Oldal kiválasztása

Inspirációk és ötletek a előszoba elrendezéséhez

Az előszoba a ház kirakata, ezért sokat elárul a ház lakóiról. Érdemes szívvel, de ésszel is megközelíteni az elrendezését, hogy ne csak gyönyörködtető, hanem funkcionális is legyen.

Előszoba elrendezés ötletek:

Modern gardrób elrendezési ötletek

Modern gardrób elrendezési ötletek

Modern gardrób elrendezési ötletek A belsőépítészet modern stílusának számos támogatója van. Nem csoda, hogy a gardrób térben is megjelent. A gardróbszoba olyan helyiség, amelynek mindenekelőtt gyakorlati szerepet kell játszania. A funkcionalitás ezért az első helyen...

bővebben
Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

bővebben
Hogyan rendezzünk be egy modern előszobát egy panelházba?

Hogyan rendezzünk be egy modern előszobát egy panelházba?

Hogyan rendezzünk be egy modern előszobát egy panelházba? Otthoni névjegykártya. Ugyanez elmondható az előszobáról is. Ez az első helyiség, amely rögtön a ház küszöbének átlépése után fogad minket és vendégeinket. Legyen ez egy hangulatos folyosó egy régi bérházban,...

bővebben
Konyha nappalival és az előszobával összekötve

Konyha nappalival és az előszobával összekötve

Konyha a nappalival és az előszobával összekötve Egyre többen nyitott teret választanak lakásuk berendezése során, amelyben a nappalival és az előszobával összeköttetésben van a konyha is. És ez nem csak a régebbi családi házakra igaz. A konyhával ellátott nappali és...

bővebben
Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény a folyosón Gardróbszekrény különleges feladatokhoz A klasszikus előszobaszekrénnyel éppúgy találkozhatunk apartmanokban, mint a lakásokban is. Gyakorlatilag a lakásba belépve, a küszöbön állva ez üdvözöl minket. Nem számít, hogy tolóajtós, vagy...

bővebben

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Funkcionálisan és ötletekkel, azaz az előszoba átgondolt elrendezésével.

Az előszoba tulajdonképpen a ház kirakata. Ez az, amely először fogadja Önt és vendégeit, ezért az előszoba elrendezésénél figyelembe kell venni mind a gyakorlati, mind az esztétikai szempontokat. Hogyan tervezzünk tehát egy előszobát, és mire figyeljünk az elrendezésénél, hogy maximalizáljuk a benne rejlő lehetőségeket? Milyen színeket és bútorokat válasszon, hogy minden illeszkedjen egymáshoz?

Számít-e a méret és a szín a terem berendezésénél?

A lakások és a házak folyosói nagyon különbözőek. Egyesek négyzet vagy téglalap alaprajzúak, bejáratokkal a lakás más helyiségeibe, mások egyfajta keskeny folyosót alkotnak, amely az egész lakáson keresztül vezet minket. Az előszoba elrendezését a belső tér elrendezése befolyásolja, és nem a mérete, mint ahogyan az látszik.

Mielőtt nekilátna az előszoba elrendezésének, nézze meg a rendelkezésére álló falakat és sarkokat, hogy ne zsúfolja tele a helyiséget felesleges bútorokkal, és használjon ki minden mélyedést vagy helyet a szobák bejáratai között, a padlótól a mennyezetig. A magas előszobákban, amelyekkel gyakran találkozhatunk bérházakban, szükség van bővítmények, tárolóhelyek vagy a mennyezetig érő magas szekrények beépítésére, hogy funkcionálisan kihasználhassuk a lakás legmagasabb részeit.

Az előszoba nem lehet sötét és komor, ezért a fal és a bútorok színének kiválasztása a tervezés kezdeti szakaszában nagyon fontos. Ha a természetes fényhez való hozzáférés korlátozott, jobb, ha világos falszíneket választunk a barna, bézs, vanília vagy szürke palettáról. Ily módon kinyitja és megnöveli a teret, és a terem díszítésére sötétebb dekorokból készült bútorokat használhat, amelyek érdekes szerkezetűek és mély barázdákkal rendelkeznek, amelyek a természetes fára emlékeztetnek. Maga az anyag érdekes dísze lesz a bútoroknak, és karaktert ad az egész belső térnek. Ez a megoldás különösen ajánlott keskeny és hosszú, de viszonylag világos helyiségekben.

Ha azonban a falak erősebb színe vagy az egyikükön lévő akcentus mellett dönt, mert az előszoba megfelelően megvilágított, válasszon bútorokat világos, fehérített dekorációkban, amelyek tökéletesen kiemelkednek a sötét falak hátterében. A színes üvegtöltéssel ellátott bútorok is nagyon érdekesen fognak kinézni, amelyek tükröződései láthatóak lesznek, különösen a fény bekapcsolása után, amit semmiképpen sem szabad elfelejteni. A fényt a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani, megvilágítva a legfontosabb helyeket.

Előszoba elrendezése – egy szekrény, mint főszereplő a belső térben

A gardróbszekrény az előszobában a megfelelő bútor a megfelelő helyen, gyakorlatilag nem hiányozhat onnan. Néha elég egy kicsi, kétszárnyú, máskor egy nagyobb, amely a felsőruházat tárolásán kívül más funkcióval is rendelkezik. Az, hogy milyen típusú gardróbszekrényt szerel be az előszobába, természetesen attól függ, hogy mekkora helyet tud számára biztosítani, valamint attól, hogy mit fog benne tárolni.

Ha csak a háztartás tagjainak és az idelátogató vendégeknek a felsőruházatát kell tárolnia, akkor egy klasszikus előszobai szekrény is elegendő. Könnyedén két funkcionális részre oszthatja, amelyek közül az egyiket a hosszú daraboknak, azaz a kabátoknak és a vendégek ruházatának szánja, a cipők számára pedig egy polcot vagy fiókokat a sapkák, sálak, kesztyűk és egyéb kisebb tárgyak számára. A második, rövid tárgyaknak szánt részben, egy két, egymás fölött elhelyezett sávval ellátott zónában tárolhatja a kabátok és dzsekik sorait. Egy ilyen szekrény, különösen egy méretre készült, padlótól a mennyezetig tartó szekrény, nagyon praktikusan használja ki a teljes teret a teremben.

Ha azonban több helye van, és megengedheti magának, hogy nagyobb szekrényt építsen, ne habozzon. Készítsen egyedi készítésű szekrényt több ajtóval, és használjon ki minden centimétert. Ennek a megoldásnak köszönhetően nemcsak ruhákat tárolhat egy szekrényben, hanem az egyik front mögött egy hasznos helyet is kialakíthat, ahol vasalódeszkát, vasalót, szárítót vagy porszívót tárolhat. Ez tökéletes módja azoknak a kissé kényelmetlen és bizonyára kevésbé vonzó tárgyaknak a tárolására, amelyeknek mindenképpen meg kell találniuk a helyüket, különösen társasházakban vagy kisebb házakban. Egy sor akasztó és szervező, például egy vasalótartó vagy egy porszívócső tartó, valamint áttört kosarak megkönnyítik a különálló használati zóna szervezését és funkcionális elrendezését.

A legtöbb előszobában a tükör az egyik falon kerül elhelyezésre, annak praktikus rendeltetése miatt. A tükörbe nézünk, amikor elhagyjuk a házat vagy készülődünk a kimozduláshoz. Sajnos a kis termekben nem mindig van hely, vagy nem engedhetünk meg magunknak egy kis tükröt, amelyben nem látjuk az egész alakot. Ebben az esetben a tolóajtós gardróbszekrény egy másik igényt is kielégít, és többfunkciós bútordarabbá válik. A szekrényajtóban lévő tükör nemcsak praktikus, hanem dekoratív is, mert tökéletesen megnöveli és feldobja a belső teret, tágassá teszi azt, és magát a szekrényt is könnyűvé.

Ha a tükör valóban az egyetlen tükör lesz a lakásban, azaz arra szolgál, hogy a házból való kilépés előtt megnézzük magunkat, válasszunk ezüst tükröt, mert az valósághűen tükrözi a színeket és a természetes megjelenésünket. Egy barna vagy grafit tükör használata csak érdekesebb vizuális hatást kelt, de kis helyiségekben nem fog működni, és eltorzítja a természetes tükörképünket, természetellenes bőrtónust és torz színeket mutatva.

Az álmai nappalijának elrendezését befolyásoló elemek

Ne zsúfolja össze a szobát véletlenszerű bútorokkal és dolgokkal. Nem a mennyiségről, hanem a minőségről van szó. Kis, rosszul megvilágított helyiségekben válasszon világos és meleg színeket mind a bútorok, mind a falak esetében. Ezek nemcsak tágasságot, hanem könnyedséget és modernitást is adnak a nappalinak. A jól megvilágított és nagyméretű nappalikban hangsúlyozza a belső tér karakterét sötétebb bútorokkal vagy a falak erősebb színével.

A nappali elrendezésének, vagyis annak a hangulatnak, amelyet teremteni szeretne benne, Önből, az esztétikai és stílusérzékéből kell fakadnia, ne hagyja, hogy kész megoldásokat erőltessenek Önre. Ha szereti a sima felületeket, használjon színes üveget. Bútorokban, szekrényfrontokon, komódajtókon vagy egy asztal üveglapjaként érdekes módja egy klimatikus, kifinomult, könnyedséggel és tükröződésekkel teli enteriőr kialakításának.

Másrészt a nappali elrendezése, amely áttört paneleket kombinál finom deszkadíszekkel, a nosztalgia és a romantika egy klasszikus változatának jegyében azok számára, akik a hagyományos belső tereket kedvelik. Ha azonban a merész megoldások híve vagy, akkor tegyél fel erős, színes hangsúlyokat a bútorokban, kiegészítőkben vagy az egyik falon. Játsszon a felület textúrájával és szerkezetével, hogy meglepje az Önt meglátogató vendégeket, és egyedi belső teret hozzon létre.

Hogyan rendezzünk be érdekesen és kreatívan egy zugokkal teli előszobát?

Ha van egy tágas szekrénye, a terem díszítéséhez csak egy érdekes, eredeti komódra van szüksége. A szekrénnyel azonos stílusban vagy nagyon eredeti megjelenéssel fenntartva, stílusosabbá teszi és sok apró és praktikus hétköznapi tárgynak, valamint sálaknak, kendőknek, sapkáknak és kesztyűknek ad helyet. Egy különleges, hozzáillő cipősszekrény és egy akasztókkal ellátott panel a felsőruházat számára, valamint egy kárpitozott ülés, amely megkönnyíti a cipőfelvételt, elegendő elem az előszoba felszerelésében. Nem kell hozzá sok minden.

A folyosón kell, hogy legyen hely a sétához, mert ez az egyik legfontosabb kommunikációs útvonal a lakásban. Ezért a bútorok kiválasztásakor figyeljen a méretekre. Ha van egy mélyedés a szobában, használja ki azt beépített szekrény kialakítására, még akkor is, ha a mélysége túl kicsinek tűnik. Egy egyedi készítésű gardróbszekrény lehetőséget ad arra, hogy megfelelően alakítsuk ki a bútor méreteit, amely egy részen lehet mélyebb és túlnyúlhat a mélyedésen, egy stratégiai helyen pedig egy szintben lehet vele.

Magas termekben használjuk ki a mennyezet alatti teret – ez a tárolóhelyek birodalma. Az anyag kiválasztásával, amelyből a szekrény készül, nem különálló darabok lesznek, hanem illeszkednek a belső térbe, és egy teljes készletet alkotnak a terem elrendezésében.

A cipősszekrényeknek sem kell hagyományosnak lenniük, többféle színben és méretben kaphatók. Méretüket aszerint választhatja ki, hogy milyen cipőket szeretne elrejteni bennük, elkülönítve a helyet a magas és alacsony cipőknek. Még egy keskeny mélyedés is működik tipikus háztartási szekrényként, ha méretre van szabva, a polcokat a céltól függően különböző magasságban helyezi el, és a szekrényhez hasonló kitöltéssel csukható előlappal zárja le.

Hétköznapi előszobának tűnik, de valójában nem is olyan hétköznapi. Elrendezésének illeszkednie kell a többi helyiség stílusához és hangulatához, hiszen meghívót jelent a lakás többi részébe. Ezért igyekezzünk arra törekedni, hogy az előszoba elrendezése, amit választunk, ne csak a lakás és a háztartás tagjainak kirakatává tegye ezt a helyiséget, hanem olyan hellyé, amelyet mosolyogva üdvözlünk, amikor átlépjük a ház küszöbét.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény a folyosón Gardróbszekrény különleges feladatokhoz A klasszikus előszobaszekrénnyel éppúgy találkozhatunk apartmanokban, mint a lakásokban is. Gyakorlatilag a lakásba belépve, a küszöbön állva ez üdvözöl minket. Nem számít, hogy tolóajtós, vagy...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.