Oldal kiválasztása

Milyen a praktikus gardróbszekrény belső elrendezés?

Milyen belső elemek közül választhatsz a gardróbszekrényed praktikus belső elrendezéséhez?

Röviden összefoglalom, hogy mik azok a szempontok, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni, ha egy gardróbszekrény belső elrendezésének kialakítását szeretnéd megvalósítani. 

  • A szekrény külső méretei: Lehetőség szerint maximalizáld a méreteket! Nagy szekrénybe sok ruha fér el!
  • A szekrény belső elrendezése: Első kérdés: Milyen ruhákat fogsz a szekrényben tárolni? Csoportosítsd őket ilyen szempontok alapján: vállfára akasztható, összehajtogatható, fiókba belepakolós, lábbelik, hétköznapi, ünneplős, évszaknak megfelelő ruházat. Második lépés: számold meg, hogy ezekből mennyi van!
  • Csoportosítsd a női-és a férfi ruhákat, vagy adott esetben a gyerek ruhákat.
  • Figyelj a ruhák méreteire! Például egy női blúznak teljesen más mérete van, mint egy férfi ingnek. A hosszú téli kabátnak nagyobb lógatási magasságot kell kalkulálni, mint egy pulóvernek.

 

#1

POLC: Erre tedd az összehajtogatott pólókat és pulcsikat, vagy a törölközőket, ágyneműt. Az egymás felett lévő polcok közti távolság akkor ideális, ha 27-35 cm közötti. Természetesen vannak extrém esetek, lásd pl. ha a felső polcon bőröndöket szeretnél tárolni. Akkor bizony 50-60 cm polcmagasság is kelleni fog! Ha bővebben szeretnél erről olvasni, akkor nézd meg a Mekkora az ideális polctávolság és mélység a szekrényekben írásunkat, ahol részletesen megvizsgáljuk ezt a kérdést.

Gardróbszoba L alakú beépített szekrénnyel, világítással, cipőtárolóval, fiókokkal és polcokkal

Praktikusan elrendezett L alakú nyitott gardróbszekrény

#2

VÁLLFA TARTÓ RÚD: Vállfákon ingek, pólók, blúzok, nadrágok lóghatnak. Ezeknek más-más a lógatási magassága. Csoportosítsd össze az azonos hosszúságúakat és ezek kerüljenek egy belső elembe. A vállfatartó rudak közé tehetsz polcot is, ez esetben a polc nem csak elválasztja egymástól a ruhákat, hanem pakolási felületet is teremt.

Standard beépített szekrény és gardróbszekrény kiegészítők

Krómozott vállfa tartó rúd a gardróbszekrényb

#3

FIÓK ÉS KOSÁR: Fiókokból szinte bármekkora méretű elkészíthető, ezért nagyon rugalmasan lehet fiókokkal tervezni. A kosarak szélességi, magassági és mélységi méretei is adottak, persze több méretből választhatsz. Kosaraknál vannak hagyományos fémrácsos és extrább ( pl műanyag rattan falas ) megoldások is.

#4

KIHÚZHATÓ NADRÁGTARTÓK: Több megoldás is létezik, nekem a MOCCA termékcsalád 8 részes nadrágtartója tetszik a leginkább. Ennél a szerkezetnél az egyes nadrágtartó pálcácskák mobilak, így gyakorlatilag bármilyen nadrág számára ideális lesz. Ez a kihúzható nadrágtartó remek csúszószerkezettel rendelkezik, önbehúzós és fékezős vasalata miatt rendkívül elegáns. A párnázott pálcák nem gyűrik meg a nadrág anyagát, úgyhogy csak egyszer kell kivasalnod a ruhát!

Kihúzható nadrágtartó

#5

KIHÚZHATÓ NYAKKENDŐ-ÉS ÖVTARTÓK: Itt is több termékcsalád létezik, ezek mindegyike funkciójában megállja a helyét. Méretei és kialakításai mindegyiknek más-és más, illetve a rendelkezésre álló akasztási felületek is különböznek. Célszerű a legkisebb helyigényű, és a legtöbb nyakkendőt megtartó terméket választani.

#6

KIHÚZHATÓ CIPŐTARTÓK: Lehet kihúzható polcon is a cipőket tárolni, ez lényegében egy mini fiók, aminek csak minimális a magassága. Ennél már esztétikusabb az antracit színű MOCCA termékcsalád kihúzható cipőpolca.

Antracit színű kihúzható cipőtartó

#7

KIHÚZHATÓ TÜKÖR: Igen, jól látnak szemeid, van ilyen is. 🙂 Egy belső térbe elrejtett, igény esetén kihúzható-és kihajtható tükörről van szó. Kis helyigényű, lényegében 2 zakótól rabolja el a helyet a szekrény belsőben. Akkor érdemes belevágni egy ilyenbe, ha mondjuk az ajtókra nem akarsz tükröt de mégis szeretnéd megszemlélni a kiválasztott ruhák kompozícióját.

Kihajtható tükör

#8

KIHÚZHATÓ ÉKSZERTARTÓ FIÓK: A MOCCA termékcsalád ékköve abszolút a szekrénybelső fanoknak való! Bézs színű, kellemes tapintású kárpitozással van bevonva, rekszes kialakítású a sok ékszernek, vagy karórának. Létezik nyitott és félig zárt kialakítása is.

Kihúzható ékszertartó

#9

ZÁRHATÓ FIÓK: A klasszikus zárszerkezetekhez képest a MOCCA termékcsalád zárható fiókja inkább egy kisebb mini széfre hasonlít. PIN kódos nyitású, mini aksis csodakütyü. 🙂 Első látásra szerelem!

Zárható fiók – miniszéf

 A szekrények belső kialakításában érdemes szakembereink segítségét kérned, akik több éves tapasztalattal a hátuk mögött rutinosan vezetnek végig a lépéseken és legkésőbb 4 hét alatt otthonodba varázsolják a gardróbszekrényedet!
Tervezésre lehetőség van személyesen valamelyik mintatermünkben, vagy kérhetsz árajánlatot online is a honlapunkon!

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Már Konkrét Terved és Elképzelésed van?

Kérj ajánlatot villámgyorsan online. 3 munkanapon belül konkrét ajánlatot és látványtervet kapsz a kezedbe.

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.