Oldal kiválasztása

Útmutató – hogyan kell a ruhákat a szekrénybe akasztani

Hogyan kell a ruhákat felakasztani a szekrényben vagy az öltözőben? A legtöbbször elhangzó válasz – a fogasokon. A ruhák helyének megszervezésében a funkcionalitás, a kényelem és a logika a legfontosabb. Mindannyian úgy tároljuk a ruhákat, ahogyan nekünk tetszik, hogy azok elérhető közelségben, viselésre készen és könnyen megtalálhatóak legyenek.

A tárolás módja azonban nemcsak a preferenciáinktól függ, hanem a rendelkezésünkre álló helytől, a viselt dolgok típusától és az életmódunktól is. Egyesek inkább polcokon rendezik el a dolgokat, mások inkább akasztókon lógva tartanak mindent. Függetlenül attól, hogy melyik formát választod, van egy kis útmutatónk, hogy mire kell figyelned, hogy praktikusan tároljon, és a lehető legjobban betöltse a feladatát. Ma megtanulod, hogyan kell felakasztani a ruhákat mind egy kis szekrényben, mind egy tágas gardróbszekrényben .

Akasztás – kinek van erre lehetősége?

Az akasztás az egyik legnépszerűbb módja a ruhák tárolásának. Ezt a megoldást az elfoglalt és praktikus emberek választják, akiknek nincs idejük kivasalni a dolgokat, mielőtt kimennének az utcára. Ez azok számára is egy lehetőség, akiknek főleg üzleti és alkalmi ruhák vannak a szekrényében, például ingek, öltönyök, zakók vagy kosztümök.

Ezeket a dolgokat gyakorlatilag fel kell akasztani, hogy ne gyűrődjenek vagy deformálódjanak, és bármikor kéznél legyenek. Miután kivasalták és felakasztották őket, bármikor készen állnak arra, hogy elinduljanak, legyen szó üzleti megbeszélésről vagy baráti vacsoráról. Ha tehát a helyiség, ahol a ruháit tartja, azaz a gardrób vagy a ruhásszekrény lehetővé teszi, válassza ezt a tárolási formát.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

U alakú gardróbszoba mokka belső kiegészítőkkel
A felakasztott ruhák tárolásakor fontos a jó tervezés, az akasztók kiválasztása és a zónákra való felosztás.

Mit lógatunk fel a szekrényben?

Természetesen nem mindent lehet akasztóra akasztani. Hogyan akasszuk fel a ruhákat az öltözőben és a gardróbban, hogy tovább élvezhessük őket, és ne tegyük tönkre? Csak jó, ha tudjuk, mit kell felakasztani, és mit mindenképpen jobb összehajtogatni és a polcokon tárolni. Egyes ruhák, például a vastag pulóverek, nem szeretik a lógós tárolási formát. Súlyuk miatt biztosan deformálódnak, nyúlnak – és ezt semmiképpen sem szeretnénk. Szerencsére a legtöbb ruhát szabadon felakaszthatjuk akasztókra, és gondoskodhatunk kifogástalan és rendezett megjelenésükről.

Mi alkalmas tehát akasztásra? Íme egy rövid ízelítő:

  • felsőruházat, például kabátok, dzsekik
  • öltönyök
  • ingek és blúzok
  • sportos melegítőpólók
  • női ruhák
  • nadrágok és szoknyák
  • sálak, övek és nyakkendők

De ne feledd!

Mielőtt azonban a ruhákat a szekrénybe akasztanád, próbáld meg kivasalni őket. Ennek köszönhetően készen állnak, nem deformálódnak, és sokkal több fér el belőlük a bútorban. A különleges alkalmakra szánt vagy különleges tárolási körülményeket igénylő tárgyakat érdemes pluszban tárolózsákkal biztosítani. Így nem lesznek szagosak kívülről, és megvédi őket a portól. Fontos szabály, hogy ne tároljon tisztátalan ruhákat a szekrényben. Jobb, ha azonnal a mosásba tesszük őket, mintha összekeverjük a tiszta és friss ruhákkal. Miért bátorítsuk tehát a molyokat, hogy elfoglalják a szekrényünket? Ez egyszerre szól a higiéniáról és a kényelemről.

 

modern egyedi nyitott gardróbszekrényA ruhák felakasztásakor hagyjon helyet közöttük. Nem fognak gyűrődni, és megfelelő szellőzést biztosít számukra.

Függő kiegészítők – mi áll rendelkezésünkre?

Rúd – az alapvető elem a dolgok felakasztásakor

Általában olyan helyre kerül, hogy a rajta lógó dolgok könnyen elérhetők legyenek. Azonban két különböző szinten is elhelyezhető, így növelve a helyet a felakasztható dolgok számára. Az egyik zónába hosszabb, a másikba rövidebb tárgyakat lehet akasztani. Ez a megoldás tökéletes a gyerekszekrényekhez is, vagy olyanokhoz, ahol az egyik használó gyermek. Az alsó akasztási zóna a gyermek, a felső pedig a szülő magasságához igazítható.

ruhák akasztása a szekrénybeAz akasztósín különböző magasságokban helyezhető el a felhasználónak és az akasztandó tárgyaknak megfelelően.

Nagy és kis akasztók

Az akasztós tárgyakat különböző típusú fogasokon lehet tárolni. Ezeknek az elemeknek igazán széles választéka áll rendelkezésünkre, a klasszikus, keresztirányú, fa, műanyag, párnázott, széles, keskeny, a békákkal vagy kampókkal ellátottakon keresztül. Hogyan kell felakasztani a dolgokat a szekrényben vagy az öltözőben? Mindenképpen a megfelelően kiválasztott fogasokon, amelyek gondoskodnak a ruhák esztétikájáról és stílusáról. Az akasztók azonban nem csak az ingek és kabátok klasszikus tartozékai, hanem a gardróbszekrények speciális tartozékai a nadrágok, szoknyák, nyakkendők, övek, sálak vagy akár a kézitáskák számára is.

hasznos kiegészítők a szekrénybeNadrágtartó, nyakkendőakasztó – a dedikált kiegészítők megkönnyítik a ruhák tárolását.

Nagyon praktikus, a szekrény felső részébe, magas szekrényekbe, illetve fogyatékkal élők vagy alacsony testmagasságúak számára felakasztható szerkentyű a ruhalift. Ez a markolóval ellátott leengedhető rúd nagyon gyorsan és kényelmesen, egyetlen mozdulattal hozzáférhetünk a közvetlenül a mennyezetről vagy a bútor magasabb részein lógó dolgokhoz.

Nagyszerű kényelem az alacsony, fogyatékkal élő vagy nagyon praktikus emberek számára – egy ruhalift.

Mindannyiunk változó élete és igényei, valamint a bútorok kialakítása azt jelentette, hogy a szekrények és gardróbszekrények terébe bekerültek a dolgok felakasztására szolgáló dedikált kiegészítők. Mindezt azért, hogy megkönnyítsük az életünket, időt takarítsunk meg és rendszerezzük a dolgainkat. Érdemes hozzájuk nyúlni, ha a hajtogatás helyett inkább a ruhák felakasztását részesítjük előnyben.

Hogyan kell felakasztani a ruhákat egy jól szervezett szekrényben?

Ingek, blúzok, ruhák és kabátok

Az ilyen típusú ruháknak vasaltan, szabadon és a megfelelő magasságban kell lógniuk. Ennek köszönhetően a ruhák lélegezni fognak, és nem gyűrődnek össze túl szűk helyekre zsúfolódva. A jól megválasztott magasságú rúd azt is megakadályozza, hogy a hosszú kabátok vagy ruhák csúnyán a földön heverjenek. Az akasztási hely megduplázása érdekében jó, ha dupla akasztási megoldást alkalmazunk, azaz a rudat a rúd fölé helyezzük.

komandor orto rendszer full gardrobszobaMinden típusú felakasztható ruházatnak megfelelően kialakított helyet kell biztosítani. Az egyiknek ingekre, a másiknak hosszú ruhákra van szüksége.

Nadrágok és szoknyák

A nadrágok vagy szoknyák kihúzható akasztója nemcsak azt teszi lehetővé, hogy külön tárolási zónát különítsen el számukra, hanem azt is megakadályozza, hogy deformálódjanak vagy megsérüljenek. A speciális kihúzható akasztókon rudakkal felfüggesztve, olyan anyaggal párnázva, amely megakadályozza a csúszásukat, gyorsan elérhetőek és rendezettek lesznek.

Kihúzható nadrágtartóKihúzható nadrágtartó, amely legalább 9 pár nadrágot tart el

Övek, nyakkendők és sálak

A fiókokban összegabalyodott övek, sálak vagy nyakkendők kusza összevisszasága helyett speciális kihúzható akasztók állnak rendelkezésünkre. Nem foglalnak sok helyet, és a hozzájuk tartozó dolgokhoz közel akaszthatók, pl. a nyakkendők az ingek közelébe. Ráadásul tökéletesen védik a dolgokat az eldeformálódástól.

A szabadon lógó nyakkendők sokkal tovább tartanak

Táskák, kézitáskák és egyéb

Érdekes lehetőség a mobil akasztók, amelyek bárhová felakaszthatók, és szükség esetén használhatók. Remek módja a kézitáskák, a férfi laptop-táskák, a gyermektáskák vagy akár a farmerek tárolásának az ifjúsági ruhatárban.

kézitáska tárolása a szekrénybenA táska feküdhet a polcon, de fel is akasztható. A mobil akasztó a tökéletes megoldás hozzá.

nadrág akasztása a szekrénybeA farmert általában a polcra teszed, de mit szólnál ehhez? Használj akasztót a farmerhoz is! A fiataloknak biztosan tetszeni fog.

Hogyan kell felakasztani a ruhákat – a legfontosabb tárolási szabályok a szekrényben és az öltözőben

Ismerjen meg néhány kiválasztott szabályt, amelyek megkönnyítik a felakasztható tárgyak helyének megtervezését, és lehetővé teszik, hogy a lehető legjobban kihasználja a szekrényben vagy gardróbban rendelkezésre álló helyet:

1. Ha meg akarja duplázni az olyan tárgyak, mint az ingek vagy blúzok felakasztásához szükséges helyet, helyezze egymás fölé az akasztórudakat, körülbelül 100 cm távolságot tartva közöttük.

2. A rúd hossza ne haladja meg a 120 cm-t. Ellenkező esetben meghajlik a rajta lógó ruhák súlya alatt.

3. A hosszú darabokat, például a ruhákat és kabátokat a 170 cm magasságban felszerelt sínre kell helyezni, hogy ne érjenek a szekrény padlójához.

4. Fektessen be jó akasztókba, hogy megvédje a ruháit. Használjon fa fogasokat az öltönyök és kosztümök számára, hogy azok megtartsák alakjukat és ne deformálódjanak. A gombos blúzokhoz és ingekhez használjon műanyag fogasokat, a finom anyagból (szatén, selyem, sifon, taft, bársony) készült ruhákhoz pedig a párnázottakat.

5. Akassza fel a gyűrött nadrágokat erre a célra szolgáló keretes fogasokra vagy speciális fogasokra, amelyekre a nadrágot derékmagasságban, a ruhadarab belső oldalán rögzítheti.

6. A szoknyák felakasztásához használd a szoknyákba varrt szalagfogantyúkat. A szoknyákat felakaszthatja külön erre a célra szolgáló akasztókra vagy speciális akasztókra is. Ha a csatoknak nincs szivacs a belsejében, hogy ne gyűrődjenek a finom szoknyán, fordítsa ki a szoknyát.

7. Az ingek vagy blúzok felakasztásakor minden gombot zárjon be, ennek köszönhetően a ruhák gallérja és eleje nem gyűrődik.

8. Az öveket, nyakkendőket vagy sálakat helyezze erre a célra szolgáló fogasokra. Ennek köszönhetően jó állapotban lesznek, és mindig kéznél lesznek.

jól megtervezett mini gardróbszekrényIlyen egy jól szervezett mini szekrény.

Kit kell még meggyőzni?

A ruhák felakasztásának előnyeit most már ismerjük. A ruhákkal szín, rendeltetés vagy hosszúság szerint megtöltött akasztósorok az Ön igényei szerinti tárolás egyik módja. Mindenkinek megvan a saját kulcsa, mert mindegyikünk más és más. Fontos tudni, hogyan kell megfelelően felakasztani a ruhákat a szekrényben . Ha követi a fent említett szabályokat és tippeket, akkor hosszabb ideig élvezheti ruháit, és mindig készen áll minden kirándulásra.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.