Oldal kiválasztása

Női gardróbszoba és gardróbszekrény tervezése

Öltöző csak Neki! – ami fontos a női szekrényben

A női szekrény, vagyis egy nő számára a szekrény egy külön mikrokozmosz, amely határozottan különbözik a férfi szekrénytől. És ez nem csak az esztétikai oldalról, a színek vagy az anyagok megválasztásáról szól. A belső tér funkcionalitása és kényelme kulcsszerepet játszik a szekrény megtervezésében és elrendezésében. Itt semmi sem véletlen, és minden részletnek szigorúan meghatározott szerepe van. Mind a kiegészítők kiválasztása, mind a zónázás alaposan átgondolt és egyedi igényekhez igazodik, nem pedig az általános szabályok szerint.
A női szekrény nem csak tárolóhely. Sokkal gyakrabban privát zónaként kezelik, ahová csak a tulajdonos férhet hozzá, ahol sajátos aura uralkodik.
Minden nő a saját szekrényéről álmodik. Ha van esélye arra, hogy ennek a varázslatos helynek a tulajdonosa lehessen, nagy gonddal és odafigyeléssel közelíti meg a tervezését. Tehát mire kell figyelnie, amikor elrendezi egy nő a szekrényét? Számos elem határozottan megkönnyíti ezt a feladatot.

Női L alakú gardróbszekrény
Öltöző csak Neki – funkcionalitás, kényelem és esztétika uralkodik itt

Szekrény tervezés csak Neki – cselekvési ábra

Mielőtt nekiállna a tervezésnek, jó ha 3 alapvető kérdésre összpontosít:

1. Az elrejtendő elemek leltára: Ebben a szakaszban gondosan ellenőriznie kell, hogy hány és milyen dolgot tárol. Csak alkalmi ruhákról, vagy cipőkről, kézitáskákról, szezonális cikkekről, hobbi tárgyakról vagy háztartási textilekről van szó. Érdemes elemezni, hogy az egyes ruháknak külön helyre van-e szükségük, és különleges tárolási körülményeket igényelnek-e. Jó a dolgokat tematikusan elrendezni, átnézni és csak azokat hagyni, amelyek valóban viseltek. Ha kis helyen szeretné elrendezni álmai szekrényét, akkor ez nem lehetetlen, de megbízhatóan és reálisan kell megközelítenie a témát. Sok mindent be fognak pakolni a szekrénybe, de valószínűleg nem erről van szó, főleg, ha a vizuális oldal is nagy jelentőséggel bír.

2. A tárolás preferenciáinak meghatározása és a kényelem szó meghatározása: Mindenki tudja, hogy inkább polcokra teszi-e a dolgokat, vagy akasztókra akaszthatja. A tároló kiválasztása elsősorban attól függ, hogy milyen típusú dolgok vannak, milyen az életstílusunk és mit szeretünk hordani. A tárolási preferenciák a szekrény bútorainak választását is befolyásolják. Ebben a szakaszban azt is jó megállapítani, hogy fontos-e, hogy a női ruhásszekrényben legyen hely vasalódeszkának és vasalónak, esetleg relaxációs zóna puff vagy fésülködőasztal formájában tükörrel – természetesen, ha a belső tér lehetővé teszi.

3. Inspiráció és tervezés: A kézírásos vázlat, néhány inspiráció az internetről vagy a sajtóból jó bevezetés. Ha ehhez hozzáadjuk az előző két pont információit, elkezdheti a belső terek tervezését. Érdemes kihasználni egy olyan szakember vagy cég tapasztalatait és tudását, amely méretre szabja a személyre szabott szekrényt. Fontos megtervezni a külön tároló zónákat, kiválasztani a legjobb kiegészítőket, amelyek elősegítik a rend fenntartását, valamint kiválasztani a belső tér és a részletek színét. Mindenekelőtt fontos, hogy a belső teret hozzáigazítsák a tulajdonoshoz. A szekrény olyan bútor amit több évig, és nagyon gyakran használunk, ezért a legjobbnak és tökéletesen illeszkedőnek kell lennie.

Női gardróbszekrény ORTO rendszer megoldással
Szekrény az Orto rendszerben – áttört, könnyű és jól megtervezett

Számok és méretek, amelyeket érdemes tudni, ha egy nőnek szekrényt rendeznek be

A felszerelt szekrény olyan bútor, amely nem sérülhet. Tökéletesen illeszkedik a térbe, így faltól falig és padlótól a mennyezetig könnyen kitöltheti a szoba minden hüvelykét. A szekrény belső terének megtervezésekor azonban nemcsak a bútorokat kell a belső térhez igazítani, hanem mindenekelőtt a felhasználó fizikai állapotához kell figyelembe venni. Ezért fontos a bútor egyes elemeinek és alkatrészeinek magasságát a tulajdonos magasságához elosztani. A szekrény végül is arról szól, hogy működőképes, vagyis sokat kell befogadnia, és kényelmesnek kell lennie.

A leggyakrabban használt tárgyakat tároló polcokat, rudakat és kiegészítőket olyan magasságban kell megtervezni, hogy könnyű és problémamentes legyen hozzájuk nyúlni. Magasabb zónák, a mennyezet alatt vagy akár a padló közelében található helyek, amelyek nehezen hozzáférhetők és nagyobb erőfeszítéseket igényelnek, alkalmazhatók szezonális vagy sokkal ritkábban használt tárgyakra.

Például egy körülbelül 165-170 cm magas nő könnyen eléri a 188 cm-es magasságot. Kényelme érdekében e magasságig meg kell terveznie saját szekrényének belső terét úgy, hogy az magában foglalja a mindennap használt ruhákat és ruhadarabokat.
A ruhásszekrény elrendezése előtt jó tudni az adott ember fizikai tulajdonságait és méreteit, hogy ne másszon fel feleslegesen a székeken, vagy ne kelljen folyton hajolgatnia.

Női szekrény belső méreteiA legfontosabb dimenziók, amelyeket szem előtt kell tartani a női szekrény tervezésénél 

Ruhák, kézitáskák vagy cipők – mennyi helyet foglalnak el egy női szekrényben?

Ahhoz, hogy a szekrény működőképes legyen, jó körülbelül tudni, hogy mennyi helyet kell elkülöníteni bizonyos tárgyaknak. Ennek köszönhetően elkerülhetők a ruhakupacok, egymásra pakolt holmik vagy szorosan összenyomott ruhák. Azok a kiegészítők, amelyek megfelelően gondoskodnak a női dolgokról és kényelmet nyújtanak a tulajdonosnak, szintén hasznosak lesznek a jó belső szervezésben.

Ezeket a dimenziókat érdemes tudni:

  • A hosszú, függő tárgyak, például ruhák vagy kabátok körülbelül 130-170 cm-t foglalnak el a szekrényben.
  • A rövidebb tárgyak, például kabátok, dzsekik vagy rövid ruhák esetében körülbelül 100-120 cm-re van szükségük.
  • A blúzok és az ingek helye 90-100 cm.

Az ilyen módon felakasztott tárgyak megfelelő szellőzéssel rendelkeznek, szabadon lógnak és nem gyűrődnek össze.

  • A szoknyák és nadrágok felakasztására szolgáló akasztóknak körülbelül 70-80 cm-es területre van szükségük.
  • Fontos továbbá helyet megtervezni olyan cipőknek, kézitáskáknak vagy bőröndöknek, amelyek meghatározott méretekkel rendelkeznek.
  • A fehérnemű és az ékszer szintén különleges bánásmódot érdemel. Higiéniai körülmények között kell tárolni, lehetőleg bélelt, puha betétekkel ellátott fiókokban.

De nemcsak a méretek számítanak. Fontos továbbá a ruhák zónáinak megfelelő elrendezése és ellenőrzése. Az egymáshoz közel elhelyezett blúzok és szoknyák, valamint a fehérneművel ellátott területek mindenképpen megkönnyítik a ruhák kiválasztását. A cipők vagy kabátok elhelyezése egy speciális zónában szintén kényelmes és hasznos megoldás. Ez az elrendezés lehetővé teszi a felsőruhák elválasztását a személyesebbektől.

Női szekrényben tárolt dolgokMinden dolognak szüksége van a saját terére.
Ellenőrizze, hogyan tervezzen nekik helyet egy női szekrényben.

 

Kiegészítők és zónák a szekrényben, amelyekről minden praktikus nő álmodik

A női szekrény egyedülálló hely a lakáson belül. Itt önmagában a polcok és a fogasok nem elegendőek. Itt levegőnek és rendnek kell lennie. Mindennek meg kell lennie a helyének, amelyet a tulajdonos megtervezett. Minden nő szereti a dolgait, és kivételes tárolással akarja ellátni őket, de megfelelő expozícióval is. Cipők, kézitáskák és ékszerek – mindenképpen külön helyet kell biztosítani számukra. Milyen kiegészítők és dedikált zónák nem hiányozhatnak a szekrényből számára?

 Nő gardrób cipőtárolóvalSzekrényében még a lábbeli is megérdemli a különleges helyet

Üvegszekrények – hogy a szemnek örömet szerezzen a legújabb cipőkkel, egy designer kézitáskával vagy egy különleges alkalmakra szánt ruhával.

„ A cipő megváltoztatja a testbeszédet és az életszemléletet. Fizikailag és szellemileg is felemelnek „ << Christian Louboutin >>

Igen, ebben a kihívásban az üvegablakok vagy az üvegajtókkal borított gardrób zónák segítenek. Mérésre készült, kivilágított, gondosan megmérettetve a meghatározott számú cipő, a ruhák mérete vagy a kézitáska méretei alapján. A kirakatok mini galériáknak vagy magán butikoknak tűnnek.

A sorba rendezett női cipők, színes kézitáskák vagy eredeti kalapok, valamint a finoman hullámos ruhák és finom blúzok gyönyörűek bennük. Az átlátszó üveg visszatükrözi a fényt, védi a dolgokat és csillogást ad a szekrény belsejének. Szüksége van még valamire?

Üvegezett női gardróbszekrény
Élénk színek, üvegezett ajtók, mindenhol rend – tökéletes szekrény

Behúzható, forgó tükör – mindig érdemes megnézni magunkat minden indulás előtt

„ Nem értem, hogyan tud egy nő otthagyni egy házat felkészülés nélkül. Közös udvariasság kérdése. Egyébként soha nem lehet tudni – talán ez az a nap, amikor találkozol az élet szeretetével, és jó, hogy te vagy „önmagad legjobb változata” << Coco Chanel >>

A női ruhásszekrény tükre „kötelező”. A falra, a szoba sarkába vagy a szekrény ajtajába helyezhetők. De a helytakarékosság során finomabb formát is használhat, azaz egy visszahúzható tükröt, amelyet a bútor oldalfalára helyeznek. Ez egy praktikus kiegészítő, amely nem foglal helyet, és mindig kéznél van, amikor szüksége van rá.

Kihajtható tükör a női gardróbbanA Mocca termékcsalád tagja:  a visszahúzható, forgó tükör nagyon hasznos eszköz,
amely a szekrény egyik falára helyezhető

Bélelt fiókok betétekkel fehérneműhöz, ékszerekhez és kiegészítőkhöz – odafigyelés a részletekre minden kis részletben

„ Mindig a kiegészítőket tekintettem felkiáltójelnek egy női ruhában. „ << Michael Kors

A csipke fehérnemű vagy az emlék nyaklánc kivételes tárolást és védelmet érdemel. A puha betéttel ellátott fiók és a megfelelően megválasztott elválasztók megvédik a kényes tárgyakat vagy ruhadarabokat a húzástól, sérülésektől vagy portól. Minden apróság külön rekeszben, minden fehérnemű a saját zsebében, személyes preferencia szerint elrendezve.

A szekrényben jelentős szerepet játszik a jó szervezés és az esztétikai érzék.

Ékszertároló fiók a női gardróbszekrényben
Puha betéttel ellátott fiókban biztonságosan tárolhatja ékszereit, akárcsak egy ékszerésznél. Ez nem hiányozhat a női szekrényből!

Szekrény csak Neki – tippek dióhéjban a Hölgyek számára

Függetlenül attól, hogy a szekrény kicsi vagy nagy, érdemes emlékezni néhány tippre. Minden bizonnyal megkönnyítik a belső tér rendezését, a tárolt tárgyak ellenőrzését és funkcionalitásának javítását. A legkisebb királyságban is rendnek kell lennie, mert akkor a mindennapi élet könnyebb és lehetővé teszi, hogy élvezze az apró örömöket. Sőt, ruhatárában minden részletnek, fióknak, polcnak vagy akasztónak meghatározott célnak kell lennie, és ki kell elégítenie a legfontosabb igényeket – azokat, amelyeket ő saját maga a legfontosabbnak tart.

A szekrény olyan hely, ahol nemcsak a női ruhák és holmik léteznek. Ez mindenekelőtt az Ő menedéke, ahol minden dolognak illata, színe van, és ahol minden blúzba, ruhába, szexi nyakláncba vagy fülbevalóba zárva gyűjti emlékeit. Itt mindennek felbecsülhetetlen eszmei értéke van!

 

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.