Oldal kiválasztása

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint tapasztalatból tudjuk, az előszobaszekrény egy olyan bútordarab, amely számos funkciót és feladatot láthat el. Ráadásul ez a bútordarab a lakás többi részének bevezetője, és elsőként kezdjük el a dolgaink rendszerezését.

Hogyan tervezzük meg egy ilyen szekrény belsejét? Van-e egyáltalán értelme egy gardróbszekrény tervezésének, és számít-e a belső tér elrendezése a mindennapi használat során? Hol kezdjük ezt a folyamatot, és milyen szempontokra kell figyelni? Mit és hogyan lehet elérni, hogy az előszobai gardróbszekrény ne csak egy szekrény legyen, hanem szervezze a lakás többi helyiségének belső terét, átvéve más helyiségek funkcióit? Van néhány egyszerű módszerünk és példáink az előszobai gardróbszekrény belsejére. Talán valamelyik tipp inspirálni fogja Önt.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Alumínium főprofilra rögzített előszobai nyitott gardróbszekrényEgy jól átgondolt és megtervezett előszoba szekrény a lakás igazi ékköve lehet

Bent vagy kint? Mi a fontosabb a mindennapi használatban, és mire kell összpontosítani a ruhatár tervezésénél.

A szekrénynek vizuálisan illeszkednie kell a belső tér elrendezéséhez, amelyben állni fog. Ha sok éven át minden nap ránézünk, nem szabad negatív érzelmeket és disszonanciát éreznünk. Szeretnünk kell a bútordarabot, és koherens elemnek kell lennie az egész szoba elrendezésében. Ha ez egy egyedi készítésű szekrény , akkor ez a szempont egyáltalán nem lehet probléma.

A megfelelő anyag és szín kiválasztása a rendelkezésre álló megoldások széles skálájából sok lehetőséget ad mindenkinek, függetlenül az ízléstől és az esztétikai érzékenységtől. Könnyedén illesztheti gardróbszekrényét a klasszikus, ipari vagy skandináv stílushoz. Hasonlóképpen a belső tér egyéb bútorainak illesztésével – itt is sok lehetőség van a megmutatkozásra.

A gardróbszekrény azonban nem csak a vizuális oldalát jelenti. A gardróbszekrény lényege a belseje, és erre is összpontosítani kell, ha el akarja látni a feladatát. Érdemes alaposan átgondolni, hogyan tervezze meg a beépített vagy szabadon álló gardróbszekrény belsejét az Ön preferenciái, igényei, a feladatai és a dolgok mennyisége szempontjából. Hiszen a lényeg az, hogy a bútordarab ne csak szép, hanem mindenekelőtt funkcionális legyen.

Néha az előszobai szekrényeket nemcsak gardróbszekrényként, hanem több és kevésbé hasznos dolgok tárolására is használják. Nem is csoda. Egy kis lakásban minden néhány centiméter fontos a nem reprezentatív dolgok elrejtéséhez. Az előszobai gardróbszekrény ebben tökéletes. Erre azonban nem minden gardróbszekrény alkalmas. Ennek oka a polcok kaotikus elrendezése, a véletlenszerű magasságban lévő rudak, a hiányzó vagy felesleges fiókok, amelyek nem teszik lehetővé a szekrény belsejének jó elrendezését.

Sajnos ez az a kép és állapot, amely a bútoráruházakban azonnal kapható kész gardróbszekrényekben megtalálható. Egy nem megfelelő szekrény megnehezítheti az életet és frusztrálhat a nem funkcionalitásával, a helypazarlással vagy a belső tér hiányával.

Tehát hogyan tervezzük meg a szekrény belsejét a teremben, hogy elkerüljük az ilyen rémálmot? A legjobb, ha egyedi készítésű előszoba szekrényt választ. A személyre szabott gardróbszekrény hosszú éveken át kényelmet és komfortot jelent, amit mi magunk is biztosíthatunk az igényeinknek és elvárásainknak megfelelő termék megvásárlásával.

egyedi előszoba szekrény tervezés

Hogyan tervezzük meg a szekrény belsejét, és hogyan válik a tervekből projekt, majd valódi bútordarab.

Először gondolkodás, majd tervezés. Mielőtt belevágna a tervezési folyamatba, válaszoljon 5 fontos kérdésre, és gondolja át, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét, hogy az Ön ruhásszekrénye legyen. Az átgondolt tervezés megelőzi a számítógépes tervezést, de mint kiderült, ez egy nagyon fontos szakasza a vásárlási folyamatnak, és nagyban megkönnyíti a további utat. A következő kérdések általános kérdések, amelyeket a gardróbszekrény megvásárlása előtt fel kell tennie magának. Abban az esetben, ha egy előszobai gardróbszekrényről van szó, az első kérdést kihagyhatja.

A következő kérdések segítenek a szekrény belsejének megfelelő elrendezésében:

1. kérdés – Hol fog állni a szekrény? – Adja meg, hogy melyik helyiségben tervezi elhelyezni a szekrényt. Különálló bútordarab lesz, vagy más bútorok vagy helyiségek közelében lesz, ahol néhány dolgot tárolhat.

2. kérdés – Mennyi helyet szeretne és tud elkülöníteni számára? – Ez az a pont, ahol a méret számít. Természetesen a legkisebb gardróbszekrény is tervezhető funkcionális bútordarabként, de biztosan kevesebb dolog fog benne elférni, mint a nagyobb méretűben. Emellett legyünk reálisak, kisebb gardróbszekrény kevesebb helyet foglal. Használja ki a padlótól a mennyezetig terjedő teret zsúfoltság nélkül. Egy egyedi készítésű gardróbszekrény ilyen lehetőséget ad.

3. kérdés – Hány ember fogja használni a szekrényt, és milyen lefedettségi területek vannak? – Különbség van abban, hogyan kell megtervezni a gardróbszekrény belsejét egy és két ember számára. Több felhasználó esetén fontos lesz a szekrény zónáit mindegyikükhöz igazítani, mind a kiegészítők, mind a magasságuk tekintetében.

4. kérdés – Mit fog tárolni a gardróbszekrény, azaz milyen célt szolgál majd, és hány holmim van? – A hétköznapi ruhák számára kialakított gardróbszekrény belseje és a lakástextíliák, a gazdasági vagy a házimozi számára kialakított gardróbszekrény belseje teljesen más belső terek és az elemek elrendezése. Végezzen leltárt a holmijairól. Kiderülhet, hogy a meglévő ruhák fele már nem megfelelő, és odaadhatja őket másnak, vagy felajánlhatja őket méltó célokra.

5. kérdés – Milyen tárolási preferenciái vannak? – Vannak, akik inkább fiókokban, kosarakban és polcokon tárolják a dolgokat. Mások határozottan különböző típusú fogasokon. Az, hogy melyik lehetőséget választja, hatással van arra, hogyan tervezi meg a szekrény belsejét.

hasznos kiegészítők a szekrénybeA megfelelő kiegészítők és tárolók sarkalatos kérdései egy jó előszoba szekrénynek

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét , és mi lehet benne. Számos bevált változat lehetséges

 

Az előszoba elrendezésétől, világításától, a belső tér méretétől és színeitől függően válassza ki a megfelelő frontokat, hogy a szekrény érdekesnek tűnjön, és kívülről díszítse a szobát. Döntse el, hogy a zsanéros ajtó jobb lesz, vagy tolóajtó, hogy a szekrény ne bonyolítsa a mindennapi használatot. Mivel ez egy szekrény a folyosón, fontolja meg a tükörrel ellátott ajtó kiválasztását. Használhatja őket az egyik vagy mindkét ajtón. A tükrök megvilágítják és optikailag megvilágítják a belső teret, és nagyon praktikusak is. Ki ne szeretne egy pillantást vetni a megjelenésére egy pillanattal azelőtt, hogy elhagyja a házat? Ha a belső tér megvilágításáról van szó, a világos üveg- vagy fadekorok is jól működnek a gardróbszekrény ajtajában. A front diverzifikálása érdekében ezeket az anyagokat kombinálhatja is, az arányok és az érdekes vizuális elrendezés megtartásával. Ennyit a gardróbszekrényajtókról, mert ezek nem képezik a megfontolásunk tárgyát. És akkor hogyan tervezzük meg a belső terét? Az alábbiakban számos lehetőséget talál.

1. lehetőség – Hogyan tervezzük meg egy előszobaszekrény belsejét az akasztós dolgok és cipők felakasztásához.

  • A dolgokat inkább fogasokon tárolja.
  • Azt szeretné, ha a szekrény egy tipikus előszobabútor lenne, és főként hosszú és rövid akasztós dolgok és cipők tárolására szolgálna.

Válasszon minél több rúddal rendelkező modulokat. Az egyik ajtó mögött helyezze el az egymás fölött elhelyezkedő rudakat a rövidebb dolgok, például kabátok, dzsekik, melegítők számára. Mellettük legyen egy rúd a hosszabb dolgoknak vagy az Önhöz látogató vendégek kabátjainak. A fiókok vagy kosarak a ruhadarabok, például sapkák, sálak, kendők számára szintén hasznosak lesznek.

Tervezzen egy polcot is a kézitáskák vagy a laptop számára – hasznos hely az ilyen típusú kéznél lévő dolgoknak. Praktikus megoldás lesz egy tároló polc a szekrény mindkét részében, mint zóna a bőröndök vagy sporttáskák számára. A második ajtó mögött használd ki a helyet a hosszú holmiknak, például kabátoknak, felsőkabátoknak, és melléjük tervezz egy külön modult a cipőknek, fix, kihúzható polcokkal vagy cipő sámfákkal. Ebben tárolhatja a szezonális és az aktuálisan használt cipőket.

Előszoba szekrény belső elrendezése 1

Egy modulban zónákat is elhelyezhetsz a hosszú és rövid dolgokhoz magad és a vendégek számára, amelyeket egy adott időszakban használsz. Rejtse el a kabátokat és a szezonális ruhákat a szekrény második ajtaja mögött, a cipőtartó mellett. Mindkét esetben rengeteg akasztási helyed van, pont úgy, ahogyan szereted.

Előszoba szekrény belső elrendezése 6

És hogyan tervezzük meg a szekrény belsejét a csarnokban, hogy elválasszuk a szezonális tárgyakat a mindennapi tárgyaktól? A mindennapi felsőruházatot és cipőket tegye az egyik zónába. A másikban, amelyet csak Ön ér el, rejtse el a szezonális tárgyakat, tisztítva és fedelekkel lezárva.

Előszoba szekrény belső elrendezése 2

2. lehetőség – Hogyan tervezzük meg egy előszoba szekrény belsejét a hajtogatott dolgok, textíliák és egy gazdasági zóna kialakítása során

 

  • A dolgokat inkább összehajtogatva tárolja a polcokon.
  • Az előszobában szeretné tartani az otthoni textíliákat, például a törölközőket, ágyneműt, terítőket, szőnyegeket stb.
  • A gardróbszekrényben szeretne egy gazdasági zónát, mert a lakás más részében nincs hely.

Ossza a gardróbszekrényt két részre úgy, hogy mindkét ajtónak más-más zónája legyen. Ennek a felosztásnak köszönhetően elválasztja a textilzónát a gazdasági zónától. Az egyik ajtó mögött szervezzen helyet a törölközőknek, ágyneműknek és egyéb konfekcióknak. Használjon fiókokat is, amelyekben a tárolt dolgok továbbra is védve lesznek a portól vagy más szennyeződésektől.

A felső tároló polcon elrejthet egy tartalék paplant, párnákat vagy szőnyegeket. A második részben rejtse el a porszívót, a vasalódeszkát vagy a ruhaszárítót. A polcok mellett lesz hely a tartalék higiéniai termékeknek, a vasalónak, a háztartási kisgépeknek és más, az otthoni higiéniát és rendben tartást segítő dolgoknak. A felső polcokon helyezzen el olyan dolgokat és eszközöket, amelyek veszélyesek lehetnek például a gyermekek számára.

Előszoba szekrény belső elrendezése 3

3. lehetőség – Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét a dolgok, lakástextíliák, cipők felakasztására, és egy gazdasági zónával a porszívó vagy a szárító számára.

  • A ruhatár a felsőruházat és a cipők tekintetében egy tipikus előszobai ruhatár lesz.
  • Találnia kell benne egy gazdasági zónát olyan dolgok számára, mint a porszívó vagy a vasalódeszka és a textíliák.

Hogyan kell megtervezni egy ilyen szekrény belsejét? Mint korábban, ossza fel a szekrényt – egy ajtó, egy zóna. A gazdasági részben különítsen el egy keskeny helyet a háztartási készülékek, például porszívó, szárító és vasalódeszka számára. Tartsa a vasalót és más kisebb háztartási készülékeket az alsó polcokon, és helyezze a textíliákat a fenti tágas polcokra.

A vasalót a porszívó számára fenntartott helyen is tarthatja. Hogy megkönnyítse a berendezések elhelyezését egy közös fülkében, használjon speciális szekrénykiegészítőket, például a bútor oldalfalára erősített tartókat a porszívócső és a vasaló számára. A szekrény második részében szervezzen dupla akasztókat a háztartás tagjainak és a vendégeknek a tárgyak felakasztásához, valamint egy helyet a cipők számára.

Előszoba szekrény belső elrendezése 4

4. lehetőség – Hogyan tervezzük meg az előszobai szekrény belsejét szezonális tárgyak, cipők és egy mosógép és porszívó számára helyet adó mellékhelyiség számára.

  • A ruhatár a felsőruházat és a cipők tekintetében egy tipikus előszobai ruhatár lesz.
  • Találnia kell benne egy gazdasági zónát olyan dolgok számára, mint a porszívó vagy a vasalódeszka és a textíliák.
  • Jó, ha a mosógép is elfér benne, mert a fürdőszobában nincs helye.

Igaz, hogy sok feladat egy szekrényhez, de ez egy méretre szabott tolószekrény, amit minden centiméterben személyre szabhatsz. Hogyan tervezzük meg egy ilyen multifunkcionális szekrény belsejét? Használja újra a felosztást – annyi ajtó, annyi hely és dedikált zóna. Az egyik front mögé tervezzen egy tipikus háztartási helyet, ahol van hely a porszívónak és a mosógépnek.

Van hely a vasalónak, a deszkának, a törölközőknek és a tisztítószereknek is. Használjon olyan kiegészítőket, mint például egy vasalótartó vagy egy porszívócsőtartó, hogy azok ne legyenek útban a szekrénytérnek. A cipőket és a szezonális holmikat rejtse el a második ajtó mögé. Használjon olyan fiókokat és kosarakat is, amelyekbe kesztyűk, sálak, kendők és sapkák is elférnek. A felső polcokon vastag pulóvereket vagy tréningruhákat tárolhat.

Előszoba szekrény belső elrendezése 5

A Designer Komandor alkalmazás – egy olyan eszköz, amely megmutatja, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét magának

A bemutatott javaslatok az előszobaszekrény belső terére csak néhány példa a valóban korlátlan számú megoldásból. Minden egyes gardróbszekrény más és más, akárcsak a tulajdonosa és annak igényei. Mindegyiknek más a mérete, az arányai, az elemek elrendezése. Ha a javasolt gardróbszekrényekben a dedikált zónák túl szélesnek vagy keskenynek tűnnek ahhoz, hogy egyetlen ajtó mögött elférjenek, mindig tervezhet más számú ajtót.

Azt is eldöntheti, hogy toló- vagy zsanéros ajtókat választ-e . Minden attól függ, hogy mennyi hely van a folyosón, és hogy ez nem fogja zavarni a kommunikációt a lakásban. Állítsa be a polcok magasságát, a rudak magasságát, dedikált helyeket magának, a háztartás tagjainak és a dolgoknak, amelyeket tárolni fog. Ezért, mielőtt elkezdene gondolkodni arról, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét az előszoba számára, mérje meg a porszívót, a bőröndöket és más terjedelmes dolgokat, amelyeket el akar rejteni a szekrényben. Ezeket a bútorok meghatározott mélyedéseihez és helyeihez kell illesztenie.

A szekrénynek egyszerre kell tágasnak és funkcionálisnak lennie. Semmi sem olyan bosszantó a mindennapi használat során, mint az ajtóhoz dörzsölődő, akasztókon lévő ruhák, a kiálló szárító vagy a porszívó csöve, amelyik kiesik. Ezt elkerülheti, ha követi korábbi javaslatainkat és tippjeinket.

egyedi előszoba gardróbszekrény tervezés

És mi a legjobb módja annak, hogy megtervezze a szekrény belsejét az előszobában? Használja az üzleteinkben megtalálható intuitív Designer Komandor alkalmazást a bútortervezéshez. Itt kollégáinktól rengeteg tippet és ötletet kaphat a hatékony tervezéshez.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.