Oldal kiválasztása

Természetes fa hatású bútorlapok a szekrényeknél

 

Tömör fából manapság már ritkán készítünk bútorokat, ennek oka elsősorban a környezettudatos gondolkodás és a magas költségvetési mutató. A tömör fát régóta helyettesítik a különböző fa utánzatú bútorlapok. A famintázat remekül illik a lakás szinte minden helyiségbe, előszeretettel tervezik a nappaliba, előszobába, hálóba, vagy akár a konyhába is.

Ebben a blogban mutatok néhány képet, ahol a Komandor bútorok famintázatú bútorlapból készültek.

 
Világos színű fa hatású bútorlap

Ezen a képen egy hálószoba komplett bútorozása egy világos színű fahatású bútorlapból készült. Az ágy, a fali polc, a tolóajtók szekrény és a mellette lévő komód is ugyanazt a színt képviseli.

Közép-sötét fa hatású bútorlap

Ennél a hotelszobánál egy nyílóajtós szekrény és a kiegészítő bútorként a falra rögzített kabátakasztós előszobafal készült ugyanabból a közép-sötét színű fahatású bútorlapból. Ennél a megoldásnál a fal csoki barna színéhez illeszkedik a bútorok színe is.


Tolóajtó diója bútorlapból és savmart üvegből

A nappali szoba beépített szekrényének tolóajtóbetétei két anyagból állnak: diófa utánzatú bútorlapból és edzett, savmart üvegből. Ennél a szekrénynél a bútorlap száliránya vízszintesen lett beszerelve.


Tv-s szekrény nyílóajtókkal

Gardróbszoba alumínium vázrendszerrel

Gardróbszoba alumínium vázrendszerre szerelt fautánzatú bútorlap polcokkal. Itt a kiegészítő gurulós fiókos konténer is ugyanabból a színből készült, mint a polcok.


Szilva és fehér bútorlapos hálószoba szekrény

Ennél a hálószobánál két alapvető színnel dolgoztunk: a fehérrel és a szilvával. A szekrény esetében a fehér szín a domináns, a szilva csak kiegészítő díszként jelenik meg.

Összefoglalás:
Láthatjuk tehát, hogy a fahatású bútorlapokat a legtöbb anyaggal össze lehet boronálni, vagy akár önmagában is megállja a helyét. Az aktuális trendek állandóan változnak, de elmondhatjuk, hogy a fa a maga természetközeli, megnyugtató módján örök divatban fog maradni.

 

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...