Oldal kiválasztása

Szekrényt tervezel vásárolni? Ellenőrizd, hogy mit érdemes mindenképpen átgondolnod!

A szekrények kétségtelenül olyan bútordarabok, amelyek nélkül lehetetlen rendben tartani a házat és az irodát. Ebben az egyedülálló bútordarabban fontos, funkcionális és teljesen hétköznapi dolgokat rejthetsz el. A nyaralásból, a mindennapokból származó dolgokat és azokat, amelyeknek egyszerűen nincs helyük máshol. Úgy tűnik, hogy a szekrény csak egy bútordarab. Ez azonban nagyon téves benyomás. A gardróbszekrény a tárolás filozófiája, a rend őre, a titkok őrzője és a legjobb barát. A megfelelő kiválasztását nem szabad a véletlenre bízni.

Mit kell keresni a szekrény vásárlásakor – 5 tipp

A ruhásszekrény megvásárlásának tervezésekor érdemes odafigyelni néhány fontos részletre. Ha ezek megvannak, akkor a bútor sok éven át szolgálni fog, és pótolhatatlan társ lesz a mindennapi életben. Mielőtt vásárolsz egy szekrényt:

1. Fontold meg, hogy milyen dolgokat fogsz benne tárolni, mert ez nagyban meghatározza azt a helyiséget, amelyben a szekrény állni fog. Nyilvánvaló, hogy a felsőruházatnak és a lábbeliknek szánt szekrény helye nem a hálószobában van, ahogyan az ágyneműknek szánt szekrény helye sem lehet az előszobában.

2. Miután meghatároztad a bútorok helyét és a dolgok típusát, gondosan mérd fel, hogy mennyi helyet tudsz a gardróbszekrénynek biztosítani. Ne feledd, mindig jobb a több, mint a kevesebb. A gardróbszekrényt elhelyezheted az egyik falon, a szoba egy mélyedésében, szögben vagy a szoba sarkában. A gardróbszekrény elhelyezkedése a nyitómechanizmus kiválasztásakor is fontos: pántos vagy tolóajtók lehetnek.

3. Nézd meg, milyen dolgokat kell elrejteni. Fontold meg, hogy a szekrényben való tárolás melyik módja a legkényelmesebb a számodra – a dolgok polcokon való elrendezése, vagy esetleg a dolgok felakasztása.

4. Gondold át, hogy a szekrényben mi a legfontosabb: az elemek optimális elosztása a belső térben, a szekrény funkcionalitása vagy stílusa, azaz színe és vizuális illeszkedése a szoba többi részéhez.

5. Végezz kutatást a piacon és az interneten, hogy milyen gardróbszekrények állnak rendelkezésre, és hogy méretben, felszereltségben vagy színben pontosan megfelelnek-e az igényeidnek. Ha a választása egy egyedi készítésű gardróbszekrényre esik, akkor garantált, hogy a szekrény pontosan az igényeidhez lesz igazítva. A kész és fix méretű szekrény esetében nincs ilyen garancia. Ott mindig kompromisszumot kell kötni. A gardróbszekrény kiválasztása a te döntéseden múlik.

És természetesen az anyagok is fontosak. Válaszd a bevált beszállítóktól származó anyagokat. Mind a tolórendszereknek, a zsanéroknak, a tartozékoknak és az anyagoknak, amelyekből a szekrény készül, a legmagasabb minőségűnek kell lenniük. Ennek köszönhetően a bútor hosszabb ideig marad Nálad, és mindig működőképes lesz. Ez rendkívül fontos, ha a gardróbszekrényt hosszú éveken keresztül naponta legalább többször használod.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

tv elrejtése a nappaliban beépített szekrénnyelA tolószekrények ügyesen elrejtik a felesleges elemeket a belső térben, például az RTV zóna is egy mozdulattal ” eltűnik „

Melyik szekrény a jobb: nyíló- vagy tolóajtós szekrény? Kétajtós vagy háromajtós szekrény?

A szekrény nyitási módja rendkívül fontos. Mindegyik megoldásnak, azaz a zsanéros ajtós vagy a tolóajtós gardróbszekrénynek megvannak az előnyei, de a korlátai is. A legjobb megoldás kiválasztásakor ne csak a Te preferenciáidra figyelj ebben a témában, hanem a szekrény elhelyezésére és a szoba elrendezésére, valamint a körülötte lévő bútorokra és tárgyakra is.

Ne feledd, hogy a nyílóajtós szekrény ajtajainak a nyitáshoz hely kell, ezért szabad helyet igényelnek a bútorok előtt. A tolóajtós szekrénynél nincs ilyen probléma. A tolóajtók egy síkban, oldalra csúsztatva működnek, így egy ilyen szekrény közelébe ágyat, kanapét vagy más bútorokat is helyezhetsz. A szekrény belseje esetében is fontos a választás, hogy hogyan nyitható a szekrény. Ha van egy bizonyos mélysége a szekrénynek, akkor a tolóajtókkal ez automatikusan körülbelül 9-10 cm-rel csökken a sínek szélessége miatt, amelyeken az ajtók csúsznak.

Az ajtók száma azért is fontos, mert befolyásolja a szekrény funkcionalitását és a használat kényelmét. Az ajtók számáról szóló döntésnek a bútort használó személyek számán, belső elrendezésén és méretén kell alapulnia. A kétajtós vagy háromajtós szekrényben a kiegészítők elrendezésének és elrendezésének illeszkednie kell a szekrény szárnyaihoz. A lényeg az, hogy az egyik ajtó kinyitása vagy elmozdítása ne akadályozza a háztartás többi tagja számára a szekrény egy másik részéhez való hozzáférést, különösen akkor, ha egyszerre használják a szekrényt. Néha a szekrényszárnyak száma tisztán technikai okokból, például az egyik szárny szélességének korlátozása miatt van. A tolószekrények ajtajai ebből a szempontból rugalmasabbak, azonban nem ajánlott egyetlen ajtólapot sem 1,1 m-nél szélesebbé tenni.

modern kék nappal gardróbszekrényA szekrény kiválasztása és színe befolyásolja az egész belső teret.

Fehér szekrény, fekete szekrény – számít a szekrény színe?

A ruhásszekrény színe nagy jelentőséggel bír. Az anyagok típusával és színeivel játszva a szekrényt a szoba többi bútorához, a kedvenc stílusodhoz illesztheted az elrendezésben, hogy beleolvadjon a környezetébe, vagy épp kiemelkedjen onnan. Számos lehetőség van. Gondold át alaposan a választásod, hiszen a gardróbszekrény egy nagyméretű bútordarab, amely hosszú éveken át minden nap elkísér Téged. Jobb, ha szereted a szekrényed, és jól érzed magad a társaságában.

 • Ezenkívül vannak olyan színtrükkök, amelyek segítségével a szekrény segítségével befolyásolhatjuk a belső tér optikáját.
 • A tükrös vagy átlátszó üvegfrontok vizuálisan megnövelik és feldobják a szobát.
 • A mennyezetre szerelt világos szekrény karcsúbbnak és finomabbnak tűnik, a sötét fadíszítésű ajtóval ellátott szekrény pedig masszív és elegáns benyomást kelt.
 • Egy színes, grafikával ellátott szekrény egy gyermekszobában szórakoztató lehet.

A szekrény színe óriási szerepet játszik, és ha kétségeid vannak, hogy jó-e a választás, inkább válassz semleges megoldást. Az anyagokat válaszd ki úgy, hogy a gardróbszekrény időtálló bútordarab legyen. A belső teret kiegészítőkkel, textíliákkal és egyéb bútorokkal stilizálhatod.

fehér egyedi beépített szekrény nappalibaEgy fehér szekrény a nappaliba igazán impozáns látványt nyújt 

Hogyan lehet a szekrényt a belső térhez és a tulajdonoshoz igazítani?

A szekrénynek a használójához való igazításának eleme nagy kihívást jelent. Nem minden bútor képes megbirkózni vele. Az egyedi készítésű gardróbszekrény itt kivételt képez. Minden egyes alkotóelemét és részletét pontosan megtervezheted magadnak és igényeidnek megfelelően. És itt most a bútor vizuális oldaláról, azaz a színekről és a stílusról, valamint a belső térről beszélünk. A színek esetében az anyagok széles skálájából választhatsz, például akril, furnér, különféle üvegek, tükrök vagy dekoratív panelek közül. Ehhez jön még a textúrák és színek széles palettája. Mindezek az anyagok kombinálhatók, keverhetők és kiegészíthetők, ami rengeteg lehetőséget ad a szekrény stilisztikai összeállításához.

Ugyanez a helyzet a szekrény belsejével is. Itt is minden egyes elem, például polc, fogas, fiók vagy rúd, teljes mértékben személyre szabható mind a méretek, mind a szekrénytérben való elrendezés tekintetében. Ezért a gardróbszekrény belseje másképp nézhet ki egy magas, egy alacsony felnőtt, vagy egy gyermek számára. Ne feledd, hogy a szekrényt magadhoz igazítsd.

Ha a lógós tárolási módot részesíted előnyben, válassz több akasztót a ruháidnak, mint polcot. Ha a halmozott dolgok intuitívabbak, helyezd őket polcokra, és olyan helyre, ahol a legkönnyebben hozzáférhetsz hozzájuk. A szekrény belsejének személyre szabása megkönnyíti a bútor mindennapi használatát, és biztosítja annak optimális használatát. Amit érdemes kiemelni, ha a szekrényt két ember használja, a szekrény minden egyes része minden tekintetben szabadon elrendezhető, hogy megfeleljen a tulajdonosnak.

Női szekrény belső méreteiFigyeljünk a szekrény belső tervezésnél az optimális elosztásra

A szekrény ára. Van értelme az összehasonlításnak?

Az ár összehasonlítás a szokásos gyakorlat, ha nem csak egy ruhásszekrényt vásárolsz. Jobb tudni, hogy milyen kiadásra kell felkészülni, különösen akkor, ha nem csak egy gardróbszekrény megvásárlása a feladat, hanem egy nagyobb felújítás vagy egyéb háztartási kiadások is tervben vannak. Az értékbecslésnek számos módszere létezik, de egy feltétel itt is rendkívül fontos. Ahhoz, hogy a gardróbszekrény-értékelés megbízható és összehasonlítható legyen, megbízhatónak kell lennie, és ugyanazon adatokon kell alapulnia.

Mielőtt megvásárolsz egy bútordarabot, gondosan:

 • Ellenőrizd, hogy az összehasonlított szekrények színe, anyagtípusa és rendszere megegyezik-e. Az anyag minősége jelentősen befolyásolja az egyes termékek árát, és a szekrényt is.
 • Hasonlítsd össze, hogy a belső elemek száma és a kiegészítők típusa megegyezik-e. Minden egyes további megrendelendő elem ára növeli a szekrény árát.
 • Ellenőrizd le, hogy van-e befolyása a szekrény színére és a szekrény belsejében lévő elemek bármilyen elrendezésére, vagy kompromisszumot kell kötni, és el kell fogadni, amit a gyártó kínál.
 • Hasonlítsad össze, hogy az értékelt szekrények azonos méretekkel rendelkeznek-e. Egy 3000 mm széles gardróbszekrény nem ugyanaz, mint egy 3120 mm széles. A gardróbszekrény egyéni beállítása nagyobb értéket képvisel a bútor nagyobb funkcionalitása és a te igényeidhez való személyre szabhatósága miatt.
 • Érdeklődj a garanciális feltételekről és a szekrényszervizről.
 • Érdeklődj az előzetes tervezés és a mérési feltételek közös elkészítésének lehetőségéről.
 • Ellenőrizd, hogy pontosan mit tartalmaz a gardróbszekrény ára. Előfordulhat, hogy csak maga a bútor, amelyet neked kell szállítani, hazahozni és összeszerelni, és ezek további költségeket jelentenek. Egy egyedi készítésű gardróbszekrény esetében mindezeket a szolgáltatásokat, azaz a tervezést, a mérést, a tanácsadást, a szállítást, a kiszállítást és az összeszerelést már tartalmazza az ár. Ennek köszönhetően nyugodt lehetsz, időt takarítasz meg, és semmi sem fogsz meglepődni.

És úgy tűnik, hogy a szekrény ára csak egy szám. Semmi sem lehet ennél nagyobb tévedés. Mint látható, a szekrény ára számos összetevőt tartalmaz. Mindig győződj meg róla, hogy ugyanazokat a termékeket hasonlítod össze.

A ruhatár beszerzésének megtervezése számos tevékenységet foglal magában. A megfelelő hely megtalálása a lakásban, az inspiráció keresése az üzletek vagy weboldalak bebarangolásával, a dolgok leltározása, méricskélés, színválasztás, tervezés és összeállítás. Van belőle egy kevés. Azonban mindig emlékezzünk a célra. A szekrény. Az egyetlen álmod, pótolhatatlan és tökéletes. A rend őre, segítség a háztartási káosz kezelésében, a mindennapok szervezője. Mindez nagyszerű jutalom, ha már túl vagy a gardróbválasztáson, és ha már a lakásodban áll.

Útmutatónk biztosan segítségedre lesz ezen az úton. Ha pedig még mindig segítségre vagy további tippekre van szükséged, keres egy hivatalos Komandor szalont, és vedd fel a kapcsolatot tanácsadónkkal.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.