Oldal kiválasztása

Milyen a praktikus gardróbszekrény belső elrendezés?

Milyen belső elemek közül választhatsz a gardróbszekrényed praktikus belső elrendezéséhez?

Röviden összefoglalom, hogy mik azok a szempontok, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni, ha egy gardróbszekrény belső elrendezésének kialakítását szeretnéd megvalósítani. 

  • A szekrény külső méretei: Lehetőség szerint maximalizáld a méreteket! Nagy szekrénybe sok ruha fér el!
  • A szekrény belső elrendezése: Első kérdés: Milyen ruhákat fogsz a szekrényben tárolni? Csoportosítsd őket ilyen szempontok alapján: vállfára akasztható, összehajtogatható, fiókba belepakolós, lábbelik, hétköznapi, ünneplős, évszaknak megfelelő ruházat. Második lépés: számold meg, hogy ezekből mennyi van!
  • Csoportosítsd a női-és a férfi ruhákat, vagy adott esetben a gyerek ruhákat.
  • Figyelj a ruhák méreteire! Például egy női blúznak teljesen más mérete van, mint egy férfi ingnek. A hosszú téli kabátnak nagyobb lógatási magasságot kell kalkulálni, mint egy pulóvernek.

 

#1

POLC: Erre tedd az összehajtogatott pólókat és pulcsikat, vagy a törölközőket, ágyneműt. Az egymás felett lévő polcok közti távolság akkor ideális, ha 27-35 cm közötti. Természetesen vannak extrém esetek, lásd pl. ha a felső polcon bőröndöket szeretnél tárolni. Akkor bizony 50-60 cm polcmagasság is kelleni fog! Ha bővebben szeretnél erről olvasni, akkor nézd meg a Mekkora az ideális polctávolság és mélység a szekrényekben írásunkat, ahol részletesen megvizsgáljuk ezt a kérdést.

Gardróbszoba L alakú beépített szekrénnyel, világítással, cipőtárolóval, fiókokkal és polcokkal

Praktikusan elrendezett L alakú nyitott gardróbszekrény

#2

VÁLLFA TARTÓ RÚD: Vállfákon ingek, pólók, blúzok, nadrágok lóghatnak. Ezeknek más-más a lógatási magassága. Csoportosítsd össze az azonos hosszúságúakat és ezek kerüljenek egy belső elembe. A vállfatartó rudak közé tehetsz polcot is, ez esetben a polc nem csak elválasztja egymástól a ruhákat, hanem pakolási felületet is teremt.

Standard beépített szekrény és gardróbszekrény kiegészítők

Krómozott vállfa tartó rúd a gardróbszekrényb

#3

FIÓK ÉS KOSÁR: Fiókokból szinte bármekkora méretű elkészíthető, ezért nagyon rugalmasan lehet fiókokkal tervezni. A kosarak szélességi, magassági és mélységi méretei is adottak, persze több méretből választhatsz. Kosaraknál vannak hagyományos fémrácsos és extrább ( pl műanyag rattan falas ) megoldások is.

#4

KIHÚZHATÓ NADRÁGTARTÓK: Több megoldás is létezik, nekem a MOCCA termékcsalád 8 részes nadrágtartója tetszik a leginkább. Ennél a szerkezetnél az egyes nadrágtartó pálcácskák mobilak, így gyakorlatilag bármilyen nadrág számára ideális lesz. Ez a kihúzható nadrágtartó remek csúszószerkezettel rendelkezik, önbehúzós és fékezős vasalata miatt rendkívül elegáns. A párnázott pálcák nem gyűrik meg a nadrág anyagát, úgyhogy csak egyszer kell kivasalnod a ruhát!

Kihúzható nadrágtartó

#5

KIHÚZHATÓ NYAKKENDŐ-ÉS ÖVTARTÓK: Itt is több termékcsalád létezik, ezek mindegyike funkciójában megállja a helyét. Méretei és kialakításai mindegyiknek más-és más, illetve a rendelkezésre álló akasztási felületek is különböznek. Célszerű a legkisebb helyigényű, és a legtöbb nyakkendőt megtartó terméket választani.

#6

KIHÚZHATÓ CIPŐTARTÓK: Lehet kihúzható polcon is a cipőket tárolni, ez lényegében egy mini fiók, aminek csak minimális a magassága. Ennél már esztétikusabb az antracit színű MOCCA termékcsalád kihúzható cipőpolca.

Antracit színű kihúzható cipőtartó

#7

KIHÚZHATÓ TÜKÖR: Igen, jól látnak szemeid, van ilyen is. 🙂 Egy belső térbe elrejtett, igény esetén kihúzható-és kihajtható tükörről van szó. Kis helyigényű, lényegében 2 zakótól rabolja el a helyet a szekrény belsőben. Akkor érdemes belevágni egy ilyenbe, ha mondjuk az ajtókra nem akarsz tükröt de mégis szeretnéd megszemlélni a kiválasztott ruhák kompozícióját.

Kihajtható tükör

#8

KIHÚZHATÓ ÉKSZERTARTÓ FIÓK: A MOCCA termékcsalád ékköve abszolút a szekrénybelső fanoknak való! Bézs színű, kellemes tapintású kárpitozással van bevonva, rekszes kialakítású a sok ékszernek, vagy karórának. Létezik nyitott és félig zárt kialakítása is.

Kihúzható ékszertartó

#9

ZÁRHATÓ FIÓK: A klasszikus zárszerkezetekhez képest a MOCCA termékcsalád zárható fiókja inkább egy kisebb mini széfre hasonlít. PIN kódos nyitású, mini aksis csodakütyü. 🙂 Első látásra szerelem!

Zárható fiók – miniszéf

 A szekrények belső kialakításában érdemes szakembereink segítségét kérned, akik több éves tapasztalattal a hátuk mögött rutinosan vezetnek végig a lépéseken és legkésőbb 4 hét alatt otthonodba varázsolják a gardróbszekrényedet!
Tervezésre lehetőség van személyesen valamelyik mintatermünkben, vagy kérhetsz árajánlatot online is a honlapunkon!

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése. 70 négyzetméter, amely egységesen, harmonikusan és kényelmesen van elrendezve. Ennek a lakásnak a beruházói olyan klimatikus, funkcionális belső tereket szerettek volna, amelyek levegőt adnak az utcai nyüzsgésből, és...

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás és mikroapartman. Kényelem kis helyen. Kis tér, nyitott alaprajz, kényelem és komfort - egy modern stílusú mikro lakás egy nagyváros egyik bérházában. Egy kis lakás, amely lenyűgöz stílusával, átgondolt szervezésével és nyugodt színeivel...

Már Konkrét Terved és Elképzelésed van?

Kérj ajánlatot villámgyorsan online. 3 munkanapon belül konkrét ajánlatot és látványtervet kapsz a kezedbe.

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.