Oldal kiválasztása

Modern stílusú mikro lakás és mikroapartman. Kényelem kis helyen.

Kis tér, nyitott alaprajz, kényelem és komfort – egy modern stílusú mikro lakás egy nagyváros egyik bérházában. Egy kis lakás, amely lenyűgöz stílusával, átgondolt szervezésével és nyugodt színeivel megnyugtat. Annyit hallunk a ” méret a lényeg”-ről, negatívan utalva a kis mikro lakások és azok elrendezésére. Mi megtörjük ezeket a sztereotípiákat, és teljesen más tereket mutatunk. Valóban lehetséges egy tucatnyi négyzetméteren kényelmes lakhelyet berendezni? Kiderül hogy lehet, ha van egyedi készítésű bútorokra lehetőség, valamint jó ötlet és gondolkodás a funkcionalitás prizmáján keresztül. Egy ekkora tér valószínűleg nem egy életre szóló célpont lesz. Egy mikroapartman sem egy nagycsaládosoknak való hely, de egy bizonyos ponton kiderülhet, hogy tökéletes megoldás. Íme a mi javaslatunk egy modern mikroapartmanra, amelyet soft-loftnak is nevezhetünk.

Mit kínál egy modern stílusú mikro lakás?

A modern, világos stílusban berendezett mikroapartmanban a kis alapterület ellenére helyet kapott egy kis konyha étkezővel, egy hálószoba mini gardróbbal a félemeleten és egy fürdőszoba. A 9m2-es félemelet és az alatta lévő 9m2-es helyiség talán nem egy hatalmas terület, de jó tervezéssel és funkcionális megoldásokkal hangulatos lakhelyet hozhatsz létre rajta.

A modern mikroapartman lágy tetőtéri hangsúlyokkal, stílusa és elrendezése vonzó lehet azoknak, akik egy rendkívüli helyet és menedéket keresnek a pihenésre és egy pillanatnyi kikapcsolódásra a mindennapi rohanásból. Mindenképpen alkalmas szinglik vagy diákok számára, de lesz hely a barátokkal való találkozásra is. Ennek a mikroapartmannak a végső elrendezését befolyásoló részletei a felújítási munkálatok során felfedezett természetes tégla és az egyedi mennyezeti gerendák voltak. Ezeket nem lehetett kihagyni az egész tervezési folyamatból, és amikor megfelelően ki voltak állítva, kifinomult megjelenést kölcsönöztek a belső térnek. Ezért a téglára porvédő szert alkalmaztak, a gerendákat pedig lakkfestékkel vonták be, hogy még inkább kiemeljék varázsukat és a fa szépségét.

Így kezdődött a munka egy modern stílusú mikroapartman kialakításával, bár több más stílusba is beilleszthető, mert itt mindenki talál egy kellemes, stiláris meglepetést.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

mikor lakás modern stílusban     Mikro apartman modern stílusban: kilátás az előszobára, a konyhára és a félemeletre

Hogyan szervezzünk egy konyhát egy mikro lakásban egy modern stílusban?

Kétségtelen, hogy egyedi konyhának kell lennie. Ez az egyetlen módja annak, hogy a bútorok megfelelően illeszkedjenek és megőrizzék funkcionalitásukat. A mikroapartman egy ilyen megoldásra összpontosít, aprólékosan kihasználva minden sarkot. A konyhabelső nem nagy, mert a szélessége 2800 mm. A helyiség magassága azonban látványos – 3200mm – és ez teszi naggyá a teret.

A mikrostúdió konyhaterületének elrendezése nem lett volna lehetséges okos trükkök nélkül:

  • A szoba végében lévő magas, de keskeny ablak széles függönyt kapott, amely valóban csak a fal egy részét takarta, magát az ablakot nem. Ha az étkezőasztalnál nézzük a teret, egészen másképp néz ki. Így, egy hosszú függöny segítségével optikailag kitágítottuk a belső teret, és vizuálisan felmelegítettük a konyhát.
  • A konyhabútor L elrendezése biztosította a legfontosabb berendezéseket, például a beépített pult alatti hűtőszekrény, a lefolyóval ellátott mosogató vagy a kétállású főzőlap megfelelő elhelyezését.
    A felső szekrényekbe épített mikrohullámú sütőnek is van helye, valamint a páraelszívó rejtett szellőztetésének, a legkevesebb helyet foglaló lapos csatornával.
  • Egy ilyen szűk belső térben a legjobb színválasztás a bútorlap világos dekorja volt, de nem akartuk, hogy klasszikus fehér legyen. Ezért választottuk az Egger U775 táblát, azaz a szürke fehér hűvös, legvilágosabb árnyalatú szürkét. A dekorációs elem, amely szépen hangsúlyozza ezt a hűvös árnyalatot és karaktert ad a bútornak, a fekete, rövid fogantyúk.

A felső szekrények teste, a pult és a pult feletti panel és az étkezőasztal fehér Levanto márványból (Egger F812) készült. Használatának köszönhetően ez a dekor nagyon érdekesen illeszkedik a szekrények és fiókok világos frontjaihoz, és kiemeli a szoba falán lévő tégla báját is.

modern stílusu mikor lakás egyedi bútorralEgy modern stílusú mikro lakás: a függönyökkel ellátott falszakasz a keskeny ablakot nagyon tágassá teszi.

Ebben a kis konyhában, egy általunk berendezett, modern stílusú mikroapartmanban semmi sem véletlen. Minden bútordarabnak funkciója van:

  • Nem véletlen elem az épületben az asztallap feletti panelben elhelyezett dupla LED-profil, érintésmentes kapcsolóval.
  • Az ablak melletti asztallap alá rejtett szekrény az ablaknál szintén ideális tárolóhely.
  • A forma egy eredeti bortartóval lep meg, lezárva a felső szekrényeket.

Ebben a konyhában nincsenek holt zónák, minden tér ki van használva, és meghatározott szerepe van. A beruházó a lehető legtöbb funkcionalitást szerette volna kihozni ebből a kis belső térből, miközben nem fosztotta meg a potenciális bérlőt a lakókomforttól. Ennek az egyedi, modern stílusú mikroapartman tervén a konyha minden bizonnyal nagyon fontos szerepet játszik, és előhírnöke annak, ami a félemeleten vár.

Modern stílusú mikroapartman egy hálószobával a félemeleten

Néha nevezhetjük a tetőtéri szoba helyettesítőjének is. Félemelet – további helyiség a szobában, amely számos célra használható. Milyen feltételeknek kell megfelelni? Természetesen a megfelelő belső magasság. Ennél a modern mikrolakásnál ez nem volt probléma. A 3200 mm magas helyiségben több mint 9m2 hálószobát lehetett leválasztani, létrehozva egy klimatikus, személyes pihenő zónát.

A félemeletre való feljutáshoz csak egy speciális létrát kell használni.
A magasság a félemeleten 1100 mm a mennyezeti gerendákig, és a mennyezeten lévő gerendák között 1300 mm. A pihenőhely kialakításához ez tényleg elég. Ebben a részben egy hangulatos hálószobát rendeztek be egy egyszemélyes ággyal, amely szürke színével érdekesen megfelel a falon lévő természetes téglának. Bár itt nincs ablak, a modern mikroapartman központi részén lévő magas ablakból fény jut a félemeletre. Ezenkívül az egész zónát a gerendák mentén és a szoba oldalsó szélein futó LED-ekkel világították meg. Itt a gerendák mentén alkalmazott szögletes LED-profilokat alkalmaztak, semleges fényszínnel, zónás megvilágítással. Érdekes hatásról volt szó, de a fénytakarékosságról is, hogy csak ott világítson, ahol az adott pillanatban szükség van rá.

Bár az ágy nem nagy, nem tagadhatja le a kényelmét és a stílusát. A kárpitozott fejtámla és az antracit színű kárpitozott oldallap, amelynek szabálytalan formái egy kerítésre emlékeztetnek, igazán kellemes helyet teremt az alváshoz és a pihenéshez egy jó könyvvel. Emellett a puha panelek nagyon szépen felmelegítik ezt a modern, hangulatos hálószobát ebben a mikroapartmanban.

modern stílusú mikoapartmanModern stílusú mikro apartman: egy hálószoba egy ággyal a félemeleten

Lesz-e hely a szekrénynek egy modern mikroapartmanban? Mi tudjuk, hogy igen.

Az egész lakásban nincs lehetőség egy teljes értékű nyíló- vagy toló gardróbszekrény beépítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ebben a modern stílusú mikroapartmanban ne lenne saját tárolóhely.

Volt egy kis szekrény a félemeleten az ágy mellett. Nyitott polcain, fiókjaiban és rúdjain a bérlő holmija biztosan elfér, és mindig könnyen hozzáférhet a holmijához. Annak érdekében, hogy ne pazarolja a helyet a bútorok oldalain, további fogasokat szereltek fel, amelyek biztosan megtalálják a használatukat, és tökéletesen kiegészítik a tárolóhelyet. A beépített szekrényt méretre gyártották, hogy illeszkedjen a félemeleten lévő hely alakjához és méretéhez.

A kis belső tér további feldobása érdekében világosszürke színű panelt (Egger U708) használtak. A természetes anód színű peremfogantyúk nemcsak a fiókok praktikus elemei, hanem egy dekoratív elem is, amely érdekes módon illeszkedik a téglákhoz és a fagerendákhoz.

Ez a modern stílusú városi mikrolakás igazán vonzó lehet még a legigényesebb bérlők számára is. Az ilyen kis belső terekben fontos szerepet játszik a jó szellőzés, ezért erre a szempontra is ügyeltünk. Annak érdekében azonban, hogy a kis teret ne rontsa el a kiálló beépítés, a lineáris radiátoron szellőzőrácsokat készítettünk, mint ezt a nem túl esztétikus elemet elfedő elemeket.

mini gardrób mikor lakásbaModern stílusú mikro lakás: kétoldalas mini gardróbszekrény

 

mini gardrób mikoapartmanbaMikroapartman modern stílusban: a rejtett szellőztetés nem csúfítja el a szobát, és tökéletesen betölti funkcióját

Egy kis, modern fürdőszoba egy kis, modern mikroapartmanban – hogyan rendezzük be?

A mikroapartmanok elrendezésekor a beruházó a lakás főfolyosóján található, egyedi készítésű szekrényekbe szerelt mosógép és szárító formájában biztosította a közös helyiséget. Így nem kellett helyet keresni az ilyen típusú berendezéseknek a fürdőszobában. Így a többi megoldás esztétikájára és funkcionalitására lehetett koncentrálni.

Ebben a modern mikroapartmanban a fürdőszoba a félemelet alatt, közvetlenül a lakás bejáratánál található. A bejárat egy érdekes Lumi üvegezésű, kilincses ajtókkal ellátott, reteszelt és rögzített panelekkel ellátott Lumi üvegezésű bejárat. A fal szokatlan és figyelemfelkeltő részlete a kockás üvegkitöltés, amely tökéletesen illeszkedik az ajtók és panelek alumíniumprofiljaihoz.

Mi a helyzet a fürdőszobában? Bár mikrofürdőszobáról van szó egy mikrolakásban, modernségét és báját nem lehet letagadni. Funkcionalitása sok nagy fürdőszobát is megszégyeníthet. Van egy zuhanykabin, egy tágas, a fülkébe integrált WC, egy szekrény fiókokkal a mosdókagyló alatt és egy tükörrel ellátott akasztós szekrény. Mindkét bútordarab a mindennapi ápolásban hasznos mosószerek, vegyszerek és kozmetikumok tárolására szolgál. A mosdókagyló alatti szekrény könnyedségének megadása érdekében fehér akrilból készült, a fiókok pedig Push To Open rendszerű, érintésre nyíló vezetőkkel vannak ellátva. Ennek köszönhetően nem állnak ki a fogantyúk, ami rendkívül fontos a kis helyiségekben. A felső tükrös szekrény sekélyebb, mint az alsó, és speciálisan hosszúkás frontokkal rendelkezik, amelyek az alsó részen fogantyúként funkcionálnak.

A világos, funkcionális fürdőszobabelső privát helyet biztosít a szépségápolási kezelésekhez, ami a mikrostúdiók elrendezésekor nem mindig lehetséges.

mini fürdőszoba berendezése egyedi bútorralMikroapartman modern stílusban: egy mosdószekrény és egy akasztós szekrény, amely tökéletesen illeszkedik a rendelkezésre álló térbe.

Természetesen egy kis lakás hangulata gyönyörködtethet. De mint fentebb említettük, nem egy örök életre szóló hely. Inkább egy megálló a saját megvalósítása felé vezető úton. És ez minden bizonnyal egy nagyon egyedi, hangulatos és nagyon funkcionális megálló, ahol megvalósíthatja álmait és követheti céljait.

Ennek a modern mikrolakásnak minden része meglepő. Minden egyes megoldás különleges szerepet tölt be, és minden egyes bútordarab lenyűgöz minőségével és funkcionalitásával. Az itt bemutatott szabadalmak közül sok felhasználható otthona vagy lakása berendezésénél. Könnyebb mindent átvinni kis méretből nagy formátumba. Ebben az esetben hasznosak lesznek a bútorok és az egyedi megoldások, amelyek segítenek bármely belső tér maximális és legjobb elrendezésében. Ez a mikrolakás jó példa erre.

Ha segítségre van szüksége a belső tér kialakításában, vagy egyedi, személyre szabott bútorokat keres, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy látogasson el a legközelebbi Komandor bemutatóterembe. Nemcsak a projektben segítünk Önnek, hanem legyártjuk és összeszereljük a bútorokat.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.