Oldal kiválasztása

Íme 2023 legjobb hálószoba gardróbszekrény tervei

Hogy nézhet ki a legszebb gardróbszobás hálószoba 2023-ban? A Lengyelországban működő anyavállalatnál január 16-án hirdettük ki a „Személyre szabott privát zóna. Tervezz a Komandorral!” című, a Komandor márka által szervezett pályázatot, amelynek fő feladata egy legfeljebb 50 négyzetméteres hálószoba megtervezése volt márkánk bútorainak és megoldásainak felhasználásával. A pályázat keretében 70 pályamű érkezett be hozzánk. Mindegyikük egy-egy hálószoba egyedi elrendezését mutatta be gardróbbal vagy gardróbszekrénnyel, nagyon szokatlan és néha meglepő változatokban.

A beküldött munkákat elnézve elmondható, hogy sokan közülük a döntőbe aspirálhatnak, és a bennük bemutatott, érdekes gardrób- vagy gardróbszekrény megoldásokkal ellátott hálószobák kiváló inspirációs gyűjteményt jelentenek a 2023-as év egyedi enteriőrjeihez.

Szerzőik nyitott gondolkodásmódja, a tér szokatlan felfogása, a funkcionális megoldások, valamint a színekkel és részletekkel való játék sok projekt erős előnye. A verseny zsűrijének sok munkája volt a győztesek kiválasztásában. Számos szempontból elemezte a munkákat, nemcsak a belső tér esztétikájára, hanem a használhatóságra, a szabályosságra, a design művészetének való megfelelésre vagy a projektben használt bútorok és megoldások funkcionalitására is összpontosítva.

Íme, a legjobb hálószoba + gardróbszoba tervek 2023-ra, a tervek szerzőinek indoklásával együtt. Tervek, amelyek a retro stílus szerelmeseinek, valamint a minimalistáknak, a japán, a skandináv vagy a csillogó glamour stílusok támogatóinak örömére szolgálnak.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Középkori stílusú hálószoba gardróbszobával. Modern 60-as évek

A modern 60-as évek stílusában készült gardróbszekrényes hálószoba szerzője Katarzyna Stojałowska, aki a fődíjat nyerte el a tervével. Ez az elrendezés gyönyörködtet és azonnal magára vonzza a figyelmet. Van benne valami varázslatos. A bemutatott enteriőr pihenésre és kikapcsolódásra ösztönöz, de van benne egy csipetnyi nosztalgia is.

hálószoba gardrób 60-as évek beli designal        A hálószoba a modern 60-as évek stílusában készült gardróbszekrénnyel. 

A tervező a „Modern 60-as évek” címet adta projektjének. Egy tágas és magas helyiségben a múlt század második felének hangulatát megőrző szekrénnyel egy klimatikus pihenőhelyet alakítottak ki. A belső tér központi része egy hálószoba, nagy bordó ággyal, fekete fabútorokkal és puha karosszékkel. Ez egy tágas és gazdaságos tér, ahol érezheti a lélegzetvételét. Az egészet Verner Panton ikonikus dizájnja – a Flowerpot lámpák és az Optik és Unisol szövetek – egészítik ki. A szoba végén egy gardróbszekrényt különítettek el, amelyet egy emelvénnyel és egy üvegezett vitrinnel emeltek még inkább ki.

A tárolóhely zökkenőmentesen folyik át egy öltözőasztalba, amelyet egy portáltükör egészít ki. A belső teret a finom, lekerekített vonalvezetés és a fa meleg színei uralják, a fekete, a rózsaszín és a bordó kiegészítésével.

meleg színek a hálószobábanA fa meleg színei, a lekerekített vonalak és a finom színek egyedi, testre szabott privát zónát hoznak létre, amely pihenésre hívja Önt.

gesztenye barna ágy és sötét éjjeli szekérény a hálószobábanA puha, gesztenyebarna ágy és a sötét éjjeliszekrények megfelelnek egy egyedi falnak, amely különleges figyelmet kelt.

A gardróbszoba és a hálószoba kialakításánál grafit anód színű Orto profilokat, Egger Oak Corbridge bútorlapot és egy mázas Lumi vitrint használtak. A gardróbszobában az Orto polcok mindkét oldalon megjelennek, amelyek sok tárolóhelyet adnak, de nem nyomják el a belső teret. Az ágy mögötti fal mögött található gardróbszoba rész számos polccal, tágas fiókokkal és a ruhák felakasztására szolgáló akasztórudakkal rendelkezik, így itt mindenki megtalálja a kedvenc tárolási módját. A tábla világos dekorációja érdekes módon megfelel a sötét Orto profiloknak, ami hangulatot kölcsönöz a belső térnek és megnyugtatja azt.

A szoba egyik oldalára öltözőasztalt terveztek, amelyhez világos puff, tükör, nagyméretű mozgatható fali lámpa és retro stílusú konnektorok kerültek. A szoba végén egy ablakpárkány található, amelyet ügyesen ülőhelyként használtak, aminek eredményeként még több hely van magában a szekrényben!

gardróbszoba hálószobába orto rendszerrelA gardróbszoba egy tágas tárolóhely, amely el van választva az alvóhelyiségtől.

Megjegyzés a projekt szerzőjéről: „Modern 60s”

Katarzyna Stojałowska : A szczecini Nyugat-Pomerániai Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának másodéves mesterszakos hallgatója a belsőépítészet és környezettervezés szakon. Lakóterek belső terének tervezésével foglalkozik, de érdekli a gyermekek számára kialakított terek témaköre, valamint az oktatási és gondozási létesítmények tervezése is. Ahogy magáról mondja, nincs egy kedvenc stílusa – sokféle stílusra nyitott. Jelenleg azonban a legnagyobb örömét a modernizmus, a Bauhaus és a skandináv design művészete inspirálja. Hobbija a hangszeren való játék és ékszerek készítése. Szabadidejében szívesen tölti az időt családjával és barátaival, kirakózik, utazik és új helyeket fedez fel.

Egy hálószoba és egy öltöző kialakítása egy nyaralóban. Külön említést érdemel a padláson megvalósított projekt.

A padlás kialakítása és rendezése nem a legegyszerűbb. Rendkívüli odafigyelést, jó térbeli tájékozódást és képzelőerőt igényel, ahogy azt azok tudják, akik nap mint nap foglalkoznak ilyen típusú kihívásokkal. A verseny zsűrije az 1. fokozatú kitüntetést Weronika Tomasiknak ítélte oda, aki egy további kritériumot állított magának – egy hálószobát tervezett gardróbszekrénnyel egy nyaraló padlásán, és mindent el kellett helyeznie a 26,7 négyzetméteres térben.

hálószoba egy nyaralóbanPályázati munka – 1. kitüntetés „Hálószoba egy nyaralóban”. Szerző: B: Tomasik Weronika

Egy világos és privát hálószoba öltözőszobával, egy eldugott nyaralóban, tökéletes hely a kikapcsolódásra és a felfrissülésre. A harmónia és a természettel való kapcsolat a legfontosabb meghatározói ennek a belső térnek. A skandináv stílus kombinációja a faszerkezet rusztikus elemeivel esztétikus, meleg teret teremt. A hálószoba elrendezése egy kényelmes franciaágyból áll, kilátással a panorámaablakra, egy szabadon álló, a megszokottól távol eső káddal, egy zárt WC-vel és zuhanyzóval, valamint a szükséges tárolóhelyekkel – egy Orto rendszerű gardróbszobával. A fából készült falak és szerkezeti elemek gyönyörűen megfelelnek a padló szürke műgyantájával, valamint a fehér bútorokkal és kiegészítőkkel.

hálószobábához közeli fürdőszoba egy nyaralóbanMég egy kis fürdőszoba is nagyon praktikus megoldás a hálószoba közelében egy öltözővel. Mindez együtt egy nagyon privát területet hoz létre

Ebben a tetőtérben lévő gardróbszobával rendelkező hálószobában az Orto rendszerű tárolóhelyet egy fából készült válaszfal mögött helyezték el, amely egyben az ágy fejtámlája is. A gardróbszoba nyitott funkciója szabad és sokoldalú használatot biztosít. Senki sem szereti a ruhákat aprólékosan a fiókokba pakolni a nyaralás alatt. A nyitott kialakítás ezért időt takarít meg és átláthatóságot biztosít. A könnyű formának köszönhetően nem foglaljuk a helyet, a különféle megoldások és elemek sokfélesége pedig lehetővé teszi a fogasok, polcok és fiókok rugalmas kialakítását. A projektben az egyik modult öltözőasztalként is használták, ami tovább növeli ennek a kis szekrénynek a funkcionalitását.

rejtett gardóbszekrény a hálószobábaAz eredeti fal, amely az ágy fejtámlájaként szolgál, és egy kis gardróbszobát rejt. Zseniális megoldás kis és nagy belső terekbe egyaránt.

A szekrény kialakításához a tervező könnyű, fehér Orto alumínium profilokat választott fehér bútorlap szerelvényekkel, amelyek utalnak a belső tér többi kiegészítőjére. A 60 cm-es modul tökéletesen illeszkedik a szerkezeti tengelybe, egységes egészet alkotva. A kollekció további előnye, amely a tervezőt inspirálta, a mobilitás és a könnyű alkalmazkodás a felhasználó változó igényeihez. A felső polcon lévő szabad hely tökéletesen alkalmas nagyobb tárgyak, például bőröndök vagy utazótáskák elhelyezésére, amelyekre a nyaralás során már nem lesz szükség.

világos orto gardróbszekrény a hálószobábanAz Orto ruhásszekrény tökéletesen illeszkedik a világos fából készült belső térhez. A belső tér átgondolt elrendezése és funkcionalitása azonnal észrevehető.

Megjegyzés a projekt szerzőjéről: „Hálószoba egy nyaralóban”

Weronika Tomasik: Ifjúkorában atlétikai sportkarrierjét a magasugrásban fejtette ki. 2012-ben diplomázott a Krakkói Műszaki Egyetem Építészeti és Várostervezési Karán. 2017 óta rendelkezik építési engedéllyel építészeti szakterületen korlátlan tervezésre. Több éve vezeti saját tervezőirodáját, a CHAUKA stúdiót. Elsősorban belsőépítészettel és egylakásos lakóépületek építészetével foglalkozik. A funkcionalizmus és a minimalizmus híve, nem szereti a véletlenszerűséget. A projektek koncepciójának és létrehozásának szakaszát szórakozásként kezeli. 2015 óta a „WOODLUCK design” márkanév alatt gyermekbútorokat és kiegészítőket készít, ahol harmonikusan ötvözi a modern trendeket a Bieszczady-hegységből származó inspirációkkal, ahol felnőtt. Szabadidejében visszatér a hegyekbe egy újabb adag inspirációért és sportolási céllal, hogy fenntartsa az egyensúlyt és a távolságot.

Tükörvilág méltányolva. Carmel Latte hálószoba és öltözőszoba

A pályázat zsűrije a második kitüntetést Anna Raczyńskának ítélte oda a „Carmel latte hálószoba és öltöző” című projektért. Ebben a belső térben fényűzőnek és különlegesnek érezhetjük magunkat, mint Alice Csodaországban. A szem folyamatosan meglepő részleteket keres.

hálószoba karamellás latte gardróbbalVersenymunka – 2. kitüntetés. Egy hálószoba karamellás tejeskávé szekrénnyel. Szerző: Anna Raczynska

A teljes projekt valamivel több mint 40 négyzetméter, amelyből a hálószoba 31 négyzetmétert, az öltöző pedig 9 négyzetmétert foglal el. A projekt vezérgondolata egy privát zóna kialakítása volt, amelyben a gardróbszekrény a Heliodor keret nélküli rendszer tolóajtói mögött rejtőzik. Az egyik ajtó kitöltésként egy fadíszes deszkát, a másik egy ezüst tükröt tartalmaz, ami érdekes kompozíciót hoz létre. A fadekor használata az ajtóban tompítja a fényes felületeket, és melegítő hangsúlyt ad a belső térnek.

A tükrök, a lécek és az ágy mögött alkalmazott tolóajtórendszer kombinációjának köszönhetően egy dekoratív faliajtó mögé rejtett gardróbszoba jött létre. Ez a ruhákkal teli belső térnek további magas fokú magánéletet és intimitást biztosít. Egy ilyen szobakialakítás meghatározza a tér világos felosztását alvási és tárolási zónára is, és a hálószoba a gardróbbal titokzatosságot és stílust nyer.

tükrös gardróbszekérny a hálószobábaA nagyméretű, tükörrel ellátott ajtók a Heliodor rendszerben kiváló portálként vezetnek a gardróbszekrénybe.

Az egyes részletek közötti kapcsolat teszi az egészet teljes és harmonikus térré. A teret egy nagy, alacsony, kényelmes ágy uralja, kárpitozott fejtámlával. Az öltöző pedig nagyon jól átgondolt világítással és egyszerű, moduláris felépítéssel olyan, mintha egy privát művészeti galéria lenne.

A gardróbszekrény elrendezéséhez az Orto rendszert használták, amely nagyon dizájnos, univerzális és sok lehetőséget kínál. A teljes szerkezet hátulról történő megvilágítása és a különböző modulok, polcok és rudak integrálása a szekrénytestbe lehetővé tette egy elegáns és funkcionális tárolóhely kialakítását.

hálószobát a gardróbtól elválasztó fal optikailag növeli a teretAz alvóhelyiséget a gardróbszekrénytől elválasztó eredeti fal optikailag megnöveli a teret, ugyanakkor egyedi vizuális hatást is kelt.

tökéletes gardróbszekény a hálószobába az orto rendszer segítségévelAz Orto rendszer segítségével funkcionális és gyönyörű gardróbszekrényeket hozhat létre. A polcok megvilágítása, a modulok szabad elrendezése olyan előnyök, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Megjegyzés a projekt szerzőjéről: „Carmel Latte hálószoba és öltöző”

Anna Raczyńska: 2022-ben diplomázott a Kielcei Műszaki Egyetemen építészmérnöki mesterszakon. Kedvenc lakberendezési stílusai a modern és a japán stílus. A belsőépítészet mellett gipszfestményeket is készít.

Vajon 2023-ban a legjobb hálószoba gardróbszobával úgy fog kinézni, mint a fentiekben bemutatottak egyike? Nem tudjuk, de reméljük, mert ezekbe a projektekbe tényleg bele lehet szeretni. Az építészek, tervezők és belsőépítészeket alkotó emberek számára szervezett verseny szervezésekor kíváncsiak voltunk, hogy milyen helyet szánnak majd termékeinknek a munkáikban. Kíváncsiak voltunk, hogyan használnák ki az egyedi készítésű bútorokban és megoldásokban rejlő lehetőségeket, és milyen elképzeléseik vannak egy gardróbszekrényes hálószobáról a következő 2023-as évre.

A hatások felülmúlták várakozásainkat. Egyúttal megerősítettek bennünket abban a hitünkben, hogy a legjobb gardróbszobás hálószoba-kialakítások és a legfunkcionálisabb belső terek akkor jönnek létre, amikor semmi sem korlátoz bennünket, amikor a bútorok és megoldások optimálisan kihasználhatják a teret. Azt is megmutatták, hogy a Komandor megoldások és bútorok tökéletesen illeszkednek bármilyen térbe és bármilyen elrendezési stílusba. Függetlenül attól, hogy egy régi bérház belső terét, egy nyaraló padlását, egy lakóház egyik szobáját vagy egy tágas penthouse-t tervezzük.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése. 70 négyzetméter, amely egységesen, harmonikusan és kényelmesen van elrendezve. Ennek a lakásnak a beruházói olyan klimatikus, funkcionális belső tereket szerettek volna, amelyek levegőt adnak az utcai nyüzsgésből, és...

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás és mikroapartman. Kényelem kis helyen. Kis tér, nyitott alaprajz, kényelem és komfort - egy modern stílusú mikro lakás egy nagyváros egyik bérházában. Egy kis lakás, amely lenyűgöz stílusával, átgondolt szervezésével és nyugodt színeivel...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.