényben vagy ruhásszekrényben is megduplázódik vagy megháromszorozódik a cipők száma. Aztán ott van az a probléma, hogy hogyan tároljuk a cipőket, hogy gyorsan hozzáférhessünk hozzájuk, és ezt a problémát valahogyan kezelni kell.

Képzeljük el a reggelt és a munkába vagy iskolába készülődést. Mindenki próbálja megtalálni a cipőjét. Elkezdődik a keresgélés, a kapkodás, az idő telik és a helyzet azonnal feszült lesz. Minek? Jobb, ha stratégiailag és praktikusan közelítjük meg a témát, és átgondoljuk, hogyan tároljuk megfelelően a cipőket, hogy gyorsan hozzáférjünk hozzájuk, még akkor is, ha egyszerre többen teszik ezt. Valószínűleg ez a kép jobban tetszik.

Tanácsaink a cipők tárolásához, hogy könnyen és gyorsan elérhetőek legyenek:

 • Ha gardróbszekrényt vagy öltözőt tervezel, válassz fix és kihúzható polcokat egyaránt. Ennek köszönhetően a cipők egymás utáni elrendezésével a lehető legjobban kihasználhatod a beépítés mélységét.
 • A megfelelő polc kihúzásával gyorsan elérheted a bútor hátuljában lévő cipőket, anélkül, hogy az elöl fekvő cipőket el kellene távolítania.
 • A kihúzható polcok a bútor felosztását is megkönnyítik. A külön polcok kijelölése bizonyos személyek számára elkerülhetővé teszi a zűrzavart.
 • A szezonális cipőket tartsd a bútor egy másik részében vagy dobozokban, így nem keverednek a mindennapi cipőkkel.

Hogyan tároljuk a cipőket? Az alsó zóna elkülönítése a szekrényben vagy az öltözőben nagyon jó ötlet.Az alsó zóna elkülönítése a szekrényben vagy az öltözőben nagyon jó ötlet. Elrendezés: gardróbszekrény az Orto rendszerben

Hogyan tároljuk a szezonális cipőket

Mindenkinek vannak szezonális cipői. Amikor a tél véget ér, a csizmák, bakancsok a szekrény mélyén végzik, és a vezető helyet a szandálok, papucsok, flip-flopok, alacsony csizmák és sportcipők veszik át. Amikor az évszakok változnak, a cipők elrendezése a szekrényben és a ruhatárban is megváltozik. Ez egy normális ciklus. Míg a gardróbban könnyebb helyet találni a szezonális cipőknek, addig a ruhásszekrényben kicsit nehezebb lehet, de nem lehetetlen. Csak egy jó terv kell hozzá.

Tanácsunk a „szezonon kívüli” cipők tárolására:

 • Mindig tisztítsuk meg és tartósítsuk azokat a cipőket, amelyeket a szezon után tárolni szeretnénk.
 • Tegyük a szezonális cipőket a dobozokba. Ha nincsenek meg az eredetiek matricával és a cipő fényképével, legyen megfelelő címke leírással, amely szükség esetén segít megtalálni a megfelelő párt.
 • A ruhásszekrényben és az öltözőben jó hely lesz a tárolásra, ha külön zónát jelölsz ki. Ezek lehetnek tároló polcok a bútordarab felső részén vagy a szekrény alsó részén, ahol ritkábban látogatjuk őket.
 • Ha a cipőket fix vagy kihúzható polcokon tárolod, akkor a „szezonon kívüli” cipőket helyezd mélyebbre, mert a következő szezonban úgysem lesz rájuk szükség. Ennek köszönhetően az aktuális lábbelik előre kerülnek, mindig láthatóak és könnyen elérhetőek lesznek.
 • A magas cipők esetében ügyelj a megfelelő töltésre, merevítőkre vagy cipőfákra, hogy az „öregedés” során ne deformálódjanak és ne torzuljanak.

A szezonális cipők tárolásának okos módja - a kartondobozokat elrejthetjük a bútorok felső részeinA szezonális cipők tárolásának okos módja – a kartondobozokat elrejthetjük a bútorok felső részein

Hogyan tároljuk a cipőket – kiegészítők áttekintése

A cipők megfelelő tárolásában azonban semmi sem segít jobban, mint a jól megválasztott, erre a feladatra tervezett cipőkiegészítők. Lehet, hogy nincs belőlük túl sok, de megfelelően kiválasztva és elhelyezve a szekrények vagy gardróbszekrények terében, valóban gondoskodhatnak a lábbelikről és azok megfelelő körülmények közötti tárolásáról. Ehhez azonban jó, ha már a gardróbszekrény tervezésének szakaszában megtervezzük a lábbelik helyét, amikor a bútor minden részletére befolyással lehetünk.

Kihúzható cipőpolcA kihúzható cipőpolcok segítségével gyorsan elérheti a megfelelő párat. Itt egy szabadalom arról, hogyan tárolja a cipőket, és hogyan férhet könnyen hozzájuk. A polc elrendezése a Mocca termékcsaládból.

Tanácsunk, hogy milyen kiegészítőket használjon a cipők megfelelő tárolásához:

 • Fix polcok cipők számára. Ezek ferdén is felszerelhetők speciális tartókkal, amelyek megállítják a cipőt a sarkánál fogva és megakadályozzák, hogy lecsússzon.
 • Tároló polcok. A gardróbban vagy öltözőben a legmagasabbra helyezett polcok tökéletes helyet biztosítanak a szezonális cipőknek. A legjobb, ha a lábbeliket megfelelően felcímkézett kartondobozokba és dobozokba rejtve tárolja.
 • Kihúzható, áttört aljú cipőpolcok. Az ilyen típusú polcok lehetővé teszik a gyors hozzáférést egy adott pár cipőhöz. Csak ki kell húzni a teljes modult, és megtekintheti a tartalmát. A legjobb, ha a cipőket az áttört polcokon tisztán tartja, hogy a koszos talpról ne hulljon homok a szekrény belsejébe. Nem ajánlott továbbá magas sarkú és kényes sarkú cipőket tartani rajtuk, hogy ne férjenek be a polc elemei közé.
 • Fém kosarak. Az ilyen típusú kosarak megkönnyítik több pár cipő dobozokba zárt tárolását, vagy az úgynevezett puha lábbelik tárolását. Szellőzést és légáramlást biztosítanak, ugyanakkor a cipőket a bútor egy meghatározott részébe zárják.

Kihúzható fémkosár cipőknekA fémkosarak megkönnyítik a különböző típusú lábbelik tárolását. Egy gardróbban vagy öltözőben egymás mellett vagy egymás fölött is megjelenhetnek.

Hogyan lehet a legjobban tárolni a cipőket a szekrényben, és hogyan az öltözőben?

A fent említett kiegészítőket csoportosítva létrehozhatunk egy külön helyet csak a cipők számára. Akkor nem lesz gond a rendben tartással. Ráadásul mindig gyorsan és stressz nélkül megtalálod majd a keresett cipőt.

 • A szekrényben a cipők számára kialakított hely lehet a bútor alsó zónája vagy egy különálló modul, amelyben egymás fölött elhelyezett fix és mozgatható polcok sora található. Ennél a cipőtárolási lehetőségnél fontos, hogy a polcok közötti távolságot úgy állítsuk be, hogy mind az alacsony, mind a magas cipők számára legyen hely. Különösen az utóbbiaknak nem szabad, hogy felhajtott felső részük legyen, hanem szabadon el kell férniük a polcok között.
 • A szekrényben jó, ha a lábbelik számára külön zónát különítünk el egy zárt szekrény vagy cipősvitrin formájában. Ekkor a cipősvitrin 4 nagyon fontos funkciót fog betölteni:
 • Higiéniai ( a cipők és a ruhák elkülönítése ),
 • védő (a cipők védelme a szennyeződésektől),
 • praktikus ( gyors és könnyű hozzáférést biztosít egy adott pár cipőhöz ),
 • esztétikai ( a cipők egyedi módon történő megjelenítése ).

Tanácsunk – a ruhatár vagy gardróbszekrény tervezésekor

Mérd meg a cipőidet, mind a hosszát, mind a magasságát és a szélességét. Így könnyedén megtervezheted a polcok megfelelő méreteit és azok távolságát, függetlenül attól, hogy egy pár cipőt egy pár mellé vagy dobozokban, egymás tetejére raksz. Egy ilyen számítás segít a bútorok belsejének optimális kihasználásában.

SZAFIR keretes tolójató a gardróbszobábanHogyan tároljuk a lábbeliket úgy, hogy funkcionálisak és esztétikusak legyenek? Az üvegvitrinek tökéletes megoldást jelentenek, ha van elég helyünk.

Ha eddig rejtély volt, hogyan kell a cipőket úgy tárolni, hogy biztonságban legyenek, készen álljanak az évszakok változására és hosszú élettartamúak legyenek, akkor most már valószínűleg nincs ezzel gond. Mindig gondolj a kényelemre, valamint a jó tervezésre. Ezeknek az elemeknek a kombinációja lehetővé teszi, hogy megfelelő helyet hozz létre szeretett cipőidnek a szekrényben vagy a gardróbszekrényben lévő térben. Ha egyedi készítésű bútorokat választasz , sokkal könnyebb lesz. A bútor minden részletét a cipődhöz és magadhoz igazíthatsz, és a tárolás könnyű lesz, és kompromisszumok nélküli, nem más dolgok rovására történik majd.

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.