Oldal kiválasztása

Inspirációk és ötletek a hálószoba elrendezéséhez

A hálószoba a lakás privát és legintimebb helye, amely nemcsak a megfelelő környezetet és klímát, hanem funkcionális megoldásokat is igényel. A kényelem és a komfort azok a jellemzők, amelyeket követni kell az elrendezésénél, hogy minden napot jól kezdhessünk és fejezhessünk be.

Hálószoba elrendezés ötletek:

Modern gardrób elrendezési ötletek

Modern gardrób elrendezési ötletek

Modern gardrób elrendezési ötletek A belsőépítészet modern stílusának számos támogatója van. Nem csoda, hogy a gardrób térben is megjelent. A gardróbszoba olyan helyiség, amelynek mindenekelőtt gyakorlati szerepet kell játszania. A funkcionalitás ezért az első helyen...

bővebben
Hálószoba gardrób ötletek és inspirációk

Hálószoba gardrób ötletek és inspirációk

Hálószoba gardrób ötletek és inspirációk A legelején ellenőrizze a rendelkezésre álló hely méreteit. A hálószoba gardróbjának el kell férnie a kijelölt helyen, de nem szabad, hogy az egész teret uralja. A nagy, avantgárd szekrények megfelelnek a tágas loftoknak, de az...

bővebben
Íme 2023 legjobb hálószoba gardróbszekrény tervei

Íme 2023 legjobb hálószoba gardróbszekrény tervei

Íme 2023 legjobb hálószoba gardróbszekrény tervei Hogy nézhet ki a legszebb gardróbszobás hálószoba 2023-ban? A Lengyelországban működő anyavállalatnál január 16-án hirdettük ki a "Személyre szabott privát zóna. Tervezz a Komandorral!" című, a Komandor márka által...

bővebben

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

A tökéletes hálószoba elrendezése a jó alvás receptje

A jó és pihentető alvás elengedhetetlen, ezért a hálószoba megfelelő elrendezése nagy kihívás. Mielőtt azonban elkezdené berendezni a pihenéshez szükséges helyet, gondolja át, hogy valójában mire van szüksége a hálószobában. Nem kell magazinokból másolnia a megoldásokat, mert a valóságban más lehet a hatás, mint amire számít, inkább alkossa meg maga. A hálószobának a pihenést kell elősegítenie, hiszen itt kezded és fejezed be minden napodat, ezért a hálószoba elrendezése legyen átgondolt és tervezett.

A hálószoba elrendezésében az ágy az alap.

Egy hálószoba ágy nélkül nem létezhet, ez nyilvánvaló. De milyen ágyat válasszunk, mire figyeljünk, és hova helyezzük el úgy, hogy az elérése ne okozzon gondot? Az ágy nem lehet túl kicsi, ezért a hálószoba elrendezésénél a legjobb, ha mérethez igazodó bútorokat választunk. Ez ideális megoldás a magas emberek számára, akik nehezen tudnak a magasságuknak megfelelő ágyat vásárolni. A méretre vásárolt bútorok megvásárlása lehetőséget ad nekik arra, hogy önállóan határozzák meg a méreteket, például a szélességet, a hosszúságot és a magasságot.

Magunk dönthetjük el, hogy a lábakon álló ágyat részesítjük-e előnyben, hogy könnyebb legyen rendet tartani a hálószobában, vagy egy teljesen a padlóra fektetett megoldást választunk. Ha lehetséges és a hely engedi, válasszuk a kihúzható fiókokat az ágy oldalán, ez mindig egy további tárolóhely a takarók, szőnyegek vagy pótágyneműk számára.

A hálószoba elrendezésekor az ágyat olyan helyre helyezze, hogy minden használó szabadon hozzáférhessen, mert nincs rosszabb, mint egy akadálypálya lefekvés előtt. A legjobb tehát, ha nem az egyik hosszú oldalával tolja a falhoz, hanem inkább a fejtámla felőli oldalról.

A méretre gyártott ágy további előnye, hogy könnyen párosíthatjuk azonos színű és stílusú éjjeliszekrényekkel, ha pedig szekrények nélküli ágyat szeretne, vagy nincs megfelelő hely, válasszon egy stilisztikailag érdekes, a rendezett hálószobához illő fejrészt. Több lehetőség is van, hosszú deszkapanel, érdekes áttört minta, sima, színes, fényes üveg, vagy éppen ellenkezőleg, domború mintázatú, esetleg puha, kárpitozott, steppelt fejtámla. Minden csak ötlet, preferenciák kérdése, és hogy a hálószoba elrendezése végül hogyan nézzen ki .

A hálószoba elrendezésekor kell-e szekrényt terveznünk bele

A gardróbszekrény nagyon jó megoldás, és nem kell erőltetni egy kész testet, amely nem illeszkedik a belső térhez, annak stílusához és méretéhez. Egy egyedi készítésű gardróbszekrény megoldja ezt a problémát, mert mindig lesz helye a hálószobában, akár a sarokban, akár az egyik fal mellett. Ez csak a hálószoba megfelelő elrendezésének és a szekrényhez tartozó egyéb bútorok kiválasztásának kérdése.

Egy egyedi készítésű gardróbszekrénynek nem kell nagynak lennie, de jól megtervezettnek és elrendezettnek, ezért érdemes átgondolni, hogy mit fogunk benne tárolni. Ideális, ha csak ágyneműszekrényként funkcionálhat, amelyben a szezonális ágyneműket, párnahuzatokat, törölközőket, terítőket, valamint a személyes tárgyakat külön modulban vagy fiókokban tartjuk. Gyakran előfordul azonban, hogy a hálószoba egyik fala egy nagy gardróbszekrényhez van igazítva, amelyben szinte mindent tartunk. Ez is jó megoldás, mert a tolóajtós szekrény ilyenkor nemcsak praktikus megoldás, amely sok gondtól megszabadít, hanem a frontjainak érdekes elrendezése az egész szoba dísze lehet.

Hogy utaljon a szoba többi bútorára, a szekrényajtóban megismételheti azt az anyagot, amelyet az ágy fejrészéhez vagy a komód fiókjaihoz választott. Egy ilyen egységes stílus megteremti a belső tér hangulatát és harmóniáját, ami határozottan elősegíti a pihenést és a kikapcsolódást.

A gardróbszekrény azonban nem kötelező, különösen akkor, ha a ház egy másik helyiségében van hely, vagy ha van szekrénye. Ezután a hálószoba elrendezésében elég, ha érdekes, az ágyhoz illeszkedő, fiókos komódokat alkalmaz, fiókokkal a fehérnemű és a személyes holmik számára . Ez a megoldás különösen a kis hálószobákban működik, ahol minimalizmust és szabad teret szeretnénk megtartani.

A szín is fontos a hálószoba elrendezésében.

A hálószobának az intimitás és a nyugalom hangulatát kell sugallnia. Ezért ne tömje tele felesleges dolgokkal. A tökéletesen illeszkedő, méretre szabott bútorokat kiegészítőkkel kell kiegészíteni ágytakarók, párnák, függönyök, éjjeli lámpák, valamint érdekes színekkel a falakon.

A nyugodt hálószoba berendezéséhez egyáltalán nem szükségesek fehér falak. Éppen ellenkezőleg, félelem nélkül kipróbálhatja a sötét, keserű csokoládét, az erős türkizkéket vagy a mély tengerészkéket, amelyek színei tökéletesen kiemelik a világos bútorok, az üveg tükröződések vagy a mély szemcsék és a fa szerkezetének szépségét. A sötét szín, legalább az egyik falon, boudoir és titokzatos hangulatot kölcsönöz az egész belső térnek.

Ha viszont a világos belső tereket kedveli, a barna, bézs, szürke és pasztellkék finom árnyalatai, karamell, türkiz vagy púderrózsaszínnel élénkítve, remekül fognak kinézni a hálószobában, a tábla sötétebb árnyalatú, mély szerkezetű vagy egzotikus dekorokkal rendelkező bútorokkal kísérve.

Ez a legjobb dolog a hálószoba berendezésében, hogy amikor egyedi bútorokat választunk, mi döntjük el, hogy mi illik hozzánk, és nemcsak a bútor formájával játszhatunk, hanem azzal is, hogy milyen anyagokból készül, így egy egyedi hálószobát kapunk. A hálószoba tökéletes berendezése nem egy kész bútorszett, hanem a lehetőség, hogy a legapróbb elemmel is megteremtsük az egész enteriőrt, mindezt azért, hogy a meghittség múló hangulatát megragadjuk és négy sarkunkba zárjuk.

Álmai hálószobáját könnyedén megtervezheti kollégáink segítségével is, ehhez nem kell mást tennie, csak felkeresni az Önhöz legközelebb eső mintatermünket, ahol részletes árajánlattal és látványtervvel segítjük a munka elindítását.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.