Oldal kiválasztása

A tetőtér beépítési nem akadály, hanem lehetőség.

 

Mi az a három dolog, amire mindenképpen szükség van a tetőtéri beépített szekrény megvalósításhoz?

1. Helyszükséglet
2. Ötlet
3. Tervező-és kivitelező csapat

1. Helyszükséglet pontos meghatározása a tetőtérben

Az első, amit figyelembe kell vennünk, hogy a rendelkezésre álló tetőtér beépítése után még maradjon elegendő tér a használathoz is. Amennyiben a tetőtér magassága, vagy a terület alaprajzi méretei nem megfelelőek, nem érdemes belefogni a munkába. Törekedjünk arra, hogy minél kényelmesebben tudjunk bepakolni a szekrénybe. Figyelembe kell venni a tetőtér szigetelését – értelemszerűen ha nem megfelelő a vízszigetelés és beázik a tető, akkor szekrényt sem érdemes készíteni. Ha van tetőtéri ablak, akkor annak méretei és a nyitási iránya is lényeges.

2. Ötlet és a megfelelő belső elrendezés a szekrényben

Tegyük fel magunknak a kérdést: Mit szeretnénk látni (design) és mit szeretnénk tárolni (funkció) az adott helyen. Többféle színt –és anyagot használhatunk a megjelenés kihangsúlyozására. A szekrény nyitását-zárását vagy nyílóajtóval, vagy tolóajtóval tudjuk megoldani. Lényeges, hogy amennyiben a tetőtér azon részére kerül a szekrény, ahol a tetősík találkozik az épület falával, akkor ezen a ponton egy ferde, úgynevezett „lecsapott” résszel kell dolgoznunk. Ez némileg befolyásolja az ajtóválasztást is. A ferde részhez egy „csapott” ajtót kell illeszteni, ennek rögzítése nem a megszokott módon történik. A hagyományos tolóajtóknál ugyanis a felső sín az, ami megvezeti és tartja az ajtókat. A „csapott” ajtó esetében erre azonban nincs lehetőség. A vezetést egy rejtett belső vasalat segíti, aminek egyik fele az ajtó belső lapjára van rögzítve, míg a másik fele egy belső polchoz van erősítve. A belső kialakításánál ügyelni kell tehát arra, hogy erre a polcra mindenképpen szükség lesz! A szekrény belsejében a magassági méretekre kell figyelnünk, a vállfás ruháknak ugyanis szükséges a 70-100cm lógatási magasság, ezért abban az esetben ha a ferde rész nem haladja meg ezt a magasságot, a vállfás ruhákat máshol kell elhelyeznünk. További tetőtéri szekrény ötletek itt

3. Tervező –és kivitelező csapat

Minden cég máshogyan dolgozik, mi most a Komandor tematikáját ismertetjük. Az alapötleten kívül szükségünk van a helyiség szélességi, mélységi és magassági méretére. Nagyon lényeges, hogy a ferde rész méretezése a rendelkezésünkre álljon! Az alapinformációk segítségével mintatermeinkben már elkészíthető egy méretarányos 3D látványterv. Ez mind a külső design- mind pedig a belső kialakítás elképzelésében segítségünkre lesz.

A tervezést a helyszíni felmérés követi, ahol kollégáink lemérik a pontos méreteket, szögeket és pontosítják a terveket. Ezt követően 2-3 napon belül elkészül a végleges árajánlatunk, ami alapján a szerződést véglegesíthetjük. A megrendelést követően kb 4 hét múlva készül el és építjük be a szekrényt.
A rendelkezésre álló teret maximálisan beépíthetjük és a design-t sem kell feladnunk, sőt épp ellenkezőleg nagyon hatásos felületeket alakíthatunk ki!

Tetőtérbe szekrényt? Mi azt mondjuk, NINCS LEHETETLEN!

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...