Oldal kiválasztása

Az év színe 2023 – Viva Magenta a belső terekben.

Viva Magenta – azonnal vidáman, energikusan és egy kicsit fennköltnek hangzik. A Pantone Intézet bejelentette a 2023-as év színét. A Vera Peri őrült 2022-es év színe után , ez nem olyan nagy ugrás, bár a legtöbben határozott változást és színegyensúlyt jósoltak. Ez másképp történt.

A Pantone a Viva Magentát választotta a 2023-as év színének. Ez a választás meglephet, különböző érzelmeket válthat ki. De éppen ez a lényeg. A színnek érzelmeket kell kiváltania. Egy kép, felosztásokon túl működik, egy világszerte értett nyelv, és sok mindent ki lehet fejezni a színnel, ha bemutatjuk a belső terekben, a művészetben, a kultúrában vagy a ruhákon.

Mit szimbolizál a kárminpiros, és hogyan jelenhet meg egy nappaliban vagy hálószobában? Ismerd meg jobban, mielőtt véleményt formálnál magadnak erről a 2023-as év egyedi színéről.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

viva_magenta_első kép

Pantone és az év színei – milyen volt korábban?

Az év színének kiválasztása mindig érzelmeket és találgatásokat vált ki. Bejelentését várják, és a Pantone Intézet honlapját és közösségi médiáját december 1. körül folyamatosan frissítik és lélegzetvisszafojtva követik. Nem csoda, hiszen az év színe nem csak maga a szín. Nem csak az üzleti, hanem a divat, a lakberendezés, a művészet, a minket körülvevő világ színe, és mint kiderült, a vele járó érzelmeké is.

  • 2017-ben kegyesen uralkodott a Zöld – a társadalmi változás iránti vágyat jelezni hivatott szín.
  • 2018-ban az Ultra Violet veszi át a világuralmat , amely a lehetetlennek tűnő elérést, a saját határaink átlépését és a rejtett vágyak követését szimbolizálja.
  • A 2019-es év az Élő korallal a cselekvésre, aktivitásra ösztönözni és energikus lökést adni hivatott. A kölcsönös kapcsolatok újjáépítését is segítenie kellett volna.
  • A 2020-as év a Klasszikus Kék , amely a megbízható és stabil alapokra épülő emberi vágyat hangsúlyozta, és békét és nyugalmat hozott az emberi léleknek.
  • A 2021-es év színpárja meglepetés volt , azaz a Végső Szürke és a Világító színek házassága , az erő és a remény üzenetét hordozta, hangsúlyozva, hogy a különböző elemek hogyan támogathatják egymást.
  • E békés vigasz után 2022-ben a Vera Peri lépett színre – a globális korszellem és az átalakulás szimbóluma, amelyen az elszigeteltség időszaka után mentünk keresztül, amikor felfedeztük, hogy fizikai és digitális életünk új módon kapcsolódik össze.
  • És most, 2023-ban, üdvözöljük a 18-1750 Viva Magentát!

korábbi év színek a belső terekbenAz év színei 2022-től 2017-ig.

Viva Magenta – amely a 2023-as év színét szimbolizálja.

Ha megnézzük az év színeinek keresztmetszetét, amelyet a Panton Intézet az elmúlt években kiválasztott és javasolt, és figyelembe vesszük a világ természet és a természet iránti aggodalmát, fogadni lehetne egy színre a földszínek palettájáról. Talán a zöld, talán a barna vagy az okkersárga…

A valóság azonban más. A 2023-as év győztese az energizáló Viva Magenta 18-1750 lett, amely a természetre utal, összekapcsolja az embert az ősi szellemével, energizáló, tele van lendülettel és életerővel. Egy szín, amely állítólag segít a belső erőnk építésében.

Viva Magenta a belső terekben. Rendezések a 2023-as színnel

Egy dolog biztos. A 2023-as belső terek a skarlátvörösnek köszönhetően nem lesznek unalmasak. Energiával fognak megfertőzni, vidámak lesznek, néha kicsit dramatizálnak, de mindig élénkítőek és tele lesznek lendülettel. Az év színével való telítettségtől, a kiegészítők számától vagy attól függően, hogy milyen karakterben jelennek meg, a nappali, a hálószoba vagy a ruhásszekrény többé-kevésbé visszafogott lehet. Azonban mindenképpen kifejezésre és érzelmekre tesznek szert, hogy energiájukkal ösztönözzék Önt. Nézzen meg néhány inspirációt, és engedje be a Viva Magenta színt a belső terébe.

Hálószoba – 2023 az év Pantone színével 18-1750 Viva Magenta

A hálószobában mindenképpen helye van a Viva Magenta színnek, mind telített, mind enyhén fakó változatban. Ennek a színnek nem kell egész falakon vagy nagy felületeken jelen lennie. Néha elég egy színes minta formájában a tapétán, párnákon, szőnyegeken vagy ágyneműkön. Gyönyörűen felmelegíti a hálószoba elrendezését, mert világos és sötét bútorokhoz egyaránt illik, egyedi bájt kölcsönözve nekik. Egy egyedi készítésű, sötét, üveg tolóajtókkal uralt gardróbszekrény társaságában a Viva Magenta igazán elegánsan mutat, és megragadja a tekintetet.

viva magenta szín a hálószobában A 2023-as év színe: a hálószobában a Viva Magenta érdekesnek tűnik textil vagy tapéta mintaként.

A 2023-as év színének tökéletes színtere lesz a glamour budoár hálószobák, a barokkos vagy a Louis stílusú belső terek is. A sötétebb faárnyalatú bútorok, bőrfotelek, aranyszínű, vastag tükörkeretek és kristálycsillárok csak egy eredeti hangsúlyt igényelnek ahhoz, hogy a belső tér elragadó és pihenésre hívogató legyen. Szükségük van az úgynevezett pontra az „i” betű fölött. Ez az akcentus pedig lehet például egy nehéz Viva Magenta függöny. Az év színe elektromosan és fenségesen néz ki egy ilyen elrendezett hálószobában.

viva magenta szín a hálószobában kiegészítőkéntA 2023-as év színe: Viva Magenta a hálószoba ablakainak díszítésére. Ebben a formában remekül mutat a sötét belső terekben.

Viva Magenta szín a nappaliban. Lakberendezési trendek 2023

Lehet, hogy egy Magenta túlsúlyú nappali hosszú távon fárasztó lehet, és nem kedvez a pihenésnek. Nem mindenki szereti az erősen telített, minden sarokból áradó színeket. Egy bölcs közmondás azonban azt mondja: „ami túl sok, az nem egészséges”. És ez belül is így van. Nem kell feltétlenül magenta színű könyvespolcot vagy szekrényt választania, de a részletekre és az elrendezés ízére koncentrálhat.

Egy világos, szinte monokróm belső térben egy lédús színű, kényelmes fotel vagy a kanapén lévő párnák biztosan élénkítő erővel bírnak. Egy ilyen Viva Magenta részlettel kiemeli a nappali egyéb bútorainak, például egy szekrénynek, vitrineknek, könyvespolcnak vagy kanapénak a báját és egyszerűségét, ami harmóniát, összhangot nyer, és boldogsággal tölti meg a teret.

viva magenta szín a nappaliban kiegészítőkéntA 2023-as év színe: Nem kell hozzá sok. Egy monokróm belső térben a magenta karosszék nagyon fenomenálisnak tűnik.

A 2023-as év színe azonban nem csak a minimalista vagy modern, élénk színekben fürdőző és egy csipetnyi skandináv stílussal rendelkező nappali melegítő akcentusa. A Viva Magenta mélysége, energiája és életereje tagadhatatlan előnyei. Ez egy szinte királyi szín, amely tökéletesen megállja a helyét a lélekkel rendelkező belső terekben.

Gyönyörűen megvilágított üvegvitrinekkel a nappaliban, sötét fa dekorral ellátott bútorokkal, szokatlan üveggel a lámpákban vagy asztalokban nemcsak fenomenálisan, de még kissé lázadóan is hat. Egy húsos, puha velúr kanapé a 2023-as színben olyan bútordarab, amely biztosan nem köt kompromisszumot a nappali berendezésében. Talán más színben igen, de nem egy energizáló kárminpirosba csomagolva.

Ebben az elrendezésben a Viva Magenta mélységet, lendületet, egy kis lazaságot és mágnesességet ad a nappalinak. Egyedi, a nappali terébe illeszkedő, egyedi megrendelésre készült szekrények és egy elképesztően szép Viva Magenta kanapé – milyen kevés kell ahhoz, hogy kifinomult eleganciával és időtlen bájjal rendelkező enteriőrt hozzon létre.

viva magenta kanapé a nappalibanA kárminpiros kanapé üvegfrontokkal és sötét színekkel energikusnak és élénkítőnek tűnik.

Milyen színekkel mutat jól a Viva Magenta 18-1750 és milyen színekkel kombinálható?

Ha nem tudod, hogyan és milyen színekkel kombináld a 2023-as színt a belső terekben vagy a ruhákban, nyúlj a Pantone Intézet által készített színpalettához. Az alábbiakban ezek egyike, amely a Viva Magentát a bézs, a szürke, a kék vagy a zöld pasztellszínek finomságával és diszkrétségével veszi körül. Egy ilyen kombinációban a Viva Magenta dominál, ugyanakkor felmelegíti a környezetének hűvös színeit. Itt nincs infantilitás vagy túlzó édesség. Ehelyett látható a vitalitás és az energia, amelyet a 2023-as év színe hoz magával.

viva magenta kombinálásáa

Olyan szekrényt vagy bútort tervezel vásárolni, amelyet az év színéhez igazítasz? Keresse meg bemutatótermünket, és találkozzon egy tanácsadóval. Gyönyörű bútorlap- és üvegdekoraink vannak, amelyekből megrendelésre készül Önnek egy hálószobába, nappaliba vagy öltözőbe szánt bútordarab. A Viva Magenta kiegészítőkről magadnak kell gondoskodnod, de 2023-ban ez biztosan nem lesz nehéz.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.